Liga I, cu mai puţine echipe?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Direcţiei de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a anunţat că, începând din sezonul următor, locurile rămase vacante în Liga I, după ce anumite cluburi nu au primit licenţa, nu vor mai putea fi ocupate de echipele retrogradate matematic sau de cele din Liga a II-a, de pe alte locuri decât cele care promovează în mod normal.

Astfel, dacă o echipă dintre primele 14 clasate la finalul actualului sezon nu va primi licenţa pentru sezonul viitor, ediţia 2012-2013 a primei divizii se va disputa cu o echipă mai puţin.

Acelaşi scenariu ar intra în vigoare şi dacă nu obţine licenţa ocupanta unuia dintre locurile promovabile din liga secundă. „Putem juca cu 15, 14, 13 echipe, câte vor lua licenţă! Aştept totuşi ca fiecare conducător de club să-şi rezolve problemele financiare", a declarat Viorel Duru.

Şiman e cel mai mare contestatar

Reacţiile nu au întârziat să apară. Cel mai vehement critic este Vasile Şiman, patronului Sportului Studenţesc, echipă ce joacă acum în Liga I deşi retrogradase pe teren, din cauza faptului că Gloria Bistriţa n-a primit licenţa. „Ei schimbă regulamentul când vor şi cum vor, în fiecare săptămână îl schimbă. Trebuie să păstrăm competiţia nealterată din punct de vedere valoric, dar şi numeric. Sunt curios să văd ce ar spune televiziunile care au cumpărat drepturile TV, dacă ar rămâne doar 13 echipe în Liga I!", a spus Şiman.

"La noi, ca la nimeni! Întregul fotbal e în pericol de a se desfiinţa. Ce să facem, să ne vindem casele?! În fiecare zi văd că se adaugă câte un paragraf prin regulamentele de licenţiere."
Nae Manea
antrenor Gloria Bistriţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite