Lacrimi pentru Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Cupei României contra Stelei ar putea fi ultimul meci al lui Gabi Torje în tricoul lui Dinamo. Mijlocaşul este dorit de echipe din Germania şi din Franţa.Imaginile cu Torje în lacrimi au rivalizat cu cele în care roş-albaştrii se bucurau pentru trofeu.

După fluierul de final al lui Marius Avram, care a consfinţit victoria Stelei, Gabi Torje a izbucnit în plâns. Nu mai auzea nici cum rivalii îl ironizau prin sloganul „Plânge Torje, plângeee", nici vorbele şoptite la ureche de Ioan Andone. După o festivitate tristă, în care şi-au primit medaliile acordate perdanţilor, dinamoviştii s-au întors, într-o linişte totală, la Hotelul Aro.

Pe drumul parcurs cu autocarul, Torje, care era extrem de abătut, a fost îmbărbătat de colegi şi de antrenori, pentru ca la destinaţie să fie consolat şi de şefi. Atât Nicolae Badea, cât şi Cristi Borcea au stat de vorbă cu el, l-au încurajat şi au încercat să-l calmeze. Torje nu şi-a putut stăpâni lacrimile, fiind copleşit de miză, şi nu numai.

De când a venit la Dinamo, la jumătatea sezonului 2007-2008, micuţul mijlocaş n-a câştigat niciun trofeu cu roş-albii, astfel că la Braşov avea şansa de a-şi împlini o dorinţă mai veche. Durerea a fost cu atât mai mare cu cât în calea realizării acestui obiectiv personal s-a interpus chiar Steaua, rivala din totdeauna. Nici măcar golul marcat de el, din lovitură liberă în poarta lui Tătăruşanu, nu l-a consolat. Şi, nu în ultimul rând, Torje a plâns pentru despărţirea tristă de Dinamo.

N-are deloc vacanţă

Scouteri ai mai multor echipe din prima ligă germană, dar şi din Franţa l-au urmărit în mod special şi, în această vară, mijlocaşul ar putea părăsi echipa, mai ales că doritorii sunt de acord să plătească cele cinci milioane de euro cerute de şefii „câinilor". Torje va fi printre jucătorii dinamovişti care vor munci non-stop în această vară. După finala cu Steaua, Gabi a primit convocarea la naţională pentru meciul cu Bosnia.

Meciul din preliminariile lui Euro 2012 este urmat de seria amicalelor tricolorilor cu Brazilia şi cu Paraguay, partide ce vor avea loc la 8 şi 11 iunie. Forţat de participarea în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, Andone va suna mai devreme „deşteptarea": vineri, 10 iunie. Dacă va reveni la Dinamo, Torje va primi totuşi o învoire de câteva zile din partea şefilor şi se va alătura ulterior lotului.

"Mi-a fost greu să mă opresc din plâns. Mi-e greu să mă gândesc că am pierdut în faţa unei rivale de moarte. Eu n-am luat niciun trofeu până acum cu Dinamo. Ei m-au ironizat după meci, dar eu i-am ironizat pe teren.''
Gabi Torje mijlocaş Dinamo

Andone, între Badea şi Borcea

Eşecul din finala Cupei a produs o ruptură la nivelul conducerii administrative de la Dinamo: pro şi contra Andone. Susţinătorii „Fălcosului" îl au în frunte pe Nicolae Badea, în timp ce contestatarii actualului tehnician sunt conduşi de Cristi Borcea. Chiar dacă antrenorul de 51 de ani a „bătut palma" cu roş-albii pentru un contract până în 2013, negocieri finalizate înainte de finala cu Steaua, viitorul lui Ioan Andone pe banca roş-albilor este totuşi incert.

Calificarea în cupele europene de pe ultimul loc nu prea l-a încântat pe Cristi Borcea. Aşa că  acţionarul dinamovist înclină să-l schimbe pe Ando. Cu cine? Ionuţ Badea sau Cosmin Contra sunt variantele agreate de Borcea. Totuşi, tehnicianul are un aliat puternic: Nicolae Badea. Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului a ţinut „hăţurile" în mână pe acest final de sezon, iar opinia lui cântăreşte mai mult. Acţionarii s-ar putea întâlni pentru a decide soarta lui Andone, unde Badea va încerca să-i schimbe părerea lui Borcea despre actualul antrenor. „Trebuie să ducem mai departe proiectul care s-a început astă-iarnă", a spus Andone.

"Andone urmează să aibă o discuţie cu domnul Badea, dar nu sunt multe lucruri de pus la punct.''
Cristi Borcea acţionar Dinamo

Bărboianu i-a blestemat  pe Meme şi pe jucătorii Stelei

Ştefan Bărboianu, fundaşul dinamovist care şi-a dat autogol în finala cu Steaua, avea mina unui om terminat la sfârşitul partidei de la Braşov. Pe lângă eşec, fundaşul a fost nevoit să suporte şi ironiile steliştilor. Înaintea meciului, Bărboianu anunţase că-şi doreşte neapărat o victorie contra roş-albaştrilor, dar planurile i-au fost date peste cap. La sfârşitul jocului, Ştefan era culcat pe gazon, abia îşi stăpânea lacrimile şi trăia o dramă. Găman, colegul de suferinţă de la Universitatea Craiova, l-a ridicat şi ambii au părăsit abătuţi terenul.

Dacă şefii şi colegii l-au încurajat, rivalii nu l-au menajat. „Meme şi jucătorii îmi scandau numele ironic şi-mi mulţumeau. E un Dumnezeu care vede şi când le va fi lumea mai dragă îi va lovi", a spus olteanul. El mai are acum şi un alt motiv de îngrijorare. Dacă LPF îi dă dreptate patronului Adrian Mititelu, Bărboianu şi Găman redevin jucătorii Universităţii Craiova de la 1 iulie. Cei doi fotbalişti au depus memorii pentru a deveni liberi şi aşteaptă decizia comisiilor.

Mihai Stoica şi-a cerut ieri scuze

Mihai Stoica şi-a dat ieri seama că a greşit faţă de Bărboianu: „Vreau să-mi cer scuze pentru că l-am ironizat. Eram însă sub influenţa unor declaraţii ale sale de la meciul din Ghencea".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite