Lucescu jr atacă Israelul cu Florescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florescu a adunat 11 selecţii la echipa naţională de tineret
Florescu a adunat 11 selecţii la echipa naţională de tineret

Selecţionerul a decis să-l cheme la lot pe mijlocaşul formaţiei daneze FC Midtjylland, dorit şi de Gabi Balint la naţionala Moldovei. La 3 martie echipa naţională va susţine primul test din acest an, urmând să întâlnească la Timişoara Israelul.

Chiar dacă mai sunt zece zile până la întâlnirea de pe Bega, Răzvan Lucescu şi-a conturat lotul pe care îl va convoca. Noutatea demnă de remarcat este chemarea lui George Florescu (26 de ani), de la formaţia daneză FC Midtjylland, locul 12 în campionat.

Mai citiţi şi:

Dinu: "Naţionala nu poate fi concepută fără Mutu"

Răzvan Lucescu: „Să învingem echipele mici“

Fostul fotbalist de la „U" Cluj joacă titular în linia mediană a danezilor şi este dorit şi la naţionala Moldovei, Gabi Balint cunoscându-l bine de pe vremea când l-a avut elev la Sherif Tiraspol. Florescu şi-a mărturisit însă dorinţa de a juca pentru România, iar FRF îi va trimite zilele acestea telegramă de convocare.

El evoluează ca mijlocaş central, urmând a fi o alternativă de înlocuire pentru Tibi Ghioane, care revine după o accidentare. Fotbalistul lui Dinamo Kiev s-a recuperat la Bologna şi va fi convocat chiar dacă nu poate duce un meci întreg.

Bucur e tot de naţională

Transferul în liga a doua rusă, la Kuban Krasnodar părea să îl scoată pe Gigel Bucur din cărţile echipei naţionale. Nu s-a întâmplat însă aşa, Lucescu jr fiind decis să mizeze în continuare pe fostul timişorean, deoarece acesta a dat mereu randament la echipa naţională.

„Încercăm să păstrăm jucătorii de bază", a spus Lucescu. În acest nucleu, la capitolul atacanţi se mai regăsesc Daniel Niculae şi Ciprian Marica, care vor face cuplu în ofensiva tricolorilor în preliminariile Euro 2012.

Tamaş sau Radu Ştefan

Forţat de accidentarea lui Chivu, care este şi suspendat pentru primul meci oficial din viitoarea campanie, Răzvan Lucescu e nevoit să cheme un alt fundaş. Pentru locul căpitanului se bat Gabi Tamaş (West Bromwich Albion) şi Radu Ştefan (Lazio), unul dintre ei urmând a fi convocat pentru meciul cu Israel. E posibil ca selecţionerul să apeleze chiar la amândoi, dacă nu va mai chema un alt fundaş din campionatul intern.

Săpunaru, tot pedepsit

Lucescu nu are de gând să-l ierte pe Săpunaru, care la ultimul meci al naţionalei de anul trecut, cel cu Polonia, a avut o altercaţie cu ziariştii. Pedeapsa de două etape de neconvocare rămâne în vigoare, Săpunaru urmând a lipsi de la naţională în această primăvară, chiar dacă între timp s-a întors la Rapid.

Răzvan schimbă stranierii

În principiu, jucătorii din străinătate pe care se va baza Răzvan Lucescu contra Israelului sunt: Rădoi, Raţ, Tamaş, R.Ştefan, Goian, Neşu, Ghioane, Codrea, Florescu, Marica, Daniel Niculae, Bucur

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite