„Maneaua pentru Steaua a fost palma care m-a trezit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul de 21 de ani spune că momentul în care a petrecut pe acorduri închinate rivalilor din Ghencea a fost unul care i-a schimbat în bine cariera. Torje aşteaptă derby-ul cu Steaua. „De când sunt la Dinamo nu am pierdut niciun meci cu cei din Ghencea“, anunţă el, iar bilanţul îi dă dreptate: 4 victorii şi două remize.

„Adevărul" : Ce faci, continui la Dinamo? S-a spus că pleci în această iarnă.

Torje: Nu sunt disperat să plec. Şi suporterii mi-au cerut să nu plec şi nu o voi face. Mă bucur că sunt apreciat de ei. Nu ştiu de nicio ofertă şi mă gândesc doar la echipa de club.

Siteul transfermarkt.de te-a evaluat la 3.800.000 de euro, iar acţionarii spun că valorezi peste 5 milioane? Cum ţi se par aceste sume?

Sunt oameni care se ocupă de aşa ceva şi ei ştiu cel mai bine. Important pentru mine este să-mi fac treaba cât mai bine la Dinamo. Oricum, pe mine nu mă interesează dacă sunt urmărit de nu ştiu ce scouter sau de la ce club sunt. Nici nu mă gândesc la asta, ci doar la meciul în sine.

Dacă ar fi să pleci, ce-ai prefera? S-a vorbit de echipe din Germania sau de Galatasaray.

Nu pot să zic că mi se potriveşte Germania sau Turcia. E posibil să te acomodezi în Bundesliga chiar dacă tu crezi că nu ţi se potriveşte sau oriunde altundeva.

Eşti de trei ani în „Ştefan cel Mare" şi nu ai luat niciun titlu...

Da, e o dorinţă de-a mea mai veche. Mi-aş dori să câştig cel puţin un trofeu anul acesta. Eu aş vrea şi Cupa şi campionatul, dar este foarte greu. Trebuie să credem că vom reuşi, dar totodată să fim conştienţi că este dificil. Nu vreau să mă mulţumesc cu puţin. Vom lupta până când nu vom mai avea şanse matematice.

Cupa e un obiectiv realizabil acum.

Da, dar să ne gândim doar la Cupă este prea puţin. Trebuie să tindem spre mai mult. Mai aproape este acest trofeu şi mi-ar plăcea să jucăm finala cu Steaua, mai ales că de când sunt la Dinamo am palmares pozitiv în meciurile cu ei şi asta mă motivează în plus.

Care a fost cel mai temut adversar întâlnit până acum?


Ca echipă, Oţelul a fost una foarte puternică şi foarte bine organizată. Şi Rapid, în prima repriză a fost mult peste noi, dar în a doua parte am reuşit să schimbăm situaţia. Este adevărat că repriza secundă a fiecărui meci ne-am revenit de multe ori, însă nu pot să dezvălui secretele domnului Andone.

Cum ţi s-a părut să joci ca fundaş dreapta?

Nu m-a surprins mutarea. Unde mă pune antrenorul acolo joc. La început, când am venit la Dinamo am mai evoluat în două meciuri în apărare. Important e să-ţi faci datoria pe teren indiferent unde trebuie să joci.

Cum sunt relaţiile în vestiar? E tensiune din cauza problemelor financiarea sau a unor jucători, cum era N'Doye?

Îmi place să cred că mă înţeleg cu toţi foarte bine, dar mai apropiat îl simt pe Moţi că e de lângă Timişoara, de unde sunt şi eu. Dar şi cu Liviu Ganea sau Cătălin Munteanu mă înţeleg foarte bine. A fost linişte şi când era N'Doye şi după plecarea lui. Să nu credeţi că el se ocupa numai de scandaluri. Este mai excentric, dar este un băiat bun.

A slăbit Dinamo prin plecarea lui şi a lui Adrian Cristea?

Amândoi sunt jucători valoroşi, dar avem în lot fotbalişti foarte buni. Încă nu pot să spun dacă a slăbit sau nu, o să ne dăm seama după câteva meciuri.

Cariera ta a fost ascendentă după episodul „Maneaua pentru Steaua". Ce s-a schimbat de atunci?

Aia a fost o întâmplare ciudată. După acel moment cariera mea s-a schimbat în bine. A fost palma care m-a trezit. Dacă urmăriţi toate evoluţiile mele după momentul cu „maneaua" veţi vedea că am crescut de la meci la meci.

„Poate îmi închei cariera la Timişoara"


Torje ia în calcul să se întoarcă la echipa care l-a propulsat în fotbalul mare. „Nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă viaţa. Dar dacă domnul Marian Iancu m-a vândut, cred că nu mai are nevoie de serviciile mele. Poate la finalul carierei să mă întorc, însă momentan nu mă gândesc la asta pentru că sunt tânăr şi mai am mult până acolo", a spus dinamovistul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite