„Maraton“ de 234 de kilometri pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Proaspăt campion, Marius Stan va parcurge distanţa dintre Galaţi şi Slănic pe jos. După „baia“ cu bere, decuparea gazonului şi sărbătoritul până dimineaţă, moldovenii au găsit o altă metodă ciudată pentru a celebra câştigarea campionatului.

Marius Stan e pe cai mari. Directorul general al Oţelului a reuşit să încropească o campioană cu doar 300.000 de euro. Totuşi, cucerirea titlului a cerut şi ceva sacrificii din partea conducătorului gălăţean, iar pe cel mai mare urmează să-l facă după încheierea ultimei etape. Stan a pus pariu cu un prieten de-al său, originar din Slănic Moldova, că va merge până la el pe jos, dacă „oţelarii" vor termina primii.

Fanii vor să meargă alături de el

Cum trupa lui Dorinel Munteanu este matematic campioană în acest moment, gălăţenii depinzând doar de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) cu privire la jucarea meciului cu Pandurii, directorul clubului e hotărât să se ţină de rămăşag. „Eu sunt om de cuvânt, atunci când fac o promisiune, o respect. Probabil o să fac patru sau cinci zile pe drum, dar bucuria e atât de mare, încât nici n-o să simt efortul. Recunosc, au fost momente în acest retur în care mi-era greu să cred că vom mai putea lua campionatul, dar băieţii au fost extraordinari", a precizat Marius Stan. În pelerinajul său, oficialul Oţelului va trece prin localităţi ca Tecuci, Tişiţa, Mărăşeşti, Adjud, Oneşti sau Târgu Ocna, însă o serie de suporteri şi-au exprimat deja dorinţa de a-l însoţi.

Mureşan s-a ras în cap

În istoria fotbalului românesc au existat mai multe pariuri care au stârnit amuzamentul microbiştilor. În 1998, jucătorii naţionalei s-au vopsit galben în cap după ce au reuşit să se califice în optimile Cupei Mondiale din Franţa. În 2006, la al doilea titlu cucerit cu Steaua, Valeriu Argăseală a renunţat la celebra mustaţă, iar în 2008, pentru a celebra câştigarea primului campionat din istoria CFR-ului, preşedintele Iuliu Mureşan s-a lăsat tuns la chelie. ;


7,1 milioane de euro va primi Oţelul din partea UEFA pentru simpla participare în grupele Ligii Campionilor, chiar dacă nu face niciun punct.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite