STEAUA - GRASSHOPPER ZURICH 1-0 Ilie Dumitrescu: „Nu suntem obligaţi să câştigam la Zurich, ci să ne calificăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua câştigat la limită meciul tur cu Grasshopper, iar returul de săptămâna viitoare se anunţă incendiar pentru echipa lui Ilie Dumitrescu.

Echilibrat. Aşa a fost discursul lui Ilie Dumitrescu la conferinţa de presă de după meci. Tehnicianul a recunoscut că elveţienii au arătat mult mai bine decât se aştepta. "N-am avut emoţii. Aş vrea să felicit publicul pentru atmosfera creată. Fanii au avut un rol esenţial în această victorie. A fost o atmosferă extraordinară, care mi-a adus aminte de vremurile în care eram jucător. Tătăruşanu a făcut o partidă mare, a avut două intrevenţii etraordinare. Mai avem un meci greu înainte de retur. Suntem obligaţi să ne calificăm. Nu pot da un pronostic, dar să fie un rezultat care să ne califice. Bănel e un jucător important, care a avut o contribuţie mare pentru Steaua în ultimii ani. Nu ştiu daca are vreo ofertă. Azi a făcut o risipă enormă de energie".

Becali: „Stancu a dat un eurogol“

Ca de obicei după o victorie importantă a Stelei, Gigi Becali a fost euforic. „Sunt mulţumit de rezultat, mai ales că Stancu a dat un eurogol. Mie mi-e dor de meciurile tari cu echipele mari ale Europei. Acum începe să devină acea echipă mare a Stelei pe care o visez eu. Meciul îl sărbătoresc în inima şi sufletul meu. N-am să mai dau prime mari, iar jucătorii daca vor bani, mai întâi trebuie să-i producă!"

Bogdan Stancu: „Trebuia să câştigăm mai clar“

image

Cel mai bun jucător al roş-albaştrilor din meciul cu elveţienii, Bogdan Stancu, a spus că returul de la Zurich va fi extrem de greu. „Trebuia să câştigăm mai clar. Am avut ocaziile cele mai mari, dar mă bucur pentru Ilie Dumitrescu. La Zurich ne aşteaptă un retur infernal. Dacă ne vom califica, aşteptăm primele promise de patron“, a spus „Motanul“.

Victoria la limită nu i-a mulţumit pe stelişti. Unul dintre cei mai buni jucători ai lui Ilie Dumitrescu, Eric Bicfalvi, a spus că altfel stăteau lucrurile dacă victoria era obţinută la un scor mai mare. „Este important că am cîştigat, dar trebuia să mai dăm un gol să fim mai liniştiţi în retur. Noi sperăm să ajungem cît mai departe în această competiţie. E mult să spunem că ajungem în finală. Nu am jucat pentru primă, ci doar pentru noi pentru că este important să joci în Europa League. Mulţumim suporterilor că au umplut stadionul. O să avem un program mai încarcat, dar nu ne facem griji. Voi sărbători victoria prin odihnă“, a spus Bicfalvi.

image

CRONICA

„Motanul" a zgăriat din nou!

STEAUA Bogdan Stancu a marcat singurul gol al întâlnirii dintre roş-albaştri şi Grasshopper Zürich, la debutul lui Ilie Dumitrescu ca antrenor în cupele europene

Steaua lui Ilie Dumitrescu e plină de entuziasm. Cele două ocazii mari în primele zece minute, irosite de către Bicfalvi şi Cristi Tănase, au fost suficiente pentru a ridica în picioare tribunele.

Adrian Epure
adrian.epure@adevarul.ro

Faţă de cum s-au prezentat elveţienii lui Sforza, mai mereu dezorientaţi, Victoria Brăneşti a chinuit-o serios pe Steaua! Parcă toate erau aranjate în aşa fel ca Ilie Dumitrescu să aibă parte de un debut perfect ca antrenor în cupele europene.
Doar portarul elveţienilor, Swen König, a părut teleportat dintr-un cu totul alt film. Mai întâi, a intervenit inspirat la lovitura de cap a lui Bogdan Stancu, venită în urma unei. Apoi, Latovlevici, cel mai activ om al roş-albaştrilor din partida de aseară, a şutat fără preluare de la 20 de metri, dar elveţianul a reuşit să respingă în corner. Fundaşul stânga adus de Piţurcă de la Timişoara şi-a mai încercat o dată norocul, câteva momente mai târziu, însă mingea a ţintit bara! König a reuşit până la urmă să intre la cabine fără să primească gol, Kapetanos trimiţând şi el la câţiva centimetri pe lângă poartă, după ce portarul elveţian scăpase în faţă „torpila" lui Dorel Stoica.
Fanii au uitat de conflictul cu Becali
Elevii lui Sforza au avut însă o răbufnire de orgoliu la reluare, când Rennella i-a dat mari emoţii lui Tătăruşanu, însă fostul internaţional de tineret s-a repliat în ultimul moment. A fost însă un simplu foc de paie. Tribunele au uitat de toate conflictele cu cei din conducere şi au început să-şi încurajeze frenetic echipa, iar jucătorii şi-au continuat şarjele ofensive.
În aceste condiţii, Steaua n-avea cum să nu înscrie! A făcut-o până la urmă Bogdan Stancu, golgheterul din acest început de sezon, care l-a învins pe König printr-un şut de la peste 25 de metri, oferind echipei sale prima şansă de calificare în grupele Ligii Europa.
Returul se va juca joia viitoare la Zurich (20.30, ProTV).

DESFĂŞURAREA PARTIDEI

min. 90 Meciul s-a încheiat

min. 89 Steaua ţine de rezultat şi refuză să mai atace, aşteptând ultimul fluier al arbitrului. Elveţienii forţează egalarea

min. 84 Iese Bogdan Stancu şi intră Anghelov

min. 82  Ocazie uriaşă la poarta Stelei. Cabanas şutează din marginea careului, mingea se duce la o palmă de vinclu

min. 75 Latovlevici scapă singur în flacul stâng, încearcă un şut-centrare, dar mingea se duce peste poartă

min. 71 Gol Steaua. Stancu prinde un şut senzaţional din afara careului cu care-l învinge pe Konig, 1-0

min. 67 Schimbare la Steaua: iese Nicoliţă în huiduioelile publicului şi intră Răduţ

min. 62 Bogdan Stancu şutează din marginea careului, dar Konig reţine cu uşurinţă

min. 60 Kapetanos este înlocuit de Surdu

min. 57  Kapetanos nu reuşeşte să reia spre poartă centrarea lui Tănase

min. 51 Tătăruşanu salvează din nou pe Steaua. Renella scapă singur cu portarul Stelei, şutează, dar Tătăruşanu apără

min. 47  Tătăruşanu intervine salutar în faţa Zuber, care scăpase în situaţie de 1-1 cu portarul Stelei

min. 46  Abrashi intră în locul lui Colima

min. 46 A început repriza secundă

min. 45 Bănel Nicoliţă, foarte şters în prima repriză, centrează foarte bine pentru Kapetanos, dar grecul nu nimereşte poarta dintr-o poziţie favorabilă

min. 42 Latovlevici centrează perfect, dar niciun stelist nu e pe fază ca să bage mingea în poartă

min. 39. Stoica nu se înţelege cu Kapetanos la o pasă în marginea careului elveţian

min.38 Tătăruşanu reţine un şut centrare al lui Menezes

min. 35 Bogdan Stancu îşi încearcă din nou norocul, dar şutul său de la 20 de metri se duce peste poartă

min. 34  Latovlevici centrează periculos în faţa porţii, nimeni însă nu atinge mingea

min. 30 Latovlevici prinde un şut extraordinar de la 25 de metri, scos în extremis de Konig

min. 24 - Tătăruşanu intervine providenţial în faţa lui Cabanas

min. 22 Stancu centrează perfect, dar Tănase trimite cu capul în braţele lui Konig

min. 15 Stancu trage aiurea după o acţiune, totuşi, frumoasă a Stelei

min. 8 Bicfalvi îl serveşte perfect pe Tănase, dar acesta ratează inexplicabil din 8 m

min. 5 Cabanas surprins în ofsaid

min. 2  Ocazie uriaşă pentru roş-albaştrii. Bicfalvi trece prin apărarea elveţienilor, dar şutează pe lângă poartă

min. 1 A început meciul

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - Nicoliţă, D. Stoica, Bicfalvi, Tănase - B.  Stancu, Kapetanos

Rezeve: Stanca, Gardoş, Răduţ, Păcurar, Angelov, Surdu, Bonfim

Grasshopper: Konig - Voser, Menezes, Paulinho, Colina, Smiljianic, Lang, Renella, Cabanas, Zuber, Salatic

Rezerve: Benito, Emeghara, Abrashi, Hajrovic, Pavlovic, Cvetinovic, Adili

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite