Lucescu, junior şi în deşert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu nu prea are motive să zâmbească după debutul pe care l-a avut în campionatul Qatarului
Răzvan Lucescu nu prea are motive să zâmbească după debutul pe care l-a avut în campionatul Qatarului

Fostul selecţioner şi-a început aventura ca antrenor în străinătate cu stângul: a pierdut, acasă, cu vicecampioana, în faţa unei echipe care abia a evitat retrogradarea.

Răzvan Lucescu e urmărit de eşec, indiferent de echipă şi de ţară. Practic, de când s-a despărţit de FC Braşov, în 2009, tehnicianul de 43 de ani se chinuieşte pe plan profesional. După o despărţire cu iz de fugă de la echipa naţională, Lucescu jr a eşuat şi la Rapid, unde a terminat campionatul pe locul 4, deşi aşteptările erau altele în momentul revenirii sale în Giuleşti.

După un nou „divorţ" cu scântei în care Copos l-a ameninţat că îi va cere despăgubiri de un milion de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului, Răzvan Lucescu a ajuns în Qatar, în prima sa experienţă ca antrenor în străinătate.

A rămas în zece oameni din minutul 34

Vicecampioana El-Jaish l-a adus pe fostul selecţioner pe bancă, fixându-i două obiective precise: cucerirea titlului plus un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor Asiei. Debutul în campionat a arătat însă că, deocamdată, El-Jaish e departe de realizarea acestor performanţe.

Sâmbătă, într-o partidă de pe teren propriu, trupa lui Lucescu jr a fost învinsă de Umm Salal, formaţie care s-a clasat pe penultimul loc în campionatul trecut, evitând retrogradarea după disputarea unui baraj. El-Jaish a rămas în zece oameni din minutul 34, când un apărător a provocat un penalty şi a fost şi eliminat.

Scorul a fost deschis din lovitura de la 11 metri şi majorat apoi în minutul 75. La final, Răzvan Lucescu a încercat să explice cauzele eşecului cu 0-2: „Fotbalul ne-a pedepsit. Trebuie să acceptăm această înfrângere şi să analizăm greşelile pe care le-am comis. Echipa mea nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, mai ales în prima jumătate de oră. În plus, am ratat foarte multe ocazii, iar fotbalul pedepseşte echipa care îşi iroseşte ocaziile de gol".

loţi Bölöni, victorie „cadou"

Spre deosebire de omologul său, Ladislau Bölöni şi-a început cu bine aventura în campionatul Qatarului. Al-Khor a câştigat cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu Al-Kharitiyath. Singurul gol al meciului a venit cu cinci minute înainte de final, urmare a unei gafe uriaşe făcute de oaspeţi.

De la centrul terenului, mijlocaşul iranian al celor de la Al-Kharitiyath, Andranik Teymourian, a deviat balonul spre propriul portar, însă mingea a ajuns la atacantul brazilian al lui Bölöni, Julio Cesar. În mod normal, acesta trebuia să fie în ofsaid, dar cum pasa a venit de la un adversar, Julio Cesar a sprintat nestingherit şi a dat singurul gol al meciului.

„Il Luce", victorie categorică

Dacă fiul său a avut parte de un weekend trist în Qatar, în schimb Mircea Lucescu domină autoritar campionatul din Ucraina. Şahtior a învins Zorya Lugansk, scor 3-0, în deplasare, şi se află la şase puncte distanţă de urmăritoarele sale, Dnipro şi Dinamo Kiev, ambele cu 21 de puncte.

Dănălache se ţine după Lippi

În China, Cristi Dănălache e pe cai mari. Sâmbătă, echipa sa, Jiangsu Sainty, a învins cu 2-0 ocupanta locului 3, Guangzhou Renhe, şi s-a apropiat la un punct de liderul Guangzhou Evergrande, pregătit de celebrul Marcello Lippi. Dănălache a dat pasa de gol pentru reuşita de 1-0 şi apoi a punctat pentru 2-0 în ultimul minut. El are 20 de goluri în 24 de etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite