Liga I se mută în Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 dintre cele 18 echipe din campionatul intern vor efectua cantonamentul de iarnă în Turcia.

Majoritatea antrenorilor au ales ca bază de pregătire staţiunea de pe malul Mării Mediterane. Aici vor beneficia de condiţii de lux contra unor sume cuprinse între 50.000 şi 100.000 de euro, mult inferioare plăţilor făcute în trecut pentru un cantonament în Cipru, fosta destinaţie a cluburilor din Liga I.

După cele 18 etape scurse din competiţia internă, jucătorii, antrenorii şi toţi cei din staff-ul unei echipe au intrat în vacanţă. Însă, sejurul nu va fi unul lung.

De pe data de 9 ianuarie, majoritatea loturilor se vor reuni, după care se va pleca în stagiul de pregătire. Unii, au ales să efectueze primul cantonament la munte, însă sfârşitul lui ianuarie şi începutul lunii februarie îi va găsi aproape pe toţi în Antalya. Excepţie fac cei de la Oţelul, care vor merge în Cipru şi Spania, şi Ceahlăul, moldovenii alegând, ca-n anii trecuţi, Italia.

Pentru restul, Antalya oferă numeroase avantaje. Clima este una caldă, temperatura poate trece şi de 15 grade, în lunile de iarnă. Apoi, terenurile de fotbal se prezintă în condiţii excelente, iar hotelurile de cinci stele asigură toate serviciile necesare, de la masa jucătorilor până la spălarea echipamentului de joc.

Turcii s-au gândit şi la transport, şi-n preţ se poate închiria un autocar pentru deplasarea echipei în funcţie de locul disputării unui amical. Dar, avantajul major este preţul. Astfel, patronul unei echipe scoate din buzunar 100.000 de euro pentru „cazarea" de două săptămâni a echipei, în timp ce anii trecuţi, când cei din Liga I alegeau Cipru, plăteau dublu.

Amicalele iernii

Steaua şi Dinamo şi-au aranjat amicale tari pentru pauza de iarnă. Elevii lui Ilie Stan au programat la data de 5 februarie o partidă de verificare cu trupa lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, în timp ce liderul Ligii I, Dinamo, va întâlni la 14 februarie pe Steaua Roşie Belgrad, ocupanta locului doi în campionatul sârb. Printre advesari, steliştii îi vor avea şi pe bulgarii de la Levski Sofia, iar roş-albii îl vor reîntâlni pe Ianis Zicu, în partida cu TSKA Sofia.

158 de mii de euro costă cantonamentul echipei naţionale în Belek, Turcia, în perioada 21 ianuarie - 2 februarie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite