Lupescu, intrare cu talpa la Hagi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ  Lupescu şi Gheorghe Hagi
Ionuţ Lupescu şi Gheorghe Hagi

„Ca să ajungi la naţională trebuie să mai şi antrenezi“, a fost săgeata directorului FRF. În schimb, Gică Popescu îi cere demisia lui Răzvan Lucescu. Criticile lui Gică Hagi la adresa lui Răzvan au stârnit o avalanşă de reacţii. Selecţionerul e sprijinit de Ionuţ Lupescu. Ienei şi Gică Popescu sunt cu „Regele“.

„Dacă spui mereu că nu ai cu cine, de ce mai stai?", „Eu nu sunt din lumea a treia a fotbalului şi nici labil psihic, Răzvan a greşit când a făcut acele afirmaţii", au fost atacurile lui Gică Hagi la adresa selecţionerului echipei naţionale.

„Adevărul" a discutat ieri cu Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF. „Nu mi se pare nimic extraordinar la o discuţie între doi foşti fotbalişti, doi oameni din fenomen. Totuşi, e bine ca polemica să nu coboare la un nivel inferior, pentru că atunci devine o problemă", a spus Kaiserul, după care a trecut la atac. „Nu Hagi decide cine e antrenor la naţională. El ar putea fi o soluţie pentru prima reprezentativă pe viitor, dar mai întâi să mai antreneze. De doi-trei ani n-a mai pregătit nicio echipă. Sper că atacurile lui Gică nu au legătură cu cele ale fraţilor Becali, pentru că dacă se lasă influenţat de alţii e de rău", ne-a declarat Ionuţ Lupescu, în vreme ce Mircea Lucescu a comentat sec la Sport.ro: „Câinii latră, caravana trece! Nu mă interesează ce zice Hagi".

Gică Popescu: „Să plece Răzvan!"

În schimb, în sprijinul afirmaţiilor lui Gică Hagi a sărit Gică Popescu. „Noi nu am suferit de labilitate psihică atunci când intram în vestiarele de la Real Madrid sau Barcelona, nu ne lăsam călcaţi în picioare. Nu pot accepta comentariile lui Răzvan Lucescu, e normal să mă deranjeze. Nu mă simt nici slab, nici în vreun alt fel. De aceea am devenit căpitanul Barcelonei, pentru că eram puternic, am dominat un vestiar cu 17 internaţionali", a explicat Baciul.

După care, a cerut demisia lui Răzvan Lucescu. „În momentul în care ne permitem să îl atacăm pe Răzvan, eu şi Hagi suntem făcuţi praf de presă. Nu ne putem transforma peste noapte, aşa suntem de când ne-am apucat de fotbal. Cu încredere am făcut totul, nu ne-am lăsat niciodată călcaţi în picioare! Dacă Răzvan Lucescu nu are încredere în grup, să plece, să permită altcuiva care poate să scoată mai mult din acest lot", a comentat Gică Popescu la GSP TV.

Sandu vs Hagi

" Generaţie de Aur am avut în '86, cînd Steaua a atins performanţa maximă, nu în '94. "
Mircea Sandu preşedinte FRF

" Eu sunt făcut din trofee, am luat campionate şi titluri. Eu nu sunt de aur, Naşule? "
Gică Hagi fost internaţional

Lupescu vs Popescu

" Răzvan face ceea ce trebuie pentru naţională. Nu ştiu ce interese au alţii. "
Ionuţ Lupescu director FRF

" Îi voi spune eu lui Ionuţ Lupescu ce interese are, dar într-o discuţie personală. "
Gică Popescu fost internaţional

Emeric Ienei: „Răzvan Lucescu e invidios"

„Adevărul": Domnule Ienei, cum comentaţi contrele dintre Hagi şi Lucescu jr?

Emeric Ienei: Era şi timpul pentru o astfel de reacţie. Sunt perfect de-acord cu Gică, chiar l-am sunat să-l felicit pentru intervenţia avută. Păi, cum să nu se simtă lezat Hagi când a făcut câte a făcut pentru echipa naţională şi România. De când suntem noi un popor labil?!

Totuşi, Răzvan a declarat că, exceptând "Generaţia de Aur", fotbalul românesc n-a avut performanţe...

Astea sunt nişte prostii. Ce exemple vrea? Vă dau unul singur: Steaua a dominat sau măcar a fost în topul fotbalului european vreme de cinci ani, când am jucat două finale şi o semifinală de Cupă a Campionilor. A uitat lucrurile astea sau pentru el nu înseamnă performanţă?! Cred că e vorba de invidie aici. În definitiv, astea sunt metehnele noastre, ca popor: invidia şi prostia.

Care sunt greşelile actualului selecţioner?

Rezultatele vorbesc de la sine. România s-a clasat mai mereu între locurile 3 şi 12 în lume, iar acum am ajuns pe 46. Nu poţi spune că nu avem valoare, iar noi să îmbrăţişăm scuza asta. S-a tot vorbit de o reconstrucţie la naţională. De ce nu a început-o în campania trecută, când era clar că nu mai avem şanse să mergem în Africa de Sud? A avut timp să o facă şi a greşit. Acum, să-şi asume greşelile.

Credeţi că ar trebui să plece?

Nu, nu neapărat. Eu nu am nimic personal cu Răzvan. Ba chiar îl apreciez, e un băiat inteligent. Însă el trebuie să-şi asume greşelile pe care le-a făcut şi să schimbe selecţia. Jucători precum Tănase sau Torje merită mai multe şanse la prima reprezentativă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite