UPDATE / Dinamo, un meci fără spectatori. Badea: "Vom restitui banii pentru biletele vândute"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a anunţat astăzi că Dinamo va fi obligată să joace un meci fără spectatori şi să plătească o amendă de 20.000 de RON pentru ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Steaua din Ghencea, când fanii "câinilor" au aruncat cu torţe în teren.

În urma torţelor aruncate la meciul din Ghencea cu Steaua, clubul Dinamo va juca meciul cu Gloria Bistriţa de pe propriul teren cu tribunele goale.
"În baza art.92, 82.3.a), raportat la art.83.2, litera b), teza a II-a şi litera h) a aceluiaş articol, sancţionează clubul SC FC DINAMO 1948 cu penalitate sportivă de 20.000 lei şi măsura progrămarii unui joc fără spectatori", se arată în comunicatul LPF.

UPDATE Badea: "Vom restitui banii pentru biletele vândute"

"Asta este decizia Comisiei de Disciplină, vom restitui banii pe biletele vândute până acum sau suporterii vor avea posibilitatea preschimbării lor pentru tichete la partida următoare. În funcţie de ceea ce îşi doreşte fiecare. Încercăm să anunţăm spectatorii care au cumpărat bilete la acest meci, sper să nu fie oameni care să afle de la stadion că nu pot intra la meci", a declarat Badea.

Dinamo a fost sancţionată cu o penalitate sportivă de 20.000 de lei şi programarea meciului cu formaţia Gloria Bistriţa, din etapa a XXIX-a a Ligii I, fără spectatori, în urma şedinţei Comisiei de Disciplină a LPF, care a judecat cazul în baza unui raport întocmit de Jandarmerie.

Florin Gâtejan, membru al Comisiei de Disciplină, a declarat că motivaţia acestei decizii este "incidente provocate de spectatorii şi jucătorii echipei oaspete la meciul Steaua - Dinamo".

De la şedinţă a lipsit preşedintele Comisiei de Disciplină, Ion Neagu.

Jucătorii dinamovişti au aruncat mingi şi fulare înnodate în sectorul fanilor echipei Dinamo, la meciul cu Steaua, în aceste fulare aflându-se torţe, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea. "Jucătorii echipei Dinamo au aruncat, înainte de meci, în sectorul unde se află fanii dinamovişti mingi şi fulare înnodate. Unul din fulare a fost prins de către un jandarm, iar înăuntru se afla patru torţe. Mâine vom avea imaginile de la Digi TV şi cine se va face vinovat, va suporta consecinţele legii şi se va merge până acolo încât i se va întocmi dosar penal, confom legii 4, pentru introducerea de materiale pirotehnice în interioul stadionului. Se pare că toate fularele aruncate în galeria dinamovistă au fost la fel", a declarat Florin Hulea.

Fanii dinamovişti, care avea bilete rezervate în partea de sus a peluzei, au rupt gardurile cu o jumătate de oră înainte de meci şi au ajuns aproape de teren. În momentul în care jucătorii dinamovişti au ieşit la încălzire, fiecare dintre aceştia a aruncat către fani câte un fular şi câte o minge.

În minutul 14, fanii dinamovişti au afişat un banner pe care scria: "Tot noi", au aprins zeci de torţe, iar dintre acestea două au ajuns pe teren. Meciul a fost întrerupt pentru un minut. Suporterii Stelei de la Peluza Sud au ripostat dar forţele de ordine au intervenit şi au calmat spiritele.

Meciul Steaua - Dinamo s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, cu scorul de 1-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite