Maicon Pereira de Oliveira atacant Steaua: „O să alerg ca nebunul să dau gol cu Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul care a adus şase puncte pentru formaţia din Ghencea în ultimele două etape s-a destăinuit într-un amplu interviu acordat ziarului „Adevărul“. Maicon e probabil singurul jucător de la Steaua mai religios decât Becali. Fotbalistul leagă orice reuşită a sa de Dumnezeu şi speră ca divinitatea să-l ajute şi în eternul derby.

„Adevărul": Ai dat trei goluri decisive cu Oţelul şi cu Sportul...

Maicon de Oliveira: Sunt foarte fericit, îi datorez totul lui Dumnezeu. Acum trebuie doar să continui în acelaşi fel şi să muncesc mult, iar când apare următoarea oportunitate să profit.

Poţi spune că te-ai acomodat la Steaua?

Da. Am făcut eforturi mari pentru a mă integra. Vreau să demonstrez că am valoare. Asta nu pot să o fac decât prin multă muncă.

Ai vrut să-i demonstrezi lui Gigi Becali că s-a înşelat când a spus că nu te vrea şi din vară?

Nu pot să-i răspund eu patronului, are dreptul să decla­re ce vrea. Eu vreau să marchez multe goluri. Mi‑aş dori să rămân şi din vară, voi face tot ce depinde de mine. Primordial este acum prezentul, nu viitorul. Pot fi un jucător demn de Steaua, ştiu asta. Am dat deja trei goluri, asta contează şi pentru mine, şi pentru echipă. Vedem care va fi dorinţa lui Dumnezeu.

După ce ai marcat primul gol, ai făcut nişte semne spre tribuna oficială, iar la cel de‑al doilea te-ai aşezat să te rogi.

La fel cum am spus şi în celelalte interviuri, a fost o izbucnire de-a mea. Nu am vrut să adresez vreun mesaj cuiva anume. M-am descătuşat pentru că, deşi am intrat târziu în joc, am reuşit să marchez imediat, iar asta mi-a dat o mare încredere. Golul doi a venit ca o demonstraţie a faptului că Dumnezeu îmi e alături, de aceea am îngenuncheat, pentru a mă ruga.

Mai crezi în titlu?

Nu e uşor. Noi, jucătorii, trebuie să muncim zi de zi şi să sperăm că echipele din faţa noastră se vor mai împiedica. Dacă avem multă credinţă, orice e posibil. Eu cred cu tărie că putem lua titlul.

Promiţi o reuşită fanilor şi cu Dinamo?

Nu pot să le promit un gol, dar voi alerga ca un nebun pentru a înscrie. Şi, chiar dacă nu voi da gol eu, important e să marcheze măcar un coleg. Suntem împreună în bătălia asta. Am aflat încă de când am venit în România că acest meci cu Dinamo este cel mai important, iar victoria este necesară.

Ce ştiai despre România înainte să vii aici?

Sincer, nimic. Am vorbit cu Sorin Paraschiv şi cu Adrian Neaga la fosta mea echipă din Ucraina (n.r. - Volyn Luţk) şi ei mi-au spus numai lucruri frumoase despre Bucureşti, despre pasiunea oamenilor de aici, despre faptul că Steaua e cea mai importantă echipă din România.

Cum ţi se pare campionatul nostru în comparaţie cu cel al Ucrainei?

Cred că sunt cam de acelaşi nivel. Sigur, în Ucraina sunt investiţii mai mari, dar Liga I este un campionat care creşte în valoare şi îl văd între primele 10 din Europa.

Ce atacant ai avut ca idol? Cu cine crezi că te asemeni ca joc?

Idolul meu în tot şi în toate, deasupra la orice, este Dumnezeu. În schimb, îmi face plăcere să-i urmăresc jucând pe Ronaldinho, Cristiano Ronaldo şi Messi.

Ai avut vreun coleg celebru în Brazilia?

La Flamengo am întâlnit nişte fotbalişti valoroşi. A fost o perioadă foarte frumoasă, iar acolo mi-am făcut mulţi prieteni.

Dacă n-ai fi fost fotbalist, ce ţi-ar fi plăcut să faci?

Nu prea m-am gândit până acum. Probabil deveneam cântăreţ sau dansator de samba pentru că îmi place foarte mult această muzică. E normal, sunt brazilian.

Care a fost cel mai greu moment din cariera ta? Dar cel mai fericit?

Dificil pentru mine este că sunt departe de familia mea, de cei pe care îi iubesc cel mai mult. Cel mai bucuros sunt când intru pe teren, joc fotbal şi reuşesc să marchez. Dau maximum din mine la fiecare partidă, iubesc acest joc. Normal, şi când mă întorc la familia mea, după o lungă perioadă, simt o imensă fericire.

Ce faci în timpul liber?

Ador să-mi alint soţia, să‑i fac toate poftele, să mă plimb cu ea, să mergem împreună la shopping, la filme, să ascultăm muzică şi să dansăm samba.

Ce-ţi place în România? Ai apucat să vizitezi ceva?

Îmi place ţara voastră, dar n-am avut timp să ies pentru că sunt ocupat cu antrenamentele. Treaba mea e să joc fotbal, nu să mă duc prin cluburi. E prima oară când vin în România, dar văd că e o ţară frumoasă. Îmi place că aveţi multe locuri de unde pot face cumpărături.

Când eşti supărat, ce te linişteşte? Te temi de ceva?

Nu ţin supărarea mult, mă liniştesc foarte repede, iar asta e bine. Mă tem de pierderea familiei, acesta este cel mai cumplit lucru. Totuşi, încerc să rămân curajos şi neînfricat, pentru că ştiu că şi după moarte vom avea viaţă eternă. Dumnezeu e cu noi!

Care este cel mai mare vis al tău din punct de vedere profesional?

Vreau să fiu campion. Îmi doresc asta cel mai mult. Normal, mi-ar plăcea să ajung să joc şi în naţionala Braziliei, alături de cei mai mari fotbalişti. Aş vrea ca, pe viitor, să ajung la un club mare precum Real Madrid, Barcelona, AC Milan sau Inter Milano.

800 de mii de euro este suma pe care Gigi Becali trebuie să o plătească pentru transferul definitiv al lui Maicon de la Volyn Luţk.

Nu l-a vrut, acum îl laudă

Managerul Stelei şi-a schimbat şi el discursul în ceea ce-l priveşte pe noul om de gol din Ghencea. Dacă iniţial a fost deranjat că Maicon a fost adus la sugestia lui Teia Sponte, după meciul cu Sportul, Mihai Stoica l-a lăudat pe brazilian şi a făcut poze cu el de gât. „Are execuţii de fotbalist pur sânge, ne-a ajutat mult", a punctat Meme.

Aruncă bani la „indirecte"

A fost nevoie de două victorii consecutive, cu Oţelul şi cu Sportul, pentru ca Steaua să‑şi modifice radical obiectivele pentru acest final de sezon. „Gata, m-am hotărât. Vreau şi Cupa, şi Campionatul! De-acum e uşor să luăm titlul. Se va juca pe muchie de cuţit. Oricum, Oţelul nu câştigă la Bistriţa, etapa viitoare, că altfel îmi tai capul! Vor începe şi premierile adversarelor. Păi, oricât ar fi de sărac, Marius Stan găseşte el 500.000 de euro acolo, ca să motiveze echipele fără obiectiv, care nu mai au de tras şi care joacă împotriva rivalelor la titlu. La fel o să facă şi Marian Iancu, mai dau şi eu un milion", a anunţat latifundiarul redeschiderea „valizelor".

Până la finalul campionatului, cele patru echipe care se luptă pentru supremaţie în Liga I vor întâlni, pe rând, mai multe formaţii care fie nu au emoţii în privinţa retrogradării, fie sunt deja cu un picior în liga secundă, fie nu mai au niciun obiectiv.

Vasluiul va întâlni cele mai multe echipe „liniştite", urmând să joace cu CFR, Brăneşti, Astra, Sportul şi Pandurii. Aparent, programul e uşor, însă el se va îngreuna în măsura în care grupările amintite vor fi motivate financiar de rivalele moldovenilor la titlu. La polul opus se află Timişoara, cu un program ce include doar două cluburi fără obiectiv: „U" Cluj şi Urziceni.

Are deja confiscaţi 1.700.000 de euro

Gigi Becali nu este la prima tentativă de a premia alte echipe. Latifundiarul are şi acum confiscaţi 1.700.000 de euro, în celebrul caz „valiza", care încă se judecă. La finalul sezonului 2007-2008, Teia Sponte, un apropiat de‑al lui Becali, a fost reţinut la Cluj-Napoca, având asupra sa această sumă. Banii erau destinaţi jucătorilor de la „U" Cluj, care, dacă ar fi câştigat derby‑ul cu CFR, ar fi trimis titlul în Ghencea.

Campionii „arbitrează" lupta pentru titlu

Dintre formaţiile care nu mai au obiectiv, CFR Cluj este cea care mai are de jucat cu trei dintre cele patru cluburi care se luptă la titlu în acest moment. Campioana va întâlni atât FC Vaslui (etapa a 28-a), cât şi Oţelul (etapa a 30-a) şi Steaua (etapa a 34-a). Problema este că, dacă „feroviarii" vor fi motivaţi pentru a încurca vreuna dintre echipe, atunci când vor juca împotriva clubului care i-a premiat, ar putea să aibă o atitudine delăsătoare.

Tocmai din acest motiv, conform regulamentului, premierile sunt interzise în Liga I! Alte grupări care „arbitrează" lupta la vârf sunt Pandurii, Gloria Bistriţa şi Gaz Metan, toate fără obiectiv, ele urmând să joace cu câte două dintre cele patru candidate la titlu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite