Mardare a costat 90.000 de euro pe meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trei ani, fundaşul adus de la Vaslui a bifat 21 de partide în toate competiţiile, a luat bani cu lopata şi a plecat liber. Stoperul a dezamăgit crunt şi a lăsat o adevărată gaură în bugetul clubului.

În lumea fotbalului românesc, George Copos are imaginea unui om care se plânge întruna, însă iese mereu în câştig în orice afacere. Totuşi, nu e chiar aşa. Patronul Rapidului mai ia şi „ţepe". Ultimul exemplu? Ştefan Mardare, fotbalistul pentru aducerea căruia de la FC Vaslui, giuleştenii au plătit 700.000 de euro. În afară de această sumă uriaşă încasată pentru un fundaş, trupa lui Adrian Porumboiu l-a primit şi pe atacantul Lucian Burdujan, cotat de transfermark.de la 850.000 de euro la vremea respectivă!

Investiţia făcută de Copos părea justificată, mai ales că Mardare era unul dintre cei mai buni internaţionali de tineret şi considerat un fotbalist de perspectivă. Din păcate pentru Rapid, stoperul n-a confirmat niciodată aşteptările în Giuleşti. A devenit un client al băncii de rezerve, iar în trei ani a bifat doar 21 de partide. În plus, a „secătuit" şi conturile clubului, primind din salarii şi bonusuri peste 300.000 de euro. La un calcul simplu rezultă că George Copos a pierdut din „afacerea Mardare" aproximativ 1,9 milioane de euro. În aceste condiţii, fiecare meci bifat de Mardare a costat Rapidul vreo 90.000 de euro!

„N-am fost respectat"

Apărătorul de 23 de ani a profitat de problemele de la club şi, neplătit de trei luni, a depus memoriu la LPF să devină liber de contract. Jucătorul a avut câştig de cauză şi astfel poate semna gratis cu orice echipă din Liga I. Fundaşul spune că antrenorul Marius Şumudică nu i-a dat nicio şansă. „La Rapid nu am fost respectat, aşa cum meritam. Cred că nu m-am pliat pe sistemul de joc al antrenorilor. Eu am avut o singură discuţie cu cei de la Rapid după tur, dar mi-au zis că vor conta pe mine doar cu o condiţie, iar acea condiţie m-a făcut să plec", ne-a povestit Ştefan Mardare. Se pare că stoperului i s-a propus o micşorare drastică a contractului, variantă cu care el n-a fost de acord. Scăpat de coşmarul trăit în Giuleşti, Mardare nu-şi face probleme în privinţa viitorului: „Sunt tânăr, ştiu un pic de fotbal, găsesc eu o echipă unde să joc".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite