FC Timişoara - Manchester City 0-1. Stanciu: „City a folosit un jucător care nu era trecut pe foaia de joc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester City s-a impus la Timişoara fără să forţeze, iar golul înscris de Mario Balotelli la doar trei zile după ce a semnat contractul le dă englezilor confortul necesar pentru a pregăti liniştiţi duelul cu Liverpool din campionat, din acest week-end.

Directorul sportiv al Timişoarei, daniel Stanciu, a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor bănăţeni. „Deşi visam chiar şi la un egal, am fost învinşi. Băieţii au jucat bine, s-au bătut pentru fiecare minge. Ţinând cont de valoarea adversarilor şi de numele lor, noi am făcut o partidă bună. Numai că, Mancini a introdus în repriza a doua artileria grea“, a spus Stanciu, care a continuat cu o declaraţie interesantă: „Mai este un joc, încă mai sperăm şi noi ne ducem la Manchester să ne batem pentru calificare. În repriza a doua, cei de la Manchester au introdus un jucător care nu era trecut pe foaia de joc..E vorba despre numărul 33, Vincent Kompany. Aşteptăm un răspuns în această seară de la observatorul partidei“.

Roberto Mancini: "Timişoara are o echipă bună, aş fi vrut să înscriem mai mult"

CRONICA

Manchester City a ucis naivitatea Timişoarei

EROIC Bănăţenii s-au întrecut pe ei în meciul cu bogătaşii englezi, pe care i-a dominat în multe momente, dar ratările lor au fost pedepsite de golul lui Balotelli

Vedetele lui Mancini au luat Timişoara la preţ de matineu şi nu şi-au creat în prima parte nicio ocazie. În schimb, Axente şi Curtean au întors pe toate feţele defensiva oaspeţilor.

Vali Silaghi
Vali.silaghi@adevarul.ro

Conturi goale versus bani fără număr. Vedete împotriva unor jucători decenţi şi atât. Un antrenor galonat contra unui tehnician care nu a convins încă în România. Fără discuţie, Manchester City preluase, înainte de meciul de pe „Dan Păltinişanu", supremaţia la toate capitolele. Mai rămăsese ca englezii să-şi impună forţa şi pe teren. În iarbă, însă, surpriză! „Cetăţenii" de la City aveau şi ei două picioare, nu glumă! Pe care nu şi le-au folosit la înălţimea aşteptărilor. Prima repriză a scos în evidenţă ambiţia Timişoarei şi lipsa de coeziune din jocul celei de-a doua echipe din Manchester, dar una care ameninţă în acest an supremaţia oraşului şi chiar a Angliei.
Petrovici a început insiprat meciul, cu Curtean titular, şi cu Axente, vârf împins. Cei doi şi-au făcut cu siguraţă loc în coşmarurile unor oameni de Mondiale, cum ar fi Kolo Toure şi De Jong, prin cursele perpendicular spre poarta lui Hart. Mozaicul de naţiuni din echipa lui Mancini a avut efect de domino. Pasele celor de la City nu prea s-au legat în prima parte, dar, în repriza secundă, bogătaşii au arătat ceva mai bine şi pentru că bănăţenii au făcut pasul înapoi, dar şi pentru că pe teren a intrat italianul-ghanez Mario Balotelli. Ex-interistul a pedepsit ineficienţa gazdelor şi a marcat din pasa lui Adebayor golul victoriei lui City. Timişoara a mai cerut în final un penalty la Zicu, dar meciul s-a terminat 1-0 în favoarea englezilor, iar speranţele bănăţenilor într-o calificare sunt acum reduse până aproape de zero. Rămâne totuşi o călătorie frumoasă la Manchester.

DESFĂŞURAREA PARTIDEI

Final de partidă. Alb-violeţii au rezistat cu brio jucătorilor de milioane ai echipei engleze, şi doar clasa unor jucători ca Adebayor şi Balotelli, chiar dacă nu aflaţi în formă maximă, a făcut diferenţa.

Min. 90: Balotelli încearcă un şut plasat, mingea trece puţin pe lângă vinclu

Min. 88: Pantilimon scoate excelent şutul lui Jo Silva, care l-a întors în careu pe Cisovsky

Min. 83: ultima înlocuire şi la Poli, iese Magera, intră Goga

Min. 80: schimbare la Poli, Mera în locul lui Contra

Min. 77: ultima schimbare la City, iese Tevez, intră Jo Silva

Min. 72: GOL Manchester City! Balotelli înscrie simplu, din şase metri, după o pasă a lui Adebayor

Min. 71: prima înlocuire la Poli, Zicu în locul lui Scutaru

Min. 69: Yaya Toure zguduie bara din stânga lui Pantilimon cu un şut din apropiere

Min. 66: o nouă înlocuire la englezi, a ieşit David Silva, înlocuit cu Adam Johnson

Min. 57: schimbare la City, iese Barry, intră Balotelli

Min. 51: şut al lui Axente de la 16 metri, minge uşor de reţinut pentru portarul Hart

Min. 46: a început repriza secundă, nicio modificare în cele două formaţii

Finalul primei reprize. Prima jumătate a partidei a trecută fără evenimente notabile. Bănăţenii au reuşit să ţină departe de poarta lui Pantilimon fotbalişti care nu mai au nevoie de nicio prezentare, ca Adebayor, David Silva sau Tevez, însă nici nu şi-au creat ocazii.

Min. 41: primul cartonaş galben îl vede Luchin, pentru o intrare tare la Tevez

Min. 30: Manchester City controlează partida, mare parte din timp jucându-se în jumătatea timişorenilor, însă fără ocazii clare până acum

Min. 19: Kolo Toure este făcut knock-out după ce a respins cu capul un şut al lui Bourceanu

Min. 17: partidă echilibrată până acum, fără ocazii clare de poartă

Min. 8: timişorenii fac faţă cu brio până acum, însă ritmul partidei este dictat de englezi, care ţin mai mult balonul

Min. 1: a început partida, în faţa unui stadion plin pentru prima oară în acest sezon la Timişoara

Iată formaţiile de start ale celor două echipe:

Poli: Pantilimon - Scutaru, Luchin, Cisovsky, Sepsi - Curtean, Alexa, Contra, Bourceanu - Magera, Axente.

City: Hart - Zabaleta, K, Toure, V. Kompany, De Jong - Lescott, Y. Toure, G. Barry, David Silva - Adebayor, Tevez.

Partida va fi arbitrată de o brigadă din Germania, cu Florian Mayer la centru, ajutat de Sonke Glindemann şi Holger Henschel. Arbitru de rezervă este Peter Gagelmann,iar observatori sunt Kazimierz Oleszek (Polonia) şi Vaclav Krondl (Cehia). Meciul va fi televizat doar în România, de Digi Sport, iar în ultima clipă timişorenii s-au înţeles cu britanicii de la BBC pentru transmisia radio a partidei.

Unul dintre cele mai bogate cluburi din lume are unul dintre cei mai non-conformişti antrenori. Conform ziariştilor englezi prezenţi la Timişoara, Mancini a refuzat biletele la clasa business pentru ca el, stafful şi jucătorii să călătorească la economic, iar oficialii lui City au refuzat ca echipa să stea la hotel Continental din cauza barului de striptease de lângă. Ca o ilustrare perfectă a „prăpastiei” dintre cluburi, odată cu transferul lui James Milner, şeicul Mansour a depăşit 1 miliard de euro cheltuiţi cu echipa în doi ani.

Astfel, "cetăţenii" au cheltuit doar cu transferurile aproximativ 150 de milioane de euro în această vară, în timp ce la Poli singura achiziţie a unui jucător care nu a fost liber de contract a fost cea a lui Ianis Zicu de la Dinamo.

Fanii echipei britanice au avut la dispoziţie 500 de bilete pentru această partidă, iar peste 300 de englezi au făcut călătoria în România. "Ne place foarte mult aici, berea e bună, fetele sunt frumoase. Nici noi nu am avut parte de prea multe deplasări europene, probabil că voi aţi avut mai multe, şi de aceea mergem foarte mulţi. Anul trecut, la Hamburg, am fost 5.000, însă acum nu este cazul, pentru că a fost şi timpul scurt pentru organizarea deplasării, iar de această dată clubul nu a pus la dispoziţie mijloace de transport, cei care sunt aici au venit pe cont propriu", a spus un suporter britanic venit din Praga.

Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru informaţii, poze şi pentru a urmări desfăşurarea partidei în format live-text!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite