Liga I rămâne cu 18 echipe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţa de 400.000 de euro a gorjenilor către roş-albi a fost achitată. Astfel, meciul Dinamo - Pandurii se va juca vineri (20.30, Antena 1), iar oltenii au scăpat de retrogradare şi de dezafiliere. Gigi Becali face presiuni ca partida Pandurii – Oţelul să fie reprogramată, în timp ce Dragomir susţine că nu se va mai schimba nimic.

1 Dinamo - Pandurii se joacă până la urmă.

Scandalul care a dus la neprogramarea celor de la Pandurii în partida cu Oţelul, şi, implicit, la pierderea partidei cu 0-3, la „masa verde" nu se va mai repeta. Dinamoviştii şi-au primit banii restanţi în „cazul Ilie Iordache" şi, astfel vor juca pe teren cu  gorjenii, care au scăpat de dezafiliere şi de retrogradare în Liga a III-a. Decizia i-a nemulţumit pe Adrian Porumboiu şi pe Marian Iancu, care au spus că s-a creat un precedent. Ei au ameninţat că vor apela la forurile internaţionale, suspectându-i pe cei de la Pandurii că au refuzat deliberat să stingă litigiul de săptămâna trecută, pentru a facilita victoria fără luptă a Oţelului.

2 Cine i-a dat banii lui Condescu?

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali,  spune că el a achitat o parte din datoria gorjenilor. „I-am dat numai 200.000 de euro, plus TVA. Unul dintre jucătorii pe care-i voiam garanţie, Chiricheş, nu vrea să semneze cu Steaua. Înţelegerea ar fi să primesc banii înapoi la sfârşitul campionatului şi jucătorii să rămână la Pandurii". Chiricheş a cerut bani la semnătură şi a refuzat momentan să semneze contractul invocând că „nu e frumos aşa cu presiune, nea Gigi". O parte din bani au venit de la Florian Walter, finanţatorul lui "U" Cluj. Acesta mai avea o restanţă la Pandurii, în urma transferului portarului Marius Popa. „Florian Walter e posibil să fi plătit banii la Târgu-Jiu pentru că a luat jucători de acolo. El e un om serios şi e foarte bine că a dat banii. Becali n-a dat bani pentru că nu s-a înţeles cu jucătorii", a spus Dumitru Dragomir la Fanatik  Show.

3 Pandurii - Oţelul rămâne 0-3.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu înţelege de ce gorjenii au achitat abia acum datoria către Dinamo. „Oricum, meciul Pandurii - Oţelul nu se mai poate reprograma niciodată în decursul vieţii. Trebuie să înţeleagă toată lumea că, dacă nu respecţi regulamentele, te duci la puşcărie. Şi a înţeles şi Condescu, după ce a pierdut cu 0-3. Dar, dacă făcea acum o săptămână această treabă, ne scutea de tot scandalul ăsta", a replicat Dragomir, în stilu-i personal.

Stan refuză rejucarea

Preşedintele gălăţenilor, Marius Stan, nu agrează ideea rejucării partidei cu Pandurii: „Nu sunt de acord, mai ales că nici nu văd vreo variantă regulamentară pentru aşa ceva. În plus, decizia ne-ar crea noua un mare dezavantaj".

"Pandurii - Oţelul trebuie să se joace. Ce a făcut Condescu a fost o vrăjeală. E doar un impostor, n-are ce căuta în fotbal."
Adrian Porumboiu patron FC Vaslui

"Să se reprogrameze. Eu şi colegii mei nu avem nimic împotrivă să intrăm pe teren şi să vedem cine este mai bun."
Silviu Ilie  mijlocaş Oţelul

"Va fi degringoladă mare, dacă se va rejuca Pandurii - Oţelul. Nu este nici moral, nici legal să se dispute acest meci."
Adrian Mititelu finanţator Univ. Craiova

"Cu toţii ne-am umplut de rahat din cauza acestui Condescu. LPF este mamă bună pentru cine nu trebuie."
Marian Iancu finanţator Poli Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite