Limbaj de mahala à la Borcea: "De ce nu-ţi pui pamperși, să nu faci pe tine?". Vezi cine a fost ținta lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Borcea
Cristi Borcea

Fostul acţionar dinamovist Cristi Borcea şi Ionuţ Negoiţă au avut o dispută în direct la Sport.ro, în care noul acţionar i-a reproşat preşedintelui de onoare proasta gestiune a FC Dinamo în perioada când era executiv şi acumularea de datorii în valoare de 10 milioane de euro.

Prezentăm în continuare dialogul avut de cei doi în cadrul emisiunii Special:

Ionuţ Negoiţă: Nu sunt un papagal, sunt un om de onoare şi am venit la Dinamo în condiţiile în care el a fugit, şi-a luat banii şi a fugit. În condiţiile în care Dinamo are datorii de zece milioane.
Cristi Borcea: Eu am vrut să rămân.
IN: Lasă că a fost mai bine. Eu am vrut să plătesc preţul pentru binele lui Dinamo. Am plătit mai mult decât face. Ştiu cât face şi ştiu potenţialul lui Dinamo. Nu mă subestima! Ţi-ai luat banii şi să-ţi vezi de treaba ta. Nu-i mai spune tu lui Naşu, nu mai băga fitile.
CB: Salariile sunt neplătite de trei luni, la angajaţi de două luni...
IN: Nu mai dezinforma, salariile sunt neplătite de două luni. La Liberec ai promis o primă de 500.000 la jucători şi nu te-ai ţinut de cuvânt. Nu mai da lecţii de morală la alţii, vezi-ţi de treaba ta!
CB: Nu am fost la Liberec, nu am fost în ţară Voi mergeţi la Săftica şi vă faceţi de râs acolo şi jucătorii ăştia nu au salarii... La Dinamo nu se face performanţă.
IN: Când am venit eu la Dinamo, acum câteva săptămâni, tu erai preşedinte executiv şi acum eşti. De ce erau neplătite?
CB: Pentru că am ieşit din acţionariat. Cine plăteşte, preşedintele executiv?
IN: Este o stare de lucruri de mulţi ani de zile. Angajaţii nu sunt plătiţi de o lună, nu eşti updatat cu informaţia... Tu nu mai ştii ce se întâmplă, pentru că nu are rost să mai ştii. Tu nu ţii doar pentru tine, ştie Naşu tot.
CB: Dacă te legi de Gigi Becali, de ce nu-ţi pui pampersi tu, să nu faci pe tine, şi stai înaintea lui Gigi Becali...
IN: Ce treabă am eu cu Gigi Becali. Ia lasă tu, fiţele astea, cu pampersii. Dacă erai bărbat, rămâneai la Dinamo, acum, când Dinamo e în budă, că tu l-ai băgat.
CB: Eu am făcut performanţă la Dinamo. L-aţi daţi pe Marius Niculae şi nu aţi luat un jucător. A venit la Dinamo marele investitor... Cum investitor la Dinamo, la bănci?
IN: Am intrat de câteva săptămâni şi vrei să rezolv eu problemele pe care tu le-ai lăsat nerezolvate? S-au plătit şi azi, şi săptămâna trecută, şi salarii, se vor plăti şi săptămâna viitoare...


(...)
IN: Cristi, ţi-ai luat banul, mergi în drumul tău! Te rog mult, vezi-ţi de treabă. Clubul ăsta e cu zece miloane datorie şi noi căutăm soluţii. Tu ţi-ai luat banul. Laşii pleacă, laşii fug. Când e la greu, laşii fug. Asta ai făcut tu. Asta e important.
CB: Niciodată nu am lăsat clubul ăsta la greu!
IN: Tocmai ce ai făcut-o. Dacă era bine, nu plecai.
CB: Ultimii trei ani, ultimii doi ani eu am fost mai mult plecat la Miami...
IN: Mai taie, ultimul an.
CB: Am zis de trei ani că nu mai pot şi dacă găsesc pe cineva plec?
IN: Clubul ăsta de vreo trei ani se tot cârpeşte, despre ce vorbim? Ai fost implicat. Ai fost preşedinte exceutiv, ştii ce înseamnă asta? Omul care decide, care conduce. Ăsta e un gest de laşitate, asumă-ţi te rog... şi lasă-ne să căutăm soluţii!
CB: Orice acţionar care a plecat, m-am dus eu cu Badea, am băgat banii în fiecare an, am dus clubul ăsta. Dar ne-am bătut pentru campionat şi Cupă. Nu au fost niciodată în istoria clubului ăsta salariile restante două sau trei luni. Angajaţii clubului fac pe 5 septembrie două luni?
IN: Nu e problema ta. Tu stai în banii de la club? Ai fost cât ai fost plecat la Miami şi ai salariul la club. Dacă eşti plecat de ce nu te-ai scos de acolo, de ce nu ai renunţat la salariu?
CB: Mă, Ionuţ, tu vrei acum să ne luăm la mişto? V-am sunat şi v-am spus că plătesc eu şi jucătorii, şi angajaţii?
IN: Lasă-mă cu ofertele astea, că nu ai tu ce să plăteşti. Ce să plăteşti? Tu eşti istorie, gata! Eşti istorie şi eu zic să-şi vezi de treaba ta!
CB: Ajunge în Divizia C Dinamo.
IN: Ştiu că ţi-ai dori, Cristi... Acum, că ai plecat, vrei ca lumea să zică: "Mamă, cu Borcea, ce bine era!"
CB: N-am cum să intru înt-o competiţie cu tine. Că tu nu ai cum să faci ce a făcut Borcea nciodată în viaţa ta.
IN: Nici nu aş face, că nu mi-e caracterul aşa. Nu aş da niciodată informaţii rivalei de moarte a lui Dinamo. Niciodată. Am văzut în presă că jucători care trebuiau să fie la Dinamo au ajuns la Steaua.
CB: Pentru că nu au fost bani, domnul Negoiţă.
IN: Păi de ce nu ai băgat tu bani, că eşti potent, de ce n-ai băgat bani? Că ai fost acolo.
CB: Ce mi-ai apus tu? "Băi Cristi, ce eu sunt papagal? Dacă Săvulescu nu bagă 1,3 milioane să ajungă la nivelul meu, nu mai bag niciun ban".
IN: Nu ţi-am spus eu treaba asta. Asta le sugerezi tu, încerci să bagi fitile. Tu mi-ai semnalat o problemă pe care o ştiam şi asta e problema mea, cum o rezolv. Nu trebuie să-mi dai tu mie sfaturi.
CB: De un an jumătate ştiai situaţia financiară la Dinamo?
IN: Bineînţeles că o ştiam. În mare parte e vina ta. Acum te bagi în seamnă fără să te întrebe nimeni, cu fitile pe nu ştiu unde, numai cu răutăţi. Dacă nu te băgai în seamă, nu ziceam nimic.
CB: Ştii care e problema? De câte ori pierde Dinamo, voi, ca să vă acoperiţi, să aruncaţi praf în ochi la suporteri, aruncaţi ba pe Borcea, ba pe ăia...
IN: Spune-ne de ce nu ai plătit tu până cum trei săptămâni salariaţii şi jucătorii la zi! Îţi scot din contabilitate istoricul şi îţi arăt că situaţia e de ani de zile. Crezi că dacă eşti tare în gură şi dezinformezi, te ajută cu ceva? O să scot documente şi cu achiziţiile de jucători. Avem jucători care au fost plătiţi cu zeci de mii de euro pe minut. Transferuri mirobolante făcute de cel mai mare dinamovist.
CB: Care au adus rezultate, Ionuţe, te faci de râs, tu nu ai nicio legătură cu managementul...

Negoiţă (stânga) este patronul RIN Grand Hotel şi al ziarului Ring


La începutul lunii august, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite