Laurenţiu Rus: "Şi «Arena Naţională» e tot la noi în cartier, majoritatea suporterilor sunt dinamovişti!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Maccabi 4-2 - Galerie Steaua * Foto: Marian Burlacu
Steaua - Maccabi 4-2 - Galerie Steaua * Foto: Marian Burlacu

Dinamo se menţine pe primul loc în Liga 1 şi după etapa a 13-a. "Câinii" ai mai trecut un hop important, reuşind să învingă pe terenul rivalei CFR Cluj, cu 3-2.

Elevii lui Ciobotariu se gândesc deja la derby-ul cu Steaua, meci care s-ar putea disputa pe «Arena Naţională». Mijlocaşul Laurenţiu Rus a declarat că nu crede că vor fi mai mulţi suporteri stelişti pe noul stadion în cazul în care derby-ul cu echipa antrenată de Ilie Stan se va disputa pe «Arena Naţională».

"Nu ştiu dacă ar fi mai bine să jucăm meciul cu Steaua pe «Arena Naţională» pentru că noi avem stadionul nostru. Dacă vom merge acolo ar fi bine pentru publicul doritor, poate ar veni mai mulţi oameni la meci. Poate ar fi mai bine. Noi însă ne simţim acasă aici şi cred că stadionul din Ştefan cel Mare ar fi mai bun.

Şi «Arena Naţională» e tot la noi în cartier, majoritatea suporterilor sunt dinamovişti. Nu cred că vor fi mai mulţi stelişti pe «Arena Naţională», dar eu cred că e mai bine în Ştefan cel Mare", a declarat Rus înainte de antrenamentul de pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Jucătorul formaţiei antrenate de Liviu Ciobotariu consideră că echipa sa are şanse să câştige campionatul dacă va reuşi să obţină toate puncte cu adversarele aflate în cea de-a doua jumătate a clasamentului: "Avem două săptămâni de linişte în care trebuie să muncim, să vedem ce am făcut bine, dar trebuie să corectăm şi ceea ce am greşit. Să le punem la punct şi să ne pregătim pentru meciurile următoare. Arbitrajul de la Cluj mi s-a părut bun din ceea ce am văzut şi pe reluări.

A ales o metodă de arbitraj în care a fluierat absolut orice, a ţinut aceeaşi notă şi cred că a fost un arbitraj bun. Noi întotdeauna aşteptăm să fim arbitraţi corect. E normal ca Rapid să fie considerată în continuare favorită la titlu, au un lot mai bun, au făcut investiţii mai mari. Noi trebuie să muncim mult, să ne pregătim pentru a câştiga fiecare meci. Noi trebuie să câştigăm toate meciurile cu echipele de la mijlocul clasamentului în jos. Eu cred că aşa se câştigă un campionat, dar mai e mult până la vară".

Laurenţiu Rus a mai spus că e posibil ca fostul său coleg, Adrian Cristea, să reuşească să se impună la Steaua, dacă s-ar transfera de la Universitatea Cluj: "De ce să nu-l văd pe Cristea la Steaua? E un fotbalist foarte bun, foarte talentat. Cred că ar merge, de ce să nu meargă. Dacă ar ajunge la Steaua şi ar ajunge să joace bine, să dea goluri cred că i se uită tot trecutul".

Derbiul Dinamo-Steaua, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I, este programat să se dispute la începutul lunii decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite