LPF a schimbat ora de disputare a meciurilor din ultima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Profesionistă de  Fotbal a anunţat astăzi că a decalat cu o jumătate de oră startul meciurilor din ultima etapă a Ligii 1. Astfel, în loc de ora 17:30, partidele vor începe de la ora 17:00. Conform contractului cu consorţiul Antena 1 - RCS, cel puţin 8 partide trebuie transmise în direct la TV, pe Antena 1, GSPTV, DigiSport şi DgiSport Plus.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că toate cele 9 meciuri din ultima etapă se vor disputa sîmbătă, 21 mai, de la aceeaşi oră, 17:30. Chiar dacă ultima rundă ar putea să nu mai ofere nici un răspuns legat de campioană, formaţiile calificate pentru Europa League sau retrogradate, LPF a hotărât ca toate partidele să se desfăşoare în acelaşi timp.

Va fi o problemă pentru televiziunile care deţin drepturile TV, ţinând cont că opt dintre jocuri trebuie date obligatoriu în direct. Singura soluţie pentru consorţiul RCS - Antena1 este transmisia alternativă: câte două partide pe Antena 1, GSP TV, DigiSport, respectiv DigiSport Plus!

Cei de la televiziuni spun că Liga a decis aşa mai mult pentru a plăti o poliţă după ce la licitaţia pentru acordarea drepturilor TV pentru următorii trei ani, 2011 - 2014, au fost vândute doar trei pachete, achiziţionate de Digi, Dolce şi Antena1.

Trebuie spus că regulamentul prevede ca în ultima etapă meciurile să se dispute de la aceeaşi oră. Anul trecut însă, Ceahlăul-CFR s-a disputat cu două ore mai devreme decât celelalte întâlniri.

Legat de pachetele de meciuri rămase, este posibilă atribuirea TVR-ului - un pachet, iar celelalte să fie puse laolaltă şi date unei televiziuni care să achite în jur de 100 de milioane de euro. Liga a ameninţat că dacă nu se vor vinde toate pachelete, la meciurile netransmise nu va avea acces nici o cameră tv pe stadion sau la conferinţa de presă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite