„Lansatorul de rachete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tătăruşanu a fost salvatorul Stelei în mai multe meciuri
Tătăruşanu a fost salvatorul Stelei în mai multe meciuri

Tătăruşanu este unul dintre puţinii goalkeeperi din Liga I cu un joc de picior excelent. Portarul şi-a salvat colegii şi în partida cu batavii. Intervenţiile sale din postură de unu la unu în faţa lui Mertens şi Van Wolfswinkel au fost decisive.

Pe lângă baloanele scoase din bocancul adversarilor, „Tătă" s-a mai remarcat printr-o calitate pe care tot mai puţini portari o au în România. Goalkeeper-ul de 24 de ani şi-a pus coechipierii pe contraatacuri periculoase prin degajările sale puternice, rapide şi precise.

„Cipri nu dă niciodată în minge la nimereală. Se uită să caute un om liber, apoi trimite cu piciorul direct la el. Are o tehnică de lovire a balonului excelentă. De altfel, el a început fotbalul ca atacant, pentru că «ştia cu varza»", ne-a povestit primul antrenor al stelistului, Marian Rusen.

Actualul preşedinte al celor de la Juventus Bucureşti ne-a explicat şi care este secretul degajărilor portarului. „Tătăruşanu loveşte mingea din voleu, când o are în braţe. Nu o aruncă, aşa cum fac majoritatea portarilor, ci şi-o potriveşte pentru a o lovi cât mai puternic şi mai precis. Ce mai, e ca un lansator de rachete. Păi, pe vremea când era la noi, stătea şi câte trei, patru ore pentru a-şi dezvolta această abilitate. Dădea în minge şi în picioarele goale", ne-a mai povestit Marian Rusen.

A vrut să se lase de fotbal

Până să ajungă la Bistriţa, Ciprian Tătăruşanu a trecut printr-un moment de cumpănă, fiind la un pas să renunţe la sport.

„Ciprian nu cade niciodată psihic. Are un caracter foarte puternic. Dacă pică bomba de la Hiroshima lângă el, se uită la ea, şi o dă calm, cu piciorul, la o parte. Totuşi, a avut şi el un moment greu. Faptul că nu reuşea să ajungă mai sus l-a afectat şi l-a blazat. În 2007, eram într-un cantonament de iarnă la Vatra Dornei. A venit şi mi-a spus că el s-a plictisit şi că se lasă. L-am luat de mână, l-am suit în maşină şi am condus timp de patru ore pe un viscol infernal, de era să ne şi răsturnăm cu maşina în prăpastie, până la Bistriţa, unde ne-am «înfiinţat» la uşa lui Jean Pădureanu, care l-a oprit la Gloria", a conchis Rusen.

"Tătăruşanu e foarte talentat. Dacă îşi va pune la punct şi ieşirile pe centrări, va deveni mare. Încă două, trei meciuri ca cel cu Utrecht şi poate deveni titularul naţionalei. "
Helmuth Duckadam
preşedinte Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite