CFR Cluj – Ceahlăul 2-0 / Clujenii termină turul pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legiunea străină de la CFR Cluj n-a avut nicio emoţie pe teren propriu în faţa celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ. Oaspeţii şi-au respectat statutul de „lanternă roşie" şi au scos mingea din poartă numai de două ori după reuşitele lui Kone. Cu 34 de puncte în prima jumătate a sezonului, CFR şi-a asigurat locul 1 pentru pauza de iarnă.

Elevii lui Mandorlini i-au luat tare pe nemţeni încă de la începutul partidei din Gruia, dar gazdele au intrat la cabine cu numai un gol avantaj după reuşita lui Kone din minutul 20. Ivorianul Traore a fost de departe cel mai activ jucător al CFR-ului, dar tot Kone a fost cel care a mai înscris o dată în repriza a doua.

În loc să ridice piciorul de pe acceleraţie, clujenii s-au năpustit spre poarta adversă. Culio, Cadu, Didi şi ghinionistul Traore i-au adus la exasperare pe suporteri cu ratările lor, motiv pentru care meciul s-a încheiat cu un scor care nu reflectă dominarea autoritară a clujenilor.

Până la desfăşurarea ultimelor partide ale etapei, CFR a preluat conducerea clasamentului, unde este sigură că va rămâne şi în pauza de iarnă, cu 34 de puncte.

Filmul meciului:

Final de partidă. Arbitrul Sebastian Colţescu pune capăt chinului nemţenilor.

Min 90: Burlacu este avertizat cu cartonaş galben după un fault asupra lui Deac.

Min 88: Şut-centrare a lui Culio, dar mingea nu îşi atinge ţinta. De la margine s-au arătat trei minute de prelungire.

Min 83: Deac reia slab cu capu către poarta Ceahlăului iar Lipitor reţine.

Min 79: Traore este schimbat de Mandorlini cu Mara.

Min 76: Traore face ce face şi nu reuşeşte să înscrie. Ivorianul a trimis din plonjon pe lângă bară. La reluare, Ersin de ka Ceahlăul este aproape să dea înscrie în propria poartă. Final sufocant de meci pentru oaspeţi.

Min 74: Succesiune de pase consecutive ale clujenilor, salutată cu "ole"-uri din tribune.

Min 70: Deac intră la CFR în locul lui Dubarbier, iar Sofronie intră la Ceahlăul în locul lui Doicaru.

Min 69: Didi reuşeşte să îl dribleze pe lipitor, dar scapă mingea în out de poartă.

MIn 68: CFR forţează golul trei şi nu mai iese din careul nemţenilor, care resping de pe linia porţii şutul lui Cadu.

Min 66: Spectacol în Gruia! Contraatac trei contra unu al ceferiştilor, dar Traore şi Didi se sperie de ieşirea kamikaze a lui Lipitor. Didi recuperează minge, pătrunde în careu şi execută o scăriţă peste Lipitor, dar şi pe lânpoartă.

Min 62. Traore încearcă din nou să înscrie, dar este blocat în marginea careului mic.

Min 60: Kone este schimbat cu Didi.

Min 57: GOOOOOOOOOL CFR CLUJ !!!!! Cadu deviază cu capul la Kone, rămas liber la marginea careului. Atacantul african are timp să îşi aşeze mingea, pe care o trimite plasat la vinclu!

Min 50: O nouă eroare a apărării nemţene este cât pe ce să ducă la primirea celui de-al doilea gol. Forminte greşeşte în faţa lui Kone, dar mingea este respinsă în corner. Mingea centrată de la colţul terenului este reluată cu capul de Cadu, care a venit în fugă la întâlnirea cu mingea, dar transversala se opune majorării scorului.

MIn 46: A reînceput meciul de la Cluj.

La pauză, la Ceahlăul a intrat Prodan în locul lui Tudosă.

Finalul primei reprize

Min 44: Burlacu trage în forţă de la distană, dar ratează vinclul porţii lui Peskovic. Ceahlăul dă semne că poate mai mult, în timp ce gazdele s-au relaxat în aşteptarea pauzei.

Min 42: Doicaru obţine o lovitură liberă la marginea careului gazdelor. Execută Ferariu, în forţă, iar Peskovic este nevoit să boxeze.

Min 36: Încă un şut trecut în statistică pentru CFR Cluj. Panin este cel care ratează de puţin poarta de la mare distanţă.

Min 34: Alcantara trimite şi el o lovitură de cap spre poarta Ceahlăului, dar Lipitor este la post.

Min 29: Dubarbier trage de la distanţă, dar Lipitor reţine

Min 25: Prima schimbare la Ceahlăul, Macovei intră în locul lui Rotaru.

Min 20: GOOOOOOOOL CFR CLUJ !!!!! Inevitabilul se produce. Kone scapă pe contraatac, depăşeşte în viteză pe fundaşii nemţeni şi îl execută pe Lipitor cu un şut plasat la colţul lung din marginea careului.

Cei peste 50 de suporteri nemţeni care au făcut deplasarea la Cluj îşi fac simţită prezenţa pe stadion.

Min 15: Primul şut expediat de Ceahlăul. Doicaru îşi încearcă norocul de la peste 30 de metri, dar Peskovic este gata să comită o gafă la prima atingere de balon şi scapă mingea în corner.

MIn 13: Dubarbier îl lansează bine pe Kone, dar acesta nu ajunge la balon.

Min 10: Traore vrea cu orice preţ să dea gol! Tânărul atacant ivorian de la CFR are două ocazii într-un minut, dar ambele lovituri de cap trec pe lângă poarta Ceahlăului.

Min 8: O nouă ocazie importantă pentru CFR. Culio îl întoarce pe toate părţile pe Burlacu, centrează în careu pentru Traore, dar lovitura acestuia de cap este reţinută cu siguranţă de Lipitor.

Min 6: Gazdele încep să domine copios. Dubarbier prinde un şut senzaţional din interiorul careului pe colţul lung, Lipitor este bătut, dar căpitanul Forminte îşi salvează echipa cu o lovitură de cap de pe linia porţii.

Min 5: Prima ocazie aparţine clujenilor. Traore reuşeşte să paseze în careul mic al lui Lipitor, dar fundaşii nemţeni îndepărtează pericolul.

Min 1: Arbitrul Colţescu fluieră începutul meciului.

La Cluj este foarte frig. Jucătorii şi spectatorii având de înfruntat o temperatură de 2 grade Celsius.

Echipe de început:

CFR Cluj: Peskovic - Edimar, Alcantara, Cadu, Panin - Dani, Mureşan, Dubarbier, Culio - Traore, Kone. Antrenor: Andrea Mandorlini

Ceahlăul Piatra Neamţ: Lipitor - Burlacu, Ersin, Forminte, Barna - Bădescu, Ferariu, Tudosă, Rotaru - Ibrahim, Doicaru. Antrenor: Gigi Mulţescu

Bună seara, de la această oră vă invităm să urmăriţi în format live text partida de fotbal dintre CFR Cluj şi Ceahlăul Piatra Neamţ, contând pentru etapa a 17-a din Liga 1, ultima a turului.

Ceahlăul nu a câştigat niciuna din cele patru întâlniri anterioare cu CFR Cluj, Gazdele s-au impus de două ori iar alte două meciuri s-au terminat indecis.

Antrenorul principal al celor de la CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a urmărit ultima evoluţie a celor de la Ceahlăul, împotriva Unirii Urziceni. Acesta a rămas impresionat de forţa ofensivă a moldovenilor şi şi-a avertizat elevii că meciul nu va deloc uşor:

„Ultima partidă este foarte importantă pentru noi, deoarece nu putem termina turul altfel decât pe primul loc. Am urmărit ultima lor partidă, cu Urziceni, şi le-a pus probleme mari campionilor. Avem tot respectul pentru ei, dar avem nevoie de o victorie şi vom face tot posibilul pe teren să o obţinem", a declarat italianul.

Deşi meciul cu CFR Cluj se anunţă o dispută extrem de grea pentru nemţeni, suporterii vor să fie aproape de echipa favorită. Pentru partida de astăzi, aceştia au anunţat că au închiriat din Piatra Neamţ patru autocare cu care urmau să parcurgă cei 309 kilometri până la Cluj Napoca.

La mijlocul săptămânii, Ceahlăul a mai testat trei jucători veniţi în probe: atacantul de 21 de ani Stere Guda, produs al Academiei "Gheorghe Hagi", şi mijlocaşii Ionuţ Pană (Săgeata Stejaru) respectiv Cătălin Tudor (CF Brăila). Nici unul din cei trei nu a impresionat şi nu au rămas pentru negocieri de contract.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite