Lucescu jr şi-a pus lumea în cap!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să sublinieze carenţele jocului naţionalei, selecţionerul a dat vina pe arbitraj, fiind contrat dur, în premieră, şi de oficialii federaţiei. Răzvan Lucescu a început „analiza“ partidei nu prin a evalua jocul echipei sale, unul foarte slab, ci prin a cataloga drept „revoltător“ prestaţia centralului ceh!

Două meciuri amicale în 2010. Primul, un eşec pe teren propriu, 0-2 cu Israel, al doilea, tot o înfrângere, de această dată, în deplasare, 2-3 cu Ucraina. Golaveraj? 2-5! Şi, atenţie, ambele adversare ale tricolorilor au fost formaţii de mâna a doua, necalificate la Campionatul Mondial!

Chiar dacă bilanţul echipei sale este îngrijorător, iar, dincolo de rezultate, şi jocul prestat de prima reprezentativă a ridicat semne de întrebări în ceea ce priveşte capacitatea ei de a obţine calificarea la Euro 2012, altceva l-a preocupat pe Răzvan Lucescu după eşecul de la Lvov. Ce anume? Arbitrajul cehului Kralovec!

„Nu comentez de obicei arbitrajele, dar acum a fost ceva revoltător! Tata m-a avertizat cu patru zile înainte de meci că vom avea parte de un arbitraj ostil. Din păcate, a avut dreptate. Centralul şi-a bătut joc de munca băieţilor", a spus Lucescu jr, care abia apoi a trecut la prestaţia naţionalei.

„Am avut şi noi momente proaste, alături de momente bune. Per ansamblu, este un amical din care rămânem cu lucruri frumoase", a concluzionat tehnicianul. Modul în care Lucescu jr a abordat analiza partidei, vorbind mai întâi despre arbitraj, a fost taxat de oficialii FRF.

„În loc să comenteze arbitrajul, Răzvan ar face mai bine să se concentreze pe zilele care au mai rămas până la începerea campaniei de calificări pentru Euro şi să formeze un nucleu de jucători cu care să ne ducă la Campionatul European", a declarat directorul general al federaţiei, Ionuţ Lupescu.

Până şi unora dintre fotbalişti li s-a părut ruşinos să dea vina pe central pentru rezultatul de la Lvov. „Nu trebuie să dăm vina pe arbitraj. Dacă eram concentraţi la al doilea lor gol, nu pierdeam", a admis Răzvan Cociş.

Duşmanii tradiţionali ai selecţionerului, Victor şi Ioan Becali, n-au ratat prilejul de a-l mai critica o dată pe Lucescu jr după partida cu Ucraina. „Dacă eram în locul lui Chivu nu mă duceam la niciun meci cu Ucraina sau cu mama lui Ucraina! Mai ales după accidentarea gravă pe care Cristi a suferit-o", a spus Victor Becali.

Ameninţare: „Unii vor renunţa la naţională!"

„Dacă vom continua cu aceste rezultate negative, unor fotbalişti li se va lua pofta de a reveni la naţională", a fost declaraţia cu iz de ameninţare dată de Giovani.

Acesta a lăsat de înţeles că unul dintre cei care ar putea renunţa la prima reprezentativă este chiar căpitanul Cristi Chivu, cel care, înainte de partida de sâmbătă, a anunţat că intră în silenzio stampa până în 2011! „Cristi aşteaptă un an să vadă modul în care merg lucrurile în fotbalul românesc", a afirmat Ioan Becali.

3-2

Ucraina: Piatov - Cigrinski, Kobin (Olinik 60), Oschepko (Polevoy 65), Timoşciuk - Mihalik, Gusev (Fedetski 88), Konoplianka, Aliev (Seleznov 90) - Milevski, Şevcenko (Khudobik 90+2).

Antrenor: Miron Markevici

România: Lobonţ - Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ - Roman (Deac 79), Rădoi, Ghioane (Cociş 46), Cr. Tănase (Răduţ 88) - Bilaşco (Mazilu 85), An. Cristea (D. Niculae 46).

Antrenor: Răzvan Lucescu

Goluri: Aliev 16, Konoplianka 78, Chivu (autogol) 82 / Tamaş 56, D. Niculae 67

Stadionul „Ucraina": 21.000

Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia)

Telex

Remarcaţii selecţionerului. Răzvan Lucescu a vorbit şi despre meci, după ce a depăşit problema arbitrajului. „Apreciez evoluţiile lui Bilaşco şi Cociş. Ultimul a contribuit decisiv când am întors meciul în favoarea noastră", a spus tehnicianul.

Cornel Dinu, dezgustat. Fostul internaţional a avut o serie de comentarii acide la finalul partidei. „Meciul? O ruşine a estului Europei! Primul gol încasat de Lobonţ nu-l lua nici Stalin. Daniel Niculae a fost o combinaţie între un refuz de la Auxerre şi o direcţie necunoscută.

Bilaşco e un jucător foarte bun între Urziceni şi Slobozia, dar nu e de naţională! Rădoi rămâne foarte bun, dar pentru ţările arabe. În locul lui, l-aş folosi pe Ropotan, care este mult mai mobil", a spus „Procurorul".

Mihai Roman s-a rupt. Mijlocaşul celor de la FC Braşov a suferit o întindere în partida cu Ucraina şi a părăsit deja cantonamentul tricolorilor, revenind în ţară.

Chivu, alături de colegii săi şi în Austria. Deşi se înţelesese cu Răzvan Lucescu să joace doar în amicalul cu Ucraina întrucât a avut un sezon lung şi obositor, Cristi Chivu a plecat de la Lvov, alături de restul lotului, în cantonamentul din Austria.

Urmează alte două amicale. Tricolorii vor da piept, miercuri, cu naţionala Macedoniei (ora 20.00), iar sâmbătă vor întâlni Honduras (ora 20.30). Ambele partide se vor disputa în Austria, prima la Villach, iar cea de a doua la Klagenfurt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite