Ladislau Bölöni, antrenor Paok Salonic: „Urlă instabilitatea în Steaua!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul a fost şocat de ce a văzut luni seară.

„Adevărul": Aţi fost pe stadion, dar, la final, aţi vorbit foarte puţin...

Ladislau Bölöni: Păi, ce puteam spune mai mult despre acest meci? N-a fost nici strălucit, nici corect. Aici mă refer la comportamentul urât al jucătorilor, care mi-a lăsat un gust amar. La câţi pumni şi picioare s-au dat în acel  meleu, Tudor trebuia să fie arbitrul lui Hristos ca să-şi dea seamă cine pe cine a lovit.

Cum vi s-a părut nivelul?

A fost un meci între două echipe în suferinţă, dacă e să ne luăm după ultimele lor rezultate în Europa. Totuşi, nu cred că nivelul Rapidului e acesta. În schimb, ce am văzut la Steaua, m-a durut.

Aşteptaţi la mai mult?

Păi, mă uitam la meci şi pe undeva căutam fotbalul cu care eram obişnuit de pe vremea mea, dar n-am văzut nimic. Căutam accelerarea lui Lăcătuş, combinaţiile subtile din atac, jocul de pase. În ultimele zece minute, când Steaua trebuia să marcheze, m-aş fi mulţumit şi cu o pasă lungă, dar nici măcar asta n-am văzut.

De ce s-a ajuns aici?

În Steaua de acum nu există absolut nicio legătură logică. Urlă instabilitatea în echipa asta, iar asta nu e vina jucătorilor. De ei chiar mi-e milă! Am văzut 11 jucători care sunt convins că n-au 15 meciuri împreună în ultimii ani. Parcă îşi spuneau unul altuia: „Tu cine eşti, frate? Nu te cunosc!".

Cum se poate remedia această problemă?

Păi, luaţi echipele mari. Manchester United, Lyon-ul care a luat şapte titluri consecutive în Franţa, chiar şi Steaua de pe vremea mea. Păi, la echipele astea închideai ochii şi spuneai primul „11". Exista maximum o schimbare, două, de la un sezon la altul. Din păcate, cei care sunt
vinovaţi pentru lipsa de continuitate la Steaua habar n-au de fotbal!

În ultimele zece meciuri, Steaua are două victorii şi doar opt goluri marcate.

Din păcate, astăzi, din Steaua au rămas doar numele şi spectatorii. Îi avertizez pe oficialii Stelei că vor rămâne şi fără suporteri, dacă vor merge pe linia actuală. Sper ca cei care conduc echipa să aibă măcar înţelepciunea de a asculta pe cine trebuie.

V-a plăcut vreun jucător al Stelei?

Nu.

Măcar există calitate în lotul Stelei?

Aş fi prea dur să dau un verdict după un meci. Vă spun însă altceva, fără să dau nume. La meciul cu Rapid am văzut un stelist despre care auzisem numai lucruri frumoase. Chiar mi s-a propus acest fotbalist când era la alt club. L-am văzut acum pentru prima dată şi m-au şocat lipsurile lui. Mă mir cum de oamenii din fotbal l-au umflat în halul ăsta!

E bine că derby-ul s-a jucat pe „Arena Naţională", şi nu pe Ghencea?

Din raţiuni financiare, da. Una e să vinzi 20.000 de bilete, alta e să dai 50.000, cum a fost luni seară. Din punctul ăsta de vedere, sunt de acord ca „Arena Naţională" să găzduiască nişte cuplaje ca pe vremuri.

Dar ca să plece Steaua definitiv din Ghencea...

Asta ar fi o mare greşeală! Fiecare stadion are personalitatea lui, sufletul lui. Ghencea făcea legătura între public şi echipă. Ghencea dădea identitate Stelei. Era infern pentru adversari şi paradis pentru noi. Steaua trebuie să se întoarcă la ea acasă! Dacă există puţină inteligenţă, cred că se pot rezolva şi problemele financiare.

Ienei: „Steaua n-are identitate"

Antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni, Emeric Ienei, îi arată cu degetul pe Gigi Becali şi pe Ilie Stan. „S-au adus jucători într-un mod haotic, fără ca fostul antrenor, Levy, să fie consultat. Antrenorul e pus mereu într-o poziţie secundară la Steaua, lucru care nu e deloc în regulă. Dacă s-a ajuns să mâncăm bătaie cu 5-0 de la Maccabi Haifa, înseamnă că suntem într-o criză fără precedent. E clar că Ilie Stan e vinovat!", a spus Ienei. Acesta crede că Steaua trebuie să revină în Ghencea: „Echipa de azi n-are identitate. Patronul degeaba se bucură că a câştigat 300.000 de euro din vânzarea biletelor pe «Arena Naţională». Ai luat aceşti bani pentru că ai jucat cu Rapid. Când vei juca cu Chiajna, atunci vor fi iar 1.000 de oameni în tribune".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite