Bayern Munchen- CFR Cluj 3-2. Blestemul autogolurilor şi al barelor lui Traore! (Filmul meciului)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a pierdut partida disputată pe "Alliaz Arena", cu Bayern Munchen, în etapa a treia a grupelor Champions League. Golurile clujenilor au fost marcate de Cadu şi Culiio, în timp ce nemţii au profitat de cele două autogoluri ale lui Cadu şi Panin. Golul victoriei bavareze a fost marcat de Mario Gomez

Reacţii după meci:

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF: "Hora poate să ajungă un fotbalist bun, dacă învaţă să joace fotbal. CFR este singura echipă care a luat trei goluri de la unii care n-au tras niciodată pe spaţiul porţii. O parte din jucătorii noştri nu ştiu să facă marcaj, alţii sunt depăşiţi de miza jocului. Dacă eşti fotbalist, o bagi în aţe când scapi singur cu portarul. Ne-am bătut singuri", a declarat acesta la Gsp TV.

Bogdan Mara, fost fotbalist CFR Cluj: "Bayern Munchen era o echipă de bătut în această seară. Cred că echipa a avut mult ghinion în această. Poate dacă marca Traore, altfel era situaţia. Iarăşi, autogoluri puteau fi evitate.  Au avut o strategie foarte bună, au recuperat multe mingi. Dacă Traore era într-o formă mult mai bună, putea să profite de faptul că Tymoshchuk a jucat fundaş", a apus acesta.

Sorin Cîrţu: "Bayern are o posesie foarte bună şi au dominat, dar era clar că trebuia să ne luăm măsuri de precauţie. Ei îşi creează foarte multe ocazii. Am avut nişte ocazii mari de a înscrie, dar la nivelul ăsta, ocaziile nu se pot rata, daca vrei însă faci un rezultat pozitiv. Este frustrant când vezi că îţi dai două autogoluri împotriva unei echipe de talia Bayern-ului. Am sentimente confuze de supărare şi de mâhnire, nu aş vrea sa fie nimeni în situaţia mea. Cadouri au fost golurile pe care le-am luat la Vaslui, acum am avut lipsă de şansă.Le punem la inimă, pentru că e inimă mare".

Fluier final al partidei. CFR pierde cu 2-3

Min 92: Cadu pătrunde în careu, nemţii resping în cele din urmă

Min 86: GOOOOOOL CFR Cluj. Culio înscrie, cu un şut de la 11 metri

Min 81: Bjelanovici reia cu capul de la 11 metri, fără probleme pentru Butt

Min 78: GOL Bayern. Cadu încearcă degajarea, dar Gomez pune piciorul şi înscrie din câţiva metri

Min 76: Bjelanovici intră în locul lui Traore

Min 72: Timoscsyuk primeşte cartonaşul galben

Min 72: Bayern presează, fără rezultate, însă, pe tabela de marcaj.

Min 71: Schweinsteiger primeşte cartonaş galben

Min 71: Ocazie imensă pentru CFR. Hora şutează puternic după o pasă a lui Traore, dar Butt respinge în corner

Min 68: Execută Badstuber, Stăncioiu respinge

Min 67: Lovitură liberă pentru Bayern, de la 22 de metri, după un fault al lui Culio

Min 64: Iese Bastos şi intră Hora

Min 59: Culio scapă singur cu portarul, dar acesta iese la timp şi reţine

Min 58: Culio trimite spre poartă, prinde Butt fără probleme

A început repriza secundă. Nici o schimbare de efectiv în cele două tabere

Min 46: Incredibil. Traore scapă singur cu Butt şi trimite în bară. Ghinionul îl urmăreşte pe Traore în continuare

Min 45: De la margine se arată un minut de prelungire

Min 37: GOL Bayern. Un nou autogol. Panin trimite în proprie poartă, după o nouă centrare de pe dreapta

Min 35: Altintop trimite un şut, respins de Piccolo

Min 31: GOL Bayern. Cadu înscrie în proprie poartă, după o centrare a lui Kroos

Min 28: GOOOOOOL CFR Cluj. De Zerbi centrează din lovitură liberă de la 30 de metri , perfect pentru Cadu, care deschide scorul

Min 25: Stăncioiu reţine o centrare de pe partea dreaptă a bavarezilor

Min 20: Ocazie uriaşă pentru CFR. Piccolo apare excelent pe colţul scurt după un corner executat de Culio şi trimite peste poartă, din câţiva metri

Min 19: Batstuber execută o lovitură liberă de la 25 de metri, în braţele lui Stăncioiu

Min 14: Traore îl depăşeşte pe Timoscsyuk şi centrează, dar nemţii resping

Min 12: Lovitură liberă obţinută de Bayern, la 25 de metri de poarta lui Stăncioiu, după un fault al lui Kroos

Min 5: Tymoshchuk centrează, Piccolo respinge fără probleme

Min 3: Traore este surprins în offside

Min 2: Traore aleargă după o minge, Timoscsyuk respinge fără probleme.

A început partida

Echipele au ieşit pe teren

Cea mai importantă absenţă din lotul clujenilor, Gabi Mureşan, a făcut deplasarea în Germania pentru a-şi încuraja coechipierii: "Mi-aş fi dorit să joc pe un asemenea stadion, dar ăsta e fotbalul şi se întâmplă să te mai şi accidentezi. Ribery cred că este cel mai bun din tabăra adversă, un fotbalist de mare clasă, de aceea este la Bayern Munchen. Ne gândim la optimile Champions League, dar în seara asta trebuie să facem cel puţin un punct. Am venit să-i încurajez pe băieţi, sunt foarte concentraţi, nici nu au cum să nu fie. Şansele sunt de 50%", a spus acesta

Iuliu Mureşan a declarat: "Bayern este cel mai important adversar pe care l-a întâlnit CFR. Sigur că şi Chelsea a fost un adversar cu renume, la fel ca în această seară, când vom întâlni vicecampioana Europei. E un stadion superb, va fi plin, totul este perfect aici, dar asta nu cred că-i va speria pe băieţi. Cu mândrie o spun că Traore este un fotbalist bun, pe care eu şi Răzvan Zamfir l-am remarcat, l-am adus de pe maidan. În urmă cu doi ani, Arpi Paszkany spunea că şi-ar dori să joace cu Bayern, atunci nu a fost să fie, el este mare fan Bayern, dar nu înaintea CFR-ului, va ţine pumnii strânşi băieţilor. Dacă am face un punct ar fi extraordinar", a spus preşedintele campioanei.

"Allianz Arena" va fi plin în această seară, după ce nemţii au vândut toate cele 66.000 de bilete puse în vânzare pentru întâlnirea cu românii. Bavarezii au 125 de meciuri consecutive cu casa închisă, un record al tuturor timpurilor din acest punct de vedere, iar misiunea clujenilor va fi cu atât mai dificilă

Cei doi tehnicieni vor trimite în teren următoarele formaţii:

Bayern Munchen: Butt- Lahm, Tymoshchuk, Badstuber, Pranjici - Ottl, Schweinsteiger - Hamit Altintop, Muller, Kroos - Gomez

Antrenor: Louis van Gaal

CFR Cluj: Stăncioiu - Panin, Piccolo, Cadu, Rada - Culio, E. Dică, Kivuvu, Rafael Bastos - Traore, De Zerbi

Antrenor: Sorin Cîrţu

Patronul clujenilor, Arpad Paszkany, a declarat că pentru echipa sa un punct din dubla cu Bayern este suficient: "Nouă ne trebuie un punct din dubla cu Bayern Munchen. Dacă reuşim, atunci am avea un meci cu Basel mai greu şi finala pentru locul doi cu AS Roma în ultima etapă. Sper să nu mai facem greşelile din meciul cu Vaslui, cînd am făcut 3 goluri cadou", a spus Arpad Paszkany la DigiSport.

Astăzi, publicaţia germană "Welt" a scris despre faptul că CFR Cluj este considerată de adversarele din campionatul românesc o echipă de blatişti, care are o relaţie foarte apropiată cu arbitri: "Adversarii lui Bayern au progresat rapid, însă sînt supranumiţi "manipulatorii de meciuri" în România. Metodele prin care au urcat an după an sînt contestate de adversari, care aruncă acuzaţii dure cum ar fi coruperea arbitrilor sau presiunea exercitată mediatic împotriva oponenţilor. CFR-iştii sînt numiţi "blatiştii" de către fanii celorlalte echipe din România", notează publicaţia citată.

Fosta glorie a Universităţii Craiova, Rodion Cămătaru, coleg de generaţie cu Sorin Cîrţu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a declarat că formaţia clujeană poate obţine un rezultat bun pe terenul vicecampioanei Europei: "CFR Cluj poate să provoace surpriza astăzi. Pe mine m-a şocat evoluţia lor după meciul foarte bun făcut la Roma. Iarăşi, la Vaslui au dezamăgit complet. Nu ştiu ce se întîmplă acolo. Mă gîndesc că Sorin Cîrţu nu a apucat să-i cunoască bine pe toţi", a spus acesta la Sport.ro.

După primele două partide disputate în grupa E, CFR Cluj ocupă poziţia secundă, cu 3 puncte, la fel ca şi AS Roma. Elevii lui Cîrţu au reuşit să învingă în primul meci pe FC Basel, iar etapa trecută au pierdut pe "Olimpico". Obiectivul declarat de conducere pentru această ediţie a cupelor europene este calificarea în primăvara europeană.

În absenţa lui Miroslav Klose, titular incontestabil la echipa bavareză, Mario Gomez face spectacol. Atacantul a reuşit o triplă de senzaţie în ultima partidă de campionat, câştigată de echipa sa cu 3-0 în faţa celor de la Hannover 96.

Citeşte aici ce promite Mario Gomez

Celebrul tehnician al lui Bayern, Louis van Gaal, a declarat că cel mai periculos fotbalist al românilor este Lacina Traore, atacantul care a ratat două ocazii mari în partida din etapa precedentă a Champions League, şutând în bară de fiecare dată. De asemenea, conducerea clujenilor mizează pe o "explozie" a ivorianului în acest sezon, pentru a încasa o sumă importantă de bani din transferul său.

"CFR va veni să se apere şi să mizeze pe contraatac. Au un atacant foarte bun, înalt, care ştie bine cu mingea (n.r. - Traore), se mişcă bine în teren, e puternic. Sper să deschidem repede scorul. Schweinsteiger cred că va juca marţi, Van Buyten şi Olici încă sunt sub observaţie, vom vedea. Folosirea lor nu e sigură", a spus Van Gaal.

image

Lacina Traore este atacantul văzut de nemţi drept cel mai periculos de la CFR

Citeşte aici ce a declarat Sorin Cîrţu despre meciul din această seară

Lovită din plin de accidentări pentru meciul din această seară, Bayern München va aborda partide retur cu CFR, de la 3 noiembrie, cu alt suflu.

Franck Ribery va relua antrenamentele în cel mult 10 zile şi ar putea juca din nou pentru bavarezi la 29 octombrie, împotriva lui Freiburg şi Max Nicu, sau cel mai târziu, în returul cu CFR, ce va avea loc la 3 noiembrie la Cluj. Francezul s-a accidentat la ligamentele exterioare ale gleznei drepte la data de 21 septembrie.

„Dacă jucăm la fel ca în meciul cu Roma, nu mă voi supăra pe băieţi indiferent de rezultat. Atunci, pe «Olimpico», am arătat ca o echipă campioană, ca o echipă mare", a mărturisit patronul Arpad Paszkany, înaintea jocului cu Bayern, de diseară.

Supărat pe jucătorii săi, după ce au pierdut la Vaslui, Paszkany n-a făcut deplasarea alături de ei la München, ci a venit separat, împreună cu un grup de prieteni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite