„Locomotiva“ CFR-ului a lăsat Olanda pentru Angola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dominique Kivuvu, mijlocaşul transferat în această vară de CFR Cluj de la NEC Nijmegen, s-a remarcat încă de la primul meci oficial sub culorile campioanei, marcând un gol şi un autogol, la fel de spectaculoase, la Supercupa cu Unirea Urziceni.

Kivuvu, 23 de ani, spune că s-a apucat de fotbal pentru a-şi câştiga existenţa, iar jucătorii săi preferaţi sunt Vieira, Zidane şi Gerrard.

„Până la patru ani, am bătut mingea în casă, iar la un moment dat mama mi-a zis să ies afară, că deja e prea mult. De atunci, nu m-am mai dezlipit de balon şi am început să visez că voi ajunge fotbalist. Nu provin dintr-o familie bogată, tocmai de aceea am considerat că fotbalul mă poate ajuta în viaţă ", s-a destăinuit angolezo-olandezul.

În 2008, el a jucat la naţionala Under 20 a Olandei. La turneul de la Toulon, a purtat chiar banderola „portocalei mecanice", dar apoi a ales să îmbrace tricoul statului Angola, profitând de faptul că are dublă cetăţenie.

„A fost onorant să fiu căpitanul Olandei, dar angolezii m-au dorit în naţionala lor şi nu am ezitat. Acolo am mult mai multe şanse să joc", a povestit fotbalistul născut la Amsterdam, care a adunat până acum patru selecţii la naţionala Angolei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite