„Lotul Unirea“, afară din iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lăcătuş n-a fost impresionat nici de Apostol, nici de Galamaz
Lăcătuş n-a fost impresionat nici de Apostol, nici de Galamaz

După ce Gigi Becali s-a declarat nemulţumit de randamentul jucătorilor aduşi de la Unirea Urziceni, Marius Lăcătuş îi ignoră pe „lupi“.  Aduşi cu surle şi trâmbiţe în Ghencea, fotbaliştii cumpăraţi de la Unirea Urziceni sunt pe cale să-şi încheie prematur aventura la Steaua, din cauza prestaţiilor slabe avute.

Odată cu instalarea sa la Steaua, Ilie Dumitrescu a făcut presiuni asupra patronului Gigi Becali pentru a-i aduce pe cel mai bine cotaţi jucători din lotul fostei campioane. La doar două luni distanţă, situaţia s-a schimbat radical. Iulian Apostol a fost primul care a intrat în gura latifundiarului, care l-a catalogat drept „indolent şi nesimţit" şi l-a criticat pentru comportamentul avut faţă de presă.

Cu timpul, Onofraş, Brandan, Bilaşco, Marinescu şi Galamaz au devenit şi ei indizerabili pentru Becali, ultimul şi pe fondul prestaţiilor foarte bune avute de tânărul Florin Gardoş. „M-am păcălit cu fotbaliştii de la Unirea. Am luat o mare ţeapă. Voi da şase jucători afară. Păi, spre exemplu, Gardoş e peste Galamaz şi l-am luat de cinci ori mai ieftin", a punctat finanţatorul roş-albaştrilor.

Practic, Ricardo a rămas singurul fotbalist dintre cei aduşi din Bărăgan aflat încă în graţiile lui Gigi Becali şi ale lui Marius Lăcătuş, el fiind integralist la partida cu Rapid. Totuşi, după jocul mai puţin reuşit din Giuleşti, brazilianul a fost şi el criticat de patron. „Nu mi-a plăcut Ricardo, m-a dezamăgit. A fost lent şi fricos", a mai spus conducătorul Stelei.

Clauză eliberatoare

Reticent în privinţa reuşitei „implantului" cu jucători de la Urziceni, Gigi Becali a adăugat în ultimul moment o clauză specială în contractul acestora. Actul adiţional prevede că înţelegerile „lupilor" pot fi reziliate în orice pauză competiţională, în cazul în care Steaua se declară nemulţumită de serviciile acestora.

5 milioane de euro pierdere

Dacă se va decide să renunţe la Marius Onofraş, Pablo Brandan, Marius Bilaşco, Laurenţiu Marinescu, George Galamaz şi Iulian Apostol, patronul Stelei ar avea de suferit şi o importantă pierdere financiară. Luând în calcul totalul primelor de instalare primite de cei şase fotbalişti şi ştergerea datoriei de 4 milioane de euro pe care patronul Unirii, Dumitru Bucşaru, o avea la finanţatorul stelist, se ajunge la o gaură de cinci milioane de euro. Aceasta ar fi o nouă afacere dezastruoasă marca Gigi Becali, după binecunoscutele ţepe din trecut precum Dayro Moreno, Pleşan sau Elton.

„Lăcătuş nu mai este simbol în Ghencea!"

Egalul din Giuleşti, coroborat cu atitudinea avută de antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, de la revenirea în Ghencea şi nu numai, i-a determinat pe fani să-şi piardă răbdarea şi cu cel mai titrat jucător din istoria roş-albaştrilor.

Într-un articol postat ieri pe site-ul suporterilor, www.fcsteaua.ro , un user „l-a pus la zid" pe Lăcătuş, expunând o serie de motive pentru care acesta nu ar trebui să mai fie considerat un simbol în Ghencea. Reacţia celorlalţi simpatizanţi ai Stelei a fost total neaşteptată. Majoritatea a raliat la opinia autorului, desfiinţând „Fiara". „Are caracter murdar", „e lacom", „e supus lui Becali" sau „îi putem spune Marius Becali" sunt doar câteva dintre acuzele suporterilor stelişti postate pe site.

Motivele pentru care „Fiara" şi-a pierdut respectul fanilor

1 Pentru şantajul pe care l-a aplicat conducerii când s-a întors de la Oviedo, ca jucător.

2 Pentru accidentarea pe care i-a provocat-o fostului fotbalist Vasile Ardeleanu, căruia i-a rupt piciorul. Ardeleanu n-a mai revenit niciodată pe terenul de fotbal.

3 Pentru că a venit preşedinte la Steaua, deşi ştia că este doar un element de decor.

4 Pentru că a acceptat prima oară să devină antrenor în Ghencea, chiar dacă ştia cum au fost trataţi predecesorii săi, în frunte cu Hagi.

5 Pentru că deşi a fost umilit a mai venit încă o dată antrenor la Steaua.

6 Pentru ca s-a folosit de respectul pe care-l avea de la suporteri. Şantaj sentimental.

7 Pentru „Da Gigi, acum îl bag" (referitor la episodul în care Lăcătuş l-a introdus pe Vali Badea la cererea patronului).

8 Pentru că a venit şi a treia oară ca antrenor la Steaua, deşi fusese iar umilit.

9 Pentru că nu oferă suporterilor respectul pe care-l pretinde.



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite