Sandu: "Dacă meciul nu va avea loc, ne vom adresa FIFA pentru despăgubiri substanţiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult-aşteptatul meci România - Argentina, care ar fi trebuit să inaugureze Naţional Arena, nu va mai avea loc, după ce sud-americanii au anunţat că nu se vor prezenta. Mircea Sandu vrea despăgubiri substanţiale de la argentinieni şi a declarat că încearcă să aduca Portugalia la 10 august, chiar dacă şansele sunt mici. Fanii care şi-au achiziţionat bilete pot primi banii înapoi, sau pot folosi tichetele la meciul cu Franţa din

Iată declaraţiile şefului FRF Mircea Sandu:

Acest meci cu Argentina a fost angajat din luna octombrie 2010, cu agenţia Wolrd 11, împuternicitul federaţiei argentiniene pentru asemeneam meciuri.

"Avem un contract clar care stipulează prezenţa celei mai bune echipe care să-i cuprindă pe Messi, Tevez, Mascherano şi celelalte vedete care pot lipsi decât în cazul unor accidentări dovedite."

"Au fost plătite două dintre cele 3 rate ale contractului, ultima la 1 aprilie. Deja aveam prevăzute locurile în tribună pentru oficialii lor. Marcel Pavel ar fi fostul unul dintre cele două persoane care ar fi intonat imnurile. Am depus un efort uriaş, emoţiile suporterilor de asemenea, le-am simţit în ultima perioada, mai ales că s-a înfiinţat şi fan-clubul echipei naţionale."

"Dacă o federaţie care se respectă nu informează partenerul de întrecere şi toată mass-media se inflamează în urma unui comunicat, eu cred că nu e demn de luat în seamă. Dacă nu va avea loc meciul,  ne vom adresa FIFA pentru despăgubiri substanţiale."

"Toţi cei care şi-au cumpărat bilete vor primi banii înapoi. Biletele au fost deja tipărite şi a început distribuirea de săptămâna trecută. Tichetele achiziţionate vor putea fi folosite la meciul cu Franţa (din septembrie, din preliminariile CE 2012) pentru cei care vor. Doritorii pot achiziţiona şi acum bilete, dar ele vor fi valabile pentru meciul cu Franţa."

"Nu avem adversari disponibili pentru data de 10 august. Portugalia are programat un meci amical cu Luxemburg şi ne-am adresat oficialilor luxemburghezi oferindu-ne să le plătim despăgubiri dacă acceptă să renunţe la acest meci şi să putem juca noi cu Portugalia."

"Comunicatul de pe site este de o simplitate îngrijorătoare. După ce se vorbeşte despre demiterea selecţionerului Sergio Batista şi la final este notat că meciul cu România nu va avea loc. Deocamdată nu am primit nimic oficial şi nu mă pot lua după acest comunicat."

"Până acum doar în cazuri de război sau de calamitate s-au anulat meciuri. Honduras cu Salvador când a început războiul şi probabil Israel cu Palestina au fost cazuri de acest gen."

Federaţia Argentiniană de Fotbal a anunţat, azi-noapte, că selecţionerul Sergio Batista a fost demis şi că meciul amical cu România a fost "suspendat". Unul dintre motive este şi refuzul cluburilor FC Barcelona şi Real Madrid de a le permite vedetelor argentiniene să participe la amical, având în vedere că la 14 august au programată Supercupa Spaniei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite