Laurenţiu Rus: „Sabău m-a făcut jucător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Rus a marcat în meciul de la Mioveni primul său gol pentru Dinamo
Laurenţiu Rus a marcat în meciul de la Mioveni primul său gol pentru Dinamo

Mijlocaşul care le-a adus „câinilor“ trei puncte la Mioveni dezvăluie că a renăscut odată cu împrumutul la FCM Târgu-Mureş.

Gabi Torje a plecat de la Dinamo, dar asta nu se simte. Formaţia din „Ştefan cel Mare" nu a pierdut prea mult timp să caute un înlocuitor pentru cel care a mers la Udinese. L-a găsit în curtea proprie. Şi chiar în teren. Laurenţiu Rus a urcat de pe postul de fundaş dreapta până la mijloc, pentru a-l face uitat pe „Piticul" friulan. Jucătorul de 26 de ani a marcat duminică seară primul său gol în Liga I, în partida cu Mioveni.

Dinamovistul, care este o adevărată revelaţie în echipa lui Liviu Ciobotariu, a oferit impresia că a „explodat" târziu. A ajuns în „Ştefan cel Mare" în vara lui 2009, în baza prieteniei dintre Marius Vizer şi Cristi Borcea. Primul, patron la Şopron când Rus juca acolo, s-a ataşat de fotbalistul originar din Cluj. „Câinii" aveau nevoie de întăriri în lot, înainte de instalarea lui Bonetti ca antrenor, iar Vizer a garantat pentru el.

Întâmplător sau nu, Laurenţiu avea să lucreze în „Groapă" cu tehnicianul pe care-l avusese şi în Ungaria, Dario Bonetti. Italianul s-a despărţit relativ repede de roş-albi, ceea ce a fost o veste proastă pentru Rus. A jucat foarte puţin cu Ţălnar, după care a urmat întâlnirea cu Andone. „Nu am jucat foarte mult cu domnul Andone, am fost trimis şi la echipa a doua. Nu m-am înţeles de la început cu dânsul, dar nu vreau să-mi mai amintesc de acele vremuri", a afirmat mijlocaşul lui Ciobotariu.

„Exersam centrările după antrenamente"

Tot răul spre bine pentru Rus, care, în returul campionatului trecut a mers, sub formă de împrumut, la Târgu-Mureş. „Experienţa de aici mi-a prins foarte bine. Antrenorul Ovidiu Sabău mi-a influenţat decisiv cariera. Stătea cu mine după antrenamente, să exersăm diferite scheme, să-mi îmbunătăţesc tehnica centrării... Am ajuns jucător datorită lui Sabău, m-a ajutat foarte mult", a recunoscut dinamovistul.

Revenit la Dinamo, Rus se ridică, în sfârşit, la standardele „câinilor". „Nu am jucat în prima etapă, însă din a doua, am intrat. La început, ca fundaş dreapta, apoi, după plecarea lui Torje, ca mijlocaş. Rezultatele lui Dinamo i se datorează în mare parte lui Ciobotariu. Este un antrenor cu adevărat bun", a spus Rus.

"Laurenţiu Rus este un mare caracter şi un luptător. Este un fotbalist serios şi receptiv, prinde repede indicaţiile. ''
Ioan Ovidiu Sabău  fost antrenor FCM Tg. Mureş

Inedit despre Laurenţiu Rus

- Locuieşte într-un apartament cu 2 camere, lângă Stadionul „Dinamo". Chiria este suportată de club.
- Are 2 maşini: una de la club (Honda) şi una personală (VW).
- Ascultă muzică rock, e fanul trupei „Iris".
- Merge cu prietenii în vacanţe în ţară, a vizitat de curând Castelul Peleş.
- Are 4.000 de euro pe lună salariu.
- Jucătorul lui preferaţi sunt Xavi şi Iniesta, iar echipa - FC Barcelona
- Prietenul său cel mai bun e Bălgrădean, pe care îl aduce la antrenamente cu maşina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite