Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo: „Am adus echilibru la echipă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Ciobotariu, dezamăgit de rezultatul partidei cu braşovenii
Liviu Ciobotariu, dezamăgit de rezultatul partidei cu braşovenii

 „Ciobi“ explică cum a propulsat Dinamo pe primul loc. Principalii săi sfătuitori sunt Cornel Dinu şi Cosmin Olăroiu.

„Adevărul": La începutul sezonului, s-a spus că n-aveţi ca obiectiv câştigarea titlului. Totuşi, după nouă etape, sunteţi pe primul loc.

Liviu Ciobotariu: Prin tradiţie, Dinamo e obligată să lupte pentru titlu. Într-adevăr, iniţial, mulţi nu ne dădeau şanse. Tocmai de aceea, mă bucur şi mai mult că avem aceste rezultate şi vreau să continuăm pe aceeaşi linie.

Aveţi cea mai bună apărare, cu doar cinci goluri încasate. Sezonul trecut, cam cu aceaşi jucători, Dinamo a avut cea mai slabă defensivă din istoria clubului. Cum s-a produs schimbarea?

Am găsit un echilibru între ofensivă şi defensivă, dar e rodul muncii băieţilor care se pregătesc exemplar. Avem un parcurs bun spre foarte bun şi-n plus avem un joc spectaculos.

Care e situaţia lui Dănciulescu? Spunea că s-ar putea să plece la finalul sezonului...

Am vorbit cu el. Nu se pune problema să ne despărţim. Nici măcar să nu se gândească la aşa ceva! E unul dintre liderii echipei, e căpitan şi are un aport evident în victoriile noastre. Mă bazez pe experienţa unor jucători precum Dănciulescu, Niculae, Cătălin Munteanu. 

Alexe s-a refăcut după accidentare. Când va reveni şi Pulhac?

Pulhac vine luni (n.r. - azi) în ţară de la clinica din Italia şi sper ca-n două - trei săptămâni să ne putem baza pe el.

Şi Bakaj şi-a revenit în ultimul timp.

El a avut evoluţii neconvingătoare la început, dar am zis că-i mai dau o şansă. A jucat cu Petrolul, a făcut-o foarte bine, acum, contra Chiajnei, a intrat în repriza a douaşi a marcat un gol de care avea mare nevoie pentru moralul său.

Se simte lipsa lui Torje?

El e greu de înlocuit, dar căutăm soluţii. Avem doi jucători în probe, îi mai văd la antrenamente, vom juca şi-un amical cu Ludogorets Razgrad, lider acum în Bulgaria.

V-aţi mai sfătuit cu Cornel Dinu?

Da, vorbim zilnic la telefon. E supărat pentru că soţia sa are unele probleme de sănătate. Noi suntem alături de el. Cornel Dinu e un luptător şi îi transmit să fie puternic.

Cosmin Olăroiu e naşul dumneavoastră. Îi cereţi şi lui sfatul?

Da. Acum zece zile am vorbit ultima dată. În general, discutăm despre fotbal, legat de meciuri, jucători...

Cei din galerie au fost la mormântul lui Cătălin Hîldan, se împlinesc 11 ani de la dispariţia sa.

O să mergem şi noi, chiar la 5 octombrie. Avem două antrenamente şi între ele ajungem la Brăneşti. O să fim acolo toată echipa să aprindem câte o lumânare.

6 era locul ocupat de Dinamo, sezonul trecut, după nouă etape, cu Ioan Andone pe bancă. „Câinii" primiseră 24 de goluri şi marcaseră 19.

Riscă Borcea revenirea în ţară?

Patronul Stelei, Gigi Becali, l-a sfătuit pe finul său, Cristi Borcea, să rămână la Miami pentru că ar putea fi chemat la DNA în dosarul în care este anchetat Vasile Avram. „I-am zis finului să stea liniştit acolo, că la ce nebunie e acum cu arestarea lui Vasile Avram, îl vor sălta şi pe el de pe aeroport",  a spus Becali. Totuşi, Borcea va ajunge în ţară, săptămâna aceasta, pentru a participa la o şedinţă convocată de ceilalţi acţionari dinamovişti, Badea şi Săvulescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite