Le-a fost frică de primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaslui şi Timişoara au jucat precaut în derby-ul care ar fi putut decide soarta campionatului. Titlul se joacă, moldovenii având un program mai lejer până la final. Hizo a început extrem de curajos partida, cu trioul Sânmărtean-Wesley-Adailton în teren încă din start. Asta nu l-a ajutat însă să câştige.

Cele mai spectaculoase formaţii ale campionatului, cele mai lăudate de-a lungul returului şi cele mai îndreptăţite să spere la titlu, din perspectiva lotului şi a investiţiilor, au ajuns aseară la momentul adevărului. Fiind vorba de „adevăr", Vaslui şi Timişoara nu au păcălit fotbalul. Tacticizat şi fără erori individuale, meciul i-a mulţumit mai ales pe spectatorii din tribune. Moldovenii lui Porumboiu, cu „plăieşii" Adailton şi Wesley pe teren, i-au luat tare pe bănăţeni chiar din primele secunde.

Vasluiul s-a aruncat spre poarta lui Taborda cu toate forţele, dar, odată cu trecerea timpului, a mai luat piciorul de pe acceleraţie. A fost timp, totuşi, în prima repriză de un şut bun al lui Raul Costin, scos de pe linia porţii de portar, şi de câteva lovituri libere din preajma careului. Timişoara s-a mulţumit doar să arunce baloanele pe Zicu, machidonul nefiind însă vreun Michael Jordan, ca să joace el rolul pivotului. Ianis a avut o „foarfecă", însă n-a reuşit să taie scorul „alb". 

Alexa a comis-o, Goga a fost salvator

Startul reprizei secunde a adus de la cabine 11 jucători bănăţeni cu plinul făcut. Certaţi, probabil, şi de Uhrin jr că au stat cu fundul în poartă, timişorenii au îndrăznit mai mult. Tot cu Zicu la timonă. Atât i-a trebuit Vasluiului: spaţii în defensiva adversă. Golul l-a marcat însă un bănăţean, dar pentru gazde! Alexa a fost omul nepotrivit, la locul nepotrivit, la o centrare în forţă a lui Ghencev. Titlul se îndepărta de Timişoara, aşa că oamenii lui Iancu au forţat egalarea. Goga a fost scăpat din marcaj şi l-a învins pe Kuciak din poziţie unu la unu. S-a terminat egal, iar soarta titlului se va decide abia în ultima etapă.

FC Vaslui: Kuciak - Ghencev, Cînu, Papp, Milanov (Pouga 89) - Campano (Milisavljevici 53), R. Costin, Pavlovici (Y. Bello 46), Sînmărtean - Wesley - Adailton. Antrenor: Viorel Hizo
Poli Timişoara: Taborda - Luchin,Burcă, Ghionea, Sepsi - Bourceanu,
Alexa, Ignjatijevici, Zicu (Cisovsky 90) - Goga, Ricketts (Axente 21, Magera 90+3).
Antrenor: Duşan Uhrin jr
Goluri: Alexa 65-autogol / Goga 73
Stadion „Municipal" : 14.000
Arbitru: Alexandru Deaconu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite