„M-am apucat de fotbal la 30 de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Frunză susţine că până să ajungă sub comanda lui Dan Petrescu, în urmă cu doi ani, obişnuia să facă doar faza ofensivă. Sorin Frunză, transferat în acest sezon în Giuleşti, a înscris trei goluri pentru Rapid, unul în campionat şi două în Cupa României.

Mijlocaşul venit de la Unirea Urziceni susţine că fanii giuleştenilor „te fac să alergi mai repede". „În primul meu meci pentru Rapid nu mi-a venit să cred ce uşor a trecut timpul. Atunci mi-am dat seama cu adevărat că suporterii rapidişti sunt fantastici", ne-a declarat gălăţeanul, care până să ajungă la Unirea Urziceni nu era obişnuit cu faza defensivă.

În ziua de azi trebuie să alergi. Dacă ştii doar cu mingea, eşti bun doar în curtea şcolii. Până să lucrez cu Dan Petrescu, nu eram obişnuit cu disciplina, făceam doar faza ofensivă. La mine era problema. Practic, m-am apucat de fotbalul modern la 30 de ani, când am ajuns la Unirea. Îi datorez foarte multe preparatorului fizic al Unirii Urziceni, Patric Lăzărescu, pe care Dan Petrescu l-a luat la Kuban. El m-a pus ca lumea pe picioare", ne-a mai spus Frunză.

„Prima oară Liga Europa, apoi titlul"

Fotbalistul crede că Rapidul poate spera la titlu, însă întâi ar trebui să fie sigură de calificarea în Liga Europei: „Eu am învăţat un lucru mare de la Dan Petrescu în anul în care am luat titlul. Ne spunea aşa: «întăi să ne salvăm de la retrogradare, iar după ce suntem siguri de lucrul ăsta, luptăm pentru cupele europene». Noi după ce am fost siguri că suntem în Cupa UEFA am tras tare pentru titlu", afirmă Frunză. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite