FC Vaslui - OSC Lille 0-0 / Porumboiu: „Semne bune pentru retur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii au toate motivele să fie nemulțumiți de remiza albă cu francezii de la OSC Lille. Trupa lui Lopez Caro nu a reușit să concretizeze numărul de ocazii avute în fața unui adversar care nu a pus decât rareori probleme.

Remiza albă nu l-a nemulţumit pe Adrian Porumboiu, finanţatorul vasluienilor. Porumboiu chiar crede că elevii lui Caro pot furniza surpriza la Lille. „Sunt mulţumit de rezultat şi sunt semne bune pentru retur. Lille nu este o echipă care să mă fi impresionat foarte tare, de aceea sunt optimist pentru meciul din Franţa. Păstrăm în continuare şanse de calificare“, a spus Porumboiu.

Caro: „Sunt supărat că n-a ieşit cum am vrut“

Tehnicianul moldovenilor, Lopez Caro, a fost dezamăgit de rezultatul final. „Un meci foarte disputat. S-au văzut pe teren două echipe bune. Am încercat să fim organizaţi şi să ieşim pe contraatac. În partea a doua am fost mult mai agresivi, apărîndu-ne mult mai sus. Într-adevăr, ne-am dori mai mult la finalizare. Nu a ieşit aşa cum am vrut. A fost un meci foarte bun. Sînt supărat pentru că efortul depus de echipă nu a fost recompensat. Echipa este pe drumul cel bun, însă trebuie să rămînem umili şi să creştem atît la nivel individual, cît şi ca grup. Echipa încă e în construcţie. Astăzi ne-a lipsit finalizarea", a spus Caro.

Până la returul cu francezii, spaniolul are alte bătăi de cap. Accidentat, Gladstone este incert pentru meciul cu Steaua, programat duminică: „Nu ştim care este situaţia. Are genunchiul umflat, cu multe dureri. Nu putem să dăm un diagnostic. Va face un RMN, după care vom şti cît de gravă este accidentarea", a mai spus Caro, felicitînd publicul pentru "seara senzaţională oferită".

CRONICA

Moldovenii la un egal de grupele Ligii Europa
ECHITABIL FC Vaslui a remizat pe propriul teren cu mult mai bine cotata echipă a lui Rudi Garcia

FC Vaslui a dominat jocul cu Lille, dar a ratat cele mai mari ocazii prin Pouga şi Wesley, care nu l-au putut învinge pe experimentatul Landreau.

Laurenţiu Muscalu
laurentiu.muscalu@adevarul.ro

Trupa lui Caro s-a primenit pentru Europa. A lăsat jocul palid din campionat şi a căutat agresivitate în duelul tare cu Lille. O echipă care se resimte în Franţa după un început şters, cu două remize.
Vasluienii şi-au dominat adversarul şi şi-au creat două mari ocazii de gol prin camerunezul Pouga în debut. Oaspeţii au pus şi ei presiune pe poarta lui Kuciak, dar acesta a rezolvat cu siguranţă toate şuturile expediate de francezi. De partea oaspeţilor a stat maturitatea portarului Landreau, care a ghicit intenţiile moldovenilor. Vasluienii au condus jocul la centrul terenului în faţa trupei lui Garcia, Sînmărtean fiind cel de la care au plecat majoritatea ocazilor moldovenilor. Totuşi, cea mai mare ocazie a primei reprize au avut-o francezi, prin Chedjou, care, rămas fără marcaj în suprafaţa de pedepasă, a trimis pe lângă.
După pauză, moldovenii au continuat să domine jocul la centrul terenului, dar tot francezii au semănat teamă în defensiva românilor. Sow a fost pericolul numărul unu al oaspeţilor în faza de atac, acesta şutând în două rânduri milimetric pe lângă poarta lui Kuciak. Pentru ca şi De Melo să reia cu capul din 10 metri, dar balonul a poposit pe plasa porţii. Moldovenii s-au apropiat pe final destul de periculos de poarta lui Landreau, dar şuturile lui Wesley nu au schimbat rezultatul pe tabelă. Un 0-0 nemulţumitor pentru români, cărora le rămâne să spere la calificare în Franţa.

Partida de săptămâna viitoare de la Lille va decide cine se va califica în grupele Europa League, cu mențiunea că francezii vor beneficia de avantajul terenului propriu.

Vezi mai jos filmul meciului:

Min 90: Finalul meciului!

Min 88: Pouga trimite cu capul spre poarta lui Lille dar Landreau este la post.

Min 80: Fază spectaculoasă a celor de la FC Vaslui, Wesley preia pe piept în careul lui Lille și trage spre poartă din foarfecă, dar mingea e respinsă de un fundaș.

Min 78: De Melo lovește cu capul mingea din interiorul careului gazdelor, dar balonul trece puțin peste. Mare ocazie pentru Lille.

Min 77: la francezi iese Sow și intră Eden Hazard, puștiul minune.

Min 73: Paul Papp de la gazde vede și el galben după un fault.

Min 72: Sarabandă de ocazii a celor de la FC Vaslui, care se încheie cu șutul peste poartă al lui Hugo Luz.

Min 70: Hugo Luz de la Vaslui vede primul cartonaș galben al partidei.

Min 68: Wesley trage în cros, mingea este respinsă, Raul Costin încearcă să reia din foarfecă, dar nu nimerește poarta.Min 64: Ocazie pentru francezi. De Melo îl întinde serios pe Kuciak din afara careului, dar portarul slovac de la FC Vaslui reușește să respingă.Min 58: Wesley recuperează o minge, Sânmărtean preia prea lung, reușește să centreze în fața porții, dar Pavlovic nu nimerește buturile lui Landreau.

Min 52: Pouga trimite cu capul din careu, dar pe lângă poartă.

Min 47: Ghencev își ]ncearcă tirul din afara careului, dar mult pe lângă poarta lui Landreau.

Min 46: S-a fluierat începutul reprizei a doua.

Min 45: Prima repriză a partidei de la Vaslui se încheie cu scorul de 0-0.Min 39: Pouga se plasează bine în careu pentru centrarea lui Sânmărtean, dar fundașul Beria îi suflă mingea în ultima clipă.

Min 34: Ambii antrenori schimbă câte un jucător, forțați de accidentări. La Vaslui iese Gladstone și intră Ghencev, iar la Lille iese Obraniak și intră De Melo.

Min 30: Contraatac foarte bun al vasluienilor. Sânmărtean centreayă de pe partea dreaprtă în careu pentru Pouga, dar portarul Landreau are o intervenție similară, similară cu a unui fundaș, și trimite din plonjon cu piciorul mingea în afara terenului.Min 21: Fazele fixe sunt punctele forte ale vasluienilor în acest debut de meci. Wesley reia cu capul din corner, dar peste poartă.

Min 15: După un contraatac al francezilor, Pouga își bate joc de o ocayie bună și trage puternic în peluză.

Min 14: Corner pentru FC Vaslui. Pouga lovește bine mingea cu capul, dar se acordă fault în atac.

Min 12: Wesley pornește în fuleu pe contraatac în flancul drept, dar este deposedat de Chedjou, fără să primească o lovitură liberă.

Min 5: Corner pentru Lille, după ce Pavlovic a respins în aut. Kuciak boxează în afara careului.

Min 4: Prima ocazie aparține gazdelor. Sânmărtean recuperează o minge la marginea careului francezilor, pasează la Pouga, care trage slab. Fundașul Beria de la Lille bărbierește însă mingea, care este reținută de portar

Min 1: A început meciul de la Vaslui!

Sectorul de tribună rezervat oaspeților este gol. Suporterii francezi par dezamăgiți de debutul slab de campionat al celor de la Lille, care au doar două remize cu Rennes și PSG.

Echipele de start:

FC VASLUI: Kuciak - Milanov, Papp, Rivas, Hugo Luz - Pavlovici, Gladstone - Sînmărtean, Wesley, R. Costin - Pouga
Rezerve: Puia, Campano, Ghencev, Pancu, Adailton, Annang, Bello

LILLE: Landreau - Beria, Chedjou, Emerson, Dumont - Mavuba, Cabaye, Debuchy, Obraniak - Sow, Frau
Rezerve: Oukidja, Vandam, Balmont, De Melo, Plestan, Hazard, Gervinho

Se observă că francezii nu vor începe cu Eden Hazard titular. Puștiul de 19 ani, considerat cel mai promițător produs al fotbalului belgian. Dovadă este și prețul stabilit pentru el de cei de la OSC Lille, respectiv 20 de milioane de euro.

Bună seara! De la această oră vă invităm să urmărim împreună, în format live text, partida de fotbal dintre FC Vaslui și OSC Lille, contând pentru prima manșă a play-off-ul pentru grupele Europa League.

 „Va fi un baraj încărcat cu dificultăţi. Trăim un moment important pentru club, iar jucătorii sunt conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în dubla cu Lille". Acestea au fost primele cuvinte ale lui Caro înaintea debutului său ca antrenor al Vasluiului în Europa League. Tehnicianul galben-verzilor este mai mult decât optimism şi a declarat că se bazează pe unitatea echipei sale în această primă manşă din play-off.

Noi îi cunoaştem foarte bine. Este o echipă importantă din Franţa, care se luptă an de an la titlu. Au jucători individuali foarte importanţi, cu oferte din Anglia de 16-18 milioane de euro. Este o echipă extraordinară, dar şi noi avem o echipă bună, iar în fotbal echipa contează, nu individualităţile", a mai spus Caro.

Francezii au venit pregătiţi

Antrenorul francezilor, Rudi Garcia, a spus în conferinţa de presă de dinaintea meciului că vrea să demonstreze că echipa sa este mai bună nu doar teoretic, ci şi în teren. „Am cules suficiente informaţii despre adversar. Pe lângă călătoria obositoare, va trebui să ne obişnuim şi cu temperatura ridicată. Am luat în calcul şi aceste aspecte. Nu vrem să fim favoriţi pe hârtie, vrem să arătăm pe teren că suntem mai buni", a indicat Garcia, care recunoaşte că adversara din această seară rămâne periculoasă, chiar dacă încă nu are lotul omogenizat.

„Vaslui este o echipă eficientă, tehnică, practică un fotbal bun, cu un joc scurt. În primele patru etape din campionat au folosit 23 de jucători, ceea ce înseamnă că încă se caută formula. Nu se va stabili nimic după prima manşă, dar dacă vom lua o opţiune pentru calificare ar fi foarte bine", a declarat tehnicianul lui Lille.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite