Lăcătuş a făcut muncă patriotică la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 47 de ani a luat mai puţin de 2.000 de euro pe lună în ultimul său mandat petrecut pe banca roş-albaştrilor, deşi Becali îi promisese 300.000 de euro pe an când l-a adus. Latifundiarul a „uitat“ să plătească şi alţi tehnicieni. Dorinel Munteanu şi-a câştigat în instanţă drepturile financiare, în timp ce Cristiano Bergodi se judecă şi acum cu Gigi la TAS.

„Nu puteam să-l mai aduc acum pe Lăcătuş pe un salariu mic. Se simţea şi el jignit, adică Piţurcă avea 300.000 de euro, iar el...?", spunea Gigi Becali în septembrie 2010, când Marius Lăcătuş devenea antrenorul Stelei pentru a treia oară în carieră. În realitate, simbolul roş-albaştrilor a avut în actele depuse la Federaţia Română de Fotbal un salariu de numai 8.000 de lei pe lună, adică sub 2.000 de euro, iar patronul a „uitat" să-i mai plătească şi diferenţele negociate în momentul semnării actelor. Lăcătuş a demisionat de la echipă în martie 2011 şi s-a întors cu buza umflată la Oviedo, acolo unde s-a stabilit împreună cu familia sa.

Motivul pentru care „Fiara" evită însă să vorbească despre această poveste este acela că fostul „şeptar" al Stelei speră ca Gigi Becali să-i mai ofere, în viitor, şansa de a antrena echipa. Pe de altă parte, Lăcătuş a şi câştigat bani frumoşi în celelalte mandate ca tehnician al Stelei, peste 600.000 de euro. Acest caz nu este primul în care Gigi Becali nu-şi onorează în totalitate promisiunile faţă de antrenorii Stelei. Primul tehnician fără contract de muncă a fost Walter Zenga. „Eu nu am niciun act semnat cu Zenga, noi avem o bătaie de palmă şi cu asta basta! Amândoi suntem oameni de onoare, n-avem nevoie de documente", povestea patronul.

Oli, Hagi şi Ilie, pe bancă fără acte

Cosmin Olăroiu a lucrat şi el cu latifundiarul din Pipera doar în baza unui contract de imagine, fără clauze speciale. Nici Gică Hagi nu a vrut să mai ia bani de la Steaua în momentul în care a demisionat, în toamna lui 2007. „Donez toţi banii centrului de copii şi juniori al Stelei", a declarat „Regele". O situaţie asemănătoare s-a petrecut şi cu Ilie Dumitrescu, singurul care a refuzat încă din start să primească vreun salariu de la Steaua.

Există însă şi antrenori care s-au bătut până în pânzele albe pentru drepturile lor financiare. Dorinel Munteanu a obţinut acum câteva luni, în instanţă, o hotărâre irevocabilă prin care Gigi este obligat să-i plătească drepturi salariale şi contribuţii sociale, în valoare de 300.000 de euro, atât din perioada în care „Neamţul" era jucător în Ghencea, cât şi pentru cele două luni în care a antrenat echipa. Latifundiarul are un proces şi cu actualul tehnician al Modenei, Cristiano Bergodi, care-i solicită fostului său patron restanţe în valoare de 120.000 de euro. 

Piţi, recuperatorul

Nici Victor Piţurcă n-a primit vreun ban pentru cele două luni pe care le-a petrecut anul trecut la Steaua, însă şi-a recuperat banii într-un mod ingenios. „Gigi, acei 200.000 de euro pe care mi i-ai cerut pe Răzvan Stanca şi pe Dorel Stoica sunt banii pe care ţi-am muncit eu şi stafful meu", i-a spus Piţi lui Becali în momentul când a semnat cu Universitatea Craiova şi i-a luat şi pe cei doi fotbalişti cu el.

Alte păcăleli marca Gigi Becali

- N-a mai vrut să le achite jucătorilor prima de 10.000 de euro pentru câştigarea Cupei României. „Îmi pare extrem de rău că le-am promis băieţilor înainte de finală că-şi vor vedea prima de obiectiv dacă iau trofeul, dar nu m-am ţinut de cuvânt. Nu au mai luat-o", a dezvăluit Cosmin Olăroiu.
- Pe biroul lui Valeriu Argăseală există probabil şi în acest moment tabelul întocmit de Cristiano Bergodi în vara lui 2009, când jucătorii Stelei trebuiau să încaseze între 3.000 şi 15.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Europa. Banii nu s-au mai dat niciodată.
- În 2008, patronul le-a promis jucătorilor 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, însă doar şase fotbalişti s-au ales cu toţi banii.

Atac de peste două milioane de euro pentru Levy

Florin Costea (stânga) a bătut palma cu Gigi Becali  Foto: mediafax

Steaua a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor. Gigi Becali a reuşit, ieri, să-l convingă pe Florin Costea, fostul jucător al Universităţii Craiova, să semneze cu roş-albaştrii. Iniţial, atacantul de 26 de ani a avut nişte pretenţii exagerate (salariu anual de 250.000 de euro), dar  până la urmă Gigi Becali l-a convins să accepte un salariu de 200.000 de euro pe sezon, timp de patru ani, plus o primă de instalare de încă 200.000 de euro.

„Florin Costea a semnat pe patru ani cu Steaua, chiar dacă a avut şi o ofertă din Rusia, pe un salariu de 450.000 de euro pe an. Acum, poate prinde din nou şi naţionala", a spus Becali. Astfel, antrenorul Ronny Levy va trece la sistemul 4-3-3, unde cea de-a cincea pereche de fraţi din istoria Stelei (după Francisc şi Vasile Zavoda, Daniel şi Iulian Minea, Adrian şi Sabin Ilie, respectiv Artiom şi Arman Karamian), formată din Florin şi Mihai Costea, va fi completată în ofensivă de Leandro Tatu. În plus, tehnicianul israelian mai are variantele Raul Rusescu şi Stefan Nikolici pentru ofensivă. La un calcul sumar, atacul Stelei valorează acum peste două milioane de euro!

Chiricheş vine de la iarnă

Gigi Becali nu s-a oprit aici însă cu achiziţiile. Latifundiarul s-a înţeles cu Marin Condescu pentru transferul fundaşului Pandurilor, Vlad Chiricheş. Acesta va fi lăsat însă la gorjeni pe parcursul turului. „O să semnăm şi cu Chiricheş. Între cluburi ne-am înţeles, acum trebuie să ne mai înţelegem şi cu jucătorul", a spus Becali.

Cât au costat atacanţii Stelei

Jucător               Sumă de transfer    Primă de instalare
Mihai Costea    1.400.000                      100.000
Florin Costea       0                                   200.000
Leandro Tatu       0                                    150.000
Raul Rusescu    100.000                         50.000
Stefan Nikolici    250.000                       (împrumut)    0

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite