Maicon l-a cucerit deja pe Cîrţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Atacantul de 23 de ani l-a impresionat pe antrenorul său cu cele două goluri marcate în amicalul de sâmbătă, câştigat de roş-albaştri într-o manieră categorică, scor 4-0, contra Daciei Chişinău. Brazilianul are şanse mari să înceapă ca titular meciul următor, de la Timişoara, însă e posibil şi ca Sorin Cîrţu să mizeze în continuare pe cuplul Surdu - Bilaşco.

 Debutul lui Maicon în tricoul primei echipe a Stelei a fost unul perfect, brazilianul reuşind să marcheze  două goluri în amicalul cu Dacia Chişinău, prin execuţii deosebite.

De altfel, tehnicianul Sorin Cîrţu a avut şi el doar cuvinte de laudă la adresa brazilianului. „Este fotbalist adevărat. Mişcările pe care le-a făcut când a înscris cele două goluri nu sunt întâmplătoare, cu ele te naşti. Până acum, eu nu-l văzusem decât într-o partidă de Liga a II-a, dar  îl aştept şi la jocurile oficiale. Sper că nu şi-a terminat golurile", a spus Cîrţu, care şi-a manifestat dorinţa de a-l avea în lot şi sezoanele viitoare: „Pe mine m-a convins, îl vreau, dar este decizia conducerii dacă îl cumpărăm sau nu. Nu pot să dau eu un verdict clar".Maicon a venit în Ghencea sub formă de împrumut de la Volin Luţk, la propunerea lui Teia Sponte, pentru 200.000 de euro, iar Gigi Becali va trebui să mai scoată alţi 800.000 de euro din buzunar la finalul sezonului, pentru un transfer definitiv.

Şi bulgarul Iliev a impresionat

Pe lângă Maicon, şi bulgarul Valentin Iliev a debutat în tricoul roş-albaştrilor. Folosit în centrul defensivei, alături de portughezul Geraldo Alves, Iliev a demonstrat că este unul dintre cei mai buni fotbalişti din Liga I pe postul său. Cu amendamentul, că totuşi, adversarii lui, ca şi cei ai lui Maicon, din acest amical, au fost destul de limitaţi din punct de vedere fotbalistic.

Sorin Cîrţu s-a arătat plăcut impresionat şi de prestaţia avută de cei doi atacanţi de culoare ai Daciei Chişinău, nigerianul Baba Collins (23 de ani) şi ghanezul Eric Sackey (24 de ani). „Am văzut nişte jucători foarte interesanţi la Dacia, cei doi atacanţi mi-au plăcut în mod special", a declarat „Sorinaccio". Collins a fost coechipier cu George Florescu la Alania Vladikavkaz, în timp ce Sackey a mai jucat şi la fosta adversară a dinamoviştilor din Liga Europa,Olimpia Bălţi.

" Maicon e un jucător excelent şi, deşi vorbeşte doar portugheza şi rusa, ştie foarte bine limbajul fotbalului.''
Liţă Dumitru
antrenor Steaua II

Partida dintre Poli Timişoara şi Steauase joacă sâmbătă (ora 19.30, Digi Sport)

Filantropii din Ghencea

Jucătorii lui Cîrţu s-au întâlnit ieri, la Hotelul Leogrand din Chişinău, cu copiii personalului de la Fundaţia filantropică „Hospice - Angelus" din Chişinău. Micuţii au primit cadouri pentru copiii-pacienţi, bolnavi de cancer în stadii avansate şi terminale, care nu au putut însă asista la eveniment, din cauza bolii necruţătoare.

Steliştii au donat şi un tricou semnat de întreg lotul, dedicat aniversării a 25 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor, ce va fi licitat în cadrul unui bal de caritate. La acţiune au participat Iliev (foto), Cojocaru, Bejan şi Latovlevici, precum şi internaţionalul moldovean al Daciei Chişinău, Cojocari. ; Andrei Loghin, Chişinău

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite