Lacina Traore: „Cu Bayern dau gol, nu bară!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrea să devină golgheterul României şi să cuce­rească eventul cu CFR
Vrea să devină golgheterul României şi să cuce­rească eventul cu CFR

Atacantul a acordat un amplu interviu pentru „Adevărul“ în care a vorbit despre arbitrajele din Liga I, viaţa din România, dar şi planurile sale de viitor. „Perla“ campioanei, aşa cum l-a numit Iuliu Mureşan pe Lacina Traore, are gânduri mari pentru viitor. Vrea să devină golgheterul României şi să cuce­rească eventul cu CFR.

„Adevărul": La Galaţi ai fost iar eliminat. De ce?

Lacina Traore: Arbitrul a zis că am lovit, dar chiar nu l-am lovit pe fotbalistul de la Oţelul. A fost o ţinere reciprocă, fotbalul nu e baschet, se mai ating jucătorii, mai ales la faze din careu.

Conducătorii de la CFR au spus că arbitrul te-a vânat tot meciul. Aşa ai simţit şi tu?

Îţi spun doar atât: cei mai buni centrali români sunt Tudor şi Avram. Despre ceilalţi nu are rost să comentez, că s-a văzut clar ce a fost şi cum s-a jucat! Cum se face că în Liga Campionilor, acolo unde este arbitraj de top, am un singur cartonaş galben, iar în campionatul României deja am fost eliminat de două ori?

Patronul Arpad Paszkany te-a lăudat după meciul cu Unirea şi ţi-a luat apărarea şi după eliminarea de la Galaţi.

Îi mulţumesc, dar sper ca jocul meu să-i dea mai multe motive de bucurie. Dânsul are mereu încredere în mine şi mă motivează aprecierile sale la adresa mea.

Diferenţa de 13 puncte în campionat faţă de lider nu este prea mare?

Se poate remonta. Trebuie să terminăm în primele cinci la finalul turului, iar din retur vom recupera usor, usor. Ne batem cu Rapid, Timişoara, Steaua şi Vaslui. Cu ele cred că vom rămâne în cursă până la final.

În Liga Campionilor, miercuri, întâlniţi Bayern.

În primul rând, n-avem voie să pierdem. Sper să răzbun şi eu ocaziile avute şi miercuri să dau gol, că m-am săturat să tot trimit mingea în bară (râde). Ne-am dori o victorie, deşi Bayern este cea mai bună echipă din grupă.

Cadu spunea că nemţii formează chiar cea mai bună formaţie din Europa la ora actuală.

Eu nu cred. Pentru mine Barcelona este cel mai tare club din lume, nu doar din Europa.

Lumea te acuză că joci doar pentru tine, că te interesează doar să dai tu gol ca să ieşi în evidenţă. Te-au afectat criticile?

Deloc. Am observat un lucru: în România, dacă joci bine, dar nu marchezi, eşti considerat cel mai slab jucător, iar dacă joci prost şi marchezi, eşti cel mai bun! Nu e normal aşa, dar am învăţat multe de când sunt aici. Nu mă afectează criticile. Eu, colegii şi antrenorul ştim cel mai bine ce şi cât fac pentru echipă.

Ai patru goluri în Liga I. Cam câte vrei să marchezi în sezonul acesta?

Cât mai multe! Vreau să devin golgheterul României şi să-mi ajut echipa să cucerim din nou Cupa şi campionatul.

Unde ai vrea să pleci, în eventualitatea unui transfer în străinătate de la CFR Cluj?

S-a vorbit prea mult de faptul că mă vor nu ştiu câte echipe. Întâi să joc eu bine, să capăt mai multă experienţă, apoi vom vorbi de transferuri. Mai am multe lucruri de făcut pentru CFR. Voi pleca doar când va veni o ofertă foarte bună pentru club şi pentru mine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite