„La Steaua, vreau un antrenor român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a anunţat că urmaşul lui Piţurcă va fi numit în maximum trei zile şi va fi un tehnician autohton, fiindcă un străin va avea nevoie de o perioadă de acomodare, ceea ce roş-albaştrii nu-şi permit. Până la venirea noului principal, antrenamentele vor fi conduse de Leo Strizu, antrenor la formaţia a doua a clubului.

Gigi Becali a anunţat că Victor Piţurcă poate reveni, până astăzi, asupra deciziei sale de a părăsi Steaua. În ciuda dead-line-ului stabilit este clar că latifundiarul nu crede, nici măcar unu la sută, în această variantă. „Odată ce a plecat Piţi, nici cu tancul nu-l mai aduci înapoi", a admis patronul formaţiei din Ghencea. De altfel, Becali a dezvăluit că deja a întocmit o listă cu numele candidaţilor pentru preluarea băncii tehnice.

„Viitorul antrenor nu-l ştiu încă. Acum fac «săpături». Sunt doi, trei antrenori pe care îi am în cap. O să mă rog la Dumnezeu să-mi dea înţelepciune ca să aleg cea mai bună soluţie şi să nu mai intervină diavolul ca să iasă iar scandal", a declarat finanţatorul roş-albaştrilor.

„Deja mi s-a propus un antrenor italian, dar eu vreau un român. Un tehnician străin nu cunoaşte campionatul nostru, o să aibă nevoie de timp de acomodare, o să piardă două, trei meciuri la început, ceea ce nu-mi convine", a continuat Becali. Patronul Stelei insistă că succesorul lui Piţurcă va avea linişte fiindcă el nu se va mai băga peste „principal", aşa cum s-a întâmplat cu Hagi, Pedrazzini, Lăcătuş, Munteanu, Bergodi şi Stoichiţă.

„Cu noul antrenor, nu mă voi implica absolut deloc, nu mai dau sfaturi tactice, nu mai comentez nimic. Dar, vă spun un lucru: cel care va veni în locul lui Piţi nu o să aibă puteri mai mari decât patronul, adică decât mine! E o tâmpenie că unui angajat să-i dai puteri mai mari decât patronul", a afirmat Becali.

15 schimbări de antrenori au avut loc la Steaua din 2000 până acum, de când Gigi Becali a devenit oficial al clubului din Ghencea.

Gigi Becali despre...

Ilie Dumitrescu 

E  o variantă pentru postul de preşedinte al clubului. O să am o discuţie serioasă cu el în următoarele zile.

Mihai Stoica

Mă gândeam să-l aduc ca să-l enervez pe Piţi, dar nu fac din astea. Meme nu va mai lucra niciodată la Steaua!

Dan Petrescu 

E un antrenor valoros, dar e la Kuban, unde îi merge destul de bine şi n-ar renunţa la contractul cu ruşii.

Cosmin Olăroiu 

E un tehnician extraordinar, dar, de asemenea, e sub contract. În Qatar, la Al-Sadd, are o clauză de reziliere de 500.000 de dolari.

Ce variante are Gigi Becali pentru postul de antrenor

Ilie Dumitrescu

-41 de ani.
-Din 2001 până acum a pregătit: Oţelul, FC Braşov, Alki Larnaca (Cipru), România U-21, FCM Bacău, Apolon Limassol (Cipru), AEK Atena, Egaleo, Kallithea, PAOK Salonic, Panthrakikos (toate Grecia).
-Are avantajul că momentan e liber de contract.
-Are dezavantajul că n-a avut nicio performanţă ca antrenor.

Petre Grigoraş

-45 de ani.
-Din 1999 până acum a pregătit: Farul, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, Oţelul, Poli Iaşi.
-Are avantajul că e liber de contract şi că are o imagine foarte bună ca antrenor.
-Are dezavantajul că a pregătit numai formaţii mici.

Ioan Ovidiu Sabău

-42 de ani.
-Din 2000 până acum a pregătit: „U" Cluj, Gaz Metan, Gloria Bistriţa, FC Timişoara.
-Are avantajul că e liber de contract şi că e un tip diplomat.
-Are dezavantajul că nu e în graţiile lui Ioan Becali.

Sorin Cîrţu

-54 de ani.
-Din 1988 până acum a antrenat: Univ. Craiova, Electroputere, România U-21, Rapid, Extensiv, Veria (Grecia), Oţelul, FC Argeş, FC Timişoara, Progresul, Dacia Mioveni, Pandurii.
-Are avantajul că e liber de contract, e adeptul disciplinei de fier, aşa cum îi place lui Becali.
-N-a mai avut performanţe notabile de ani de zile.

Mihai Stoichiţă

-56 de ani.
-Din 1991 până acum a antrenat: Callatis Mangalia, Rocar, Steaua, FC Naţional, Litex (Bulgaria), naţionala statului Panama, Şerif Tiraspol (Moldova), Ankaragucu (Turcia), naţionala Armeniei, Piunik Erevan (Armenia), Farul, Oţelul, naţionala statului Kuweit, Aris Limassol (Cipru), Al-Salmiya (Kuweit), AEL Limassol (Cipru), Astra.
-Are avantajul că acceptă, fără probleme, ordinele patronului.
-Are dezavantajul că tocmai a avut un eşec cu Steaua.

Urmează două săptămâni de foc!

Plecarea lui Victor Piţurcă nu a însemnat doar o lovitură de imagine pentru clubul din Ghencea. Pe lângă problemele pe care le vor avea cu suporterii, pe stelişti îi aşteaptă viaţă grea şi în ceea ce priveşte partidele care urmează. În plin campionat şi cu 14 jucători noi în lot, misiunea noului antrenor de a reabilita corabia în derivă a Stelei este aproape imposibilă.

Asta mai ales în condiţiile lunii de foc care îi aşteaptă pe roş-albaştri. Practic, după meciul cu Victoria Brăneşti de acasă,  steliştii vor juca patru întâlniri cu un grad ridicat de dificultate în mai puţin de zece zile! Iar două dintre ele, cele cu Grasshopper Zurich, sunt decisive în privinţa calificării în grupele Ligii Europa.

Mai mult, în următoarea perioadă, Steaua va întâlni două dintre contracandidatele la titlu, Timişoara şi Vaslui. Dacă va fi un nou sezon ratat, Steaua va ajunge la al cincilea an consecutiv fără vreun trofeu câştigat.

Fostele glorii ar putea rămâne la club

Altfel, chiar dacă au fost aduşi în Ghencea la cererea expresă a lui Victor Piţurcă, foştii mari jucători investiţi ca antrenori la Academia de Copii şi Juniori a Stelei ar putea rămâne la echipă.

„Noi am venit împreună cu Piţi, dar am făcut şi noi parte din acest club. Vom vedea ce va fi, sunt lucruri care mă depăşesc, însă vom discuta şi e posibil să continuăm colaborarea cu Steaua", ne-a spus Mihail
Majearu.

image

Mihai Stoichiţă

Programul Stelei în luna august

14 august   
Victoria Brăneşti (a) - Liga I

19 august   
Grasshopper (a) - Liga Europa

21 august   
FC Vaslui (d) - Liga I

26 august   
Grasshopper (d) - Liga Europa

28 august   
FC Timişoara (a) - Liga I

*a - acasă, d - deplasare

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite