Dinamo - Oţelul 1-2 / Andone: "E un complot împotriva noastră!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Fălcosul" a fost nevoit să se recunoască învins, după un meci de infarct în "Groapă". La scorul de 0-0, Oţelul a beneficiat şi de un penalty, pe care l-a ratat cu seninătate Antal. După ce Sălăgean a deschis scorul, Dinamo a egalat prin Cătălin Munteanu. Numai că după câteva minute s-a văzut condusă din nou, determinându-l pe Cristi Borcea să plece de la stadion. FOTOGRAFII: Petrică Tănase

DECLARAŢII DUPĂ MECI:

Dorinel Munteanu: "Este meritul jucătorilor că s-au mobilizat şi au câştigat jocul. Dinamo a revenit după ce am condus cu 1-0 şi ne-a supus unei presiuni permanente. Am izbutit să mai marcăm odată, lucru care i-a descumpănit pe fotbaliştii dinamovişti. Am reuşit să câştigăm printr-o poziţionare foarte bună în treren. Nu vreau să visăm, avem nevoie de continuitate! Nu suntem noi principalii favoriţi la titlu. Sunt convins că atât Dinamo cât şi CFR Cluj vor reveni. Steaua şi Vaslui au şanse şi ele!"

Ioan Andone: "Avem două săptămâni să pregătim meciul cu Steaua, dar de acum opt puncte sunt greu de recuperat. Prea multe ni se întâmplă nouă din cauza arbitrilor. Nu a fost penalty. Nu a fost nici fault din faza în care a ieşit primul gol al Oţelului. Simt că este un complot împotriva noastră în ceea ce priveşte arbitrajul. Obiectivul nostru nu este titlul, ci să facem cât mai multe puncte!"

Nicoale Badea: " E o creştere faţă de meciul pe care l-am făcut la Urziceni. E un campionat în care contează mai mult decât valoarea individuală, atitudinea ăn teren, implicarea în colectiv şi mai puţin implicarea individuală şi selectivă. Îmi pare rău că suporterii lui Dinamo sunt dezamăgiţi de ce se întâmplă la echipă. Asta mă doare cel mai mult. Cred în continuare în Andone şi în munca conducerii tehnice. Este firesc să nu judecăm antrenorul şi jucătorii după un singur meci."

Marius Niculae: "E o situaţie foarte grea. Nu reuşim să câştigăm nici măcar în faţa propriilor suporteri. E bine că vine pauza asta, vom încerca să punem lucrurile la punct. Vine meciul cu Steaua, pe care îl aşteaptă toată lumea. Vom rezolva aceste probleme în pauza competiţională. Ştiu că am jucat modest în ultimul timp, dar voi încerca să corectez asta. E al doilea an consecutiv când ne bate Oţelul acasă. Ca dinamovist, mi-e ruşine să ies pe stradă. Dacă o vom învinge pe Steaua, se vor rezolva multe", a declarat Marius Niculae la gsptv.

CRONICA MECIULUI:

Cu botu’ pe labe

Oţelul rămâne lider. A bătut Steaua etapa trecută, iar Dinamo aseară! Echipa lui Andone a luat un punct în ultimele cinci runde şi se pregăteşte de derby-ul cu trupa din Ghencea.

Bogdan Savin
bogdan.savin@adevarul.ro

Omagiu pentru Hîldan, doi lei biletul, totul pentru ca suporterii să vină la stadion. Şi, au venit! Nu au umplut arena, dar au fost mai mulţi ca de obicei. Degeabă însă! Dinamo a arătat la fel de jalnică. Cu o apărare „şvaiţer”, care a cedat după 20 de minute. Cuplul de fundaşi centrali Moţi – Scarlatache a gafat din nou, iar arbitrul a dictat destul de uşor penalty. Dolha a liniştit însă toată lumea, apărând lovitura de la 11 de metri executată de Antal. În replică, roş-albii au asediat poarta lui Grahovac, dar, spre deosebire de Andone, Dorinel Munteanu şi-a învăţat elevii să se apere.
În aceste condiţii, golul a venit, însă a fost marcat de oaspeţi. Sălăgean a executat o lovitură liberă din apropierea careului şi mingea a fost deviată de zid în poarta lui Dolha.

După pauză, „câinii” au dominat, iar Cătălin Munteanu a egalat cu toată opoziţia lui Sergiu Costin, care a încercat să respingă balonul de pe linie cu mâna! La 1-1, „oţelarii” şi-au păstrat calmul, iar defensiva ridicolă a roş-albilor a arătat de ce. Scarlatache a „dormit”, permiţindu-i lui Silviu Ilie să marcheze, cu capul, ca-n curtea şcolii.

image

De aici până la final, Dinamo n-a mai legat nicio acţiune, iar Andrei Cristea şi-a vârsat nervii pe Rîpă, căruia i-a aplicat un cot în figură. Cu un om în minus, gazdele au încheiat partida în genunchi! Oţelul şi-a consolidat poziţia de lider, în timp ce „câinii” sunt cu moralul la pământ înaintea derby-ului cu Steaua de etapa viitoare.

DESFĂŞURAREA LIVE A PARTIDEI:

min. 90 S-a terminat meciul. Oţelul câştigă în Ştefan cel Mare. Dinamo n-a luat decât un punct în ultimele patru meciuri.

min. 88 Balaj îl elimină pe Andrei Cristea care l-a lovit pe Rîpă cu cotul în figură

min. 87 Asediu la poarta lui Grahovac. Dinamo insistă pentru marcarea celui de-al doilea gol, însă Oţelul are un portar fenomenal: Grahovac.

min. 77 Imediat după golul al doilea al Oţelului, Cristi Borcea a părăsit stadionul.

image

min. 76 Lovitură de teatru în "Groapă". Silviu Ilie a duce pe Oţelul în avantaj, 1-2

min. 72 Cătălin Munteanu egalează cu o lovitură splendidă de cap, 1-1

min. 55 Marius Niculae îl înlocuieşte pe Adrian Cristea. Andone forţează egalarea!

min. 51 Cătălin Munteanu e la un pas de a egala, dar nu ajunge la centrarea lui Adrian Cristea

min. 50 Dinamo nu are soluţii pentru începutul reprizei secunde. Oţelul insistă în ofensivă!

min. 46 A început repriza secundă

image

min. 45 Pauză în Ştefan cel Mare.

min. 44 N'Doye vede cartonaşul galben de la Cristi Balaj. Din lovitura liberă rezultată, Sălăgean deschide scorul: 0-1

min. 40 Gravovac respinge din nou excelent la un corner executat de Adrian Cristea

min. 34 Sălăgean se resimte după un duel cu Torje. Dinamo încearcă să profite de superioritatea numerică temporară, dar Grahovac e la post.

min. 30 N'Doye trage pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri.

min. 28 Andrei Cristea obţine o lovitură de la colţul terenului. Grahovac respinge cu emoţii mingea trimisă de Adrian Cristea.

min. 25. Cătălin Munteanu trage pe lângă poarta lui Grahovac. Jocul se încinge!

min. 22. Dolha îl atinge pe Antal în careu. Se dictează cu lejeritate penalty! Lovitura de penalitate este apărată de Dolha. Scorul rămâne egal, 0-0

image

min. 20 Niciuna dintre echipe nu riscă. Se joacă prudent de ambele părţi, singurele sclipiri vizibile pe terenul de joc aparţinând lui Antal (Oţelul) şi Adrian Cristea

min. 17 Cristi Borcea priveşte, deocamdată, neputincios de la tribuna oficială încercările dinamoviştilor de a deschide scorul. Adrian Cristea trage pe lângă poartă din lovitură liberă

min. 15 Două cornere consecutive la poarta lui Grahovac nu schimbă tabela de marcaj.

min. 12. Începutul meciului e plin de durităţi. Marius Alexe are nevoie de îngrijiri medicale.

min. 10 Bordeanu intră tare la Antal, însă mijlocaşul de la Oţelul Galaţi are gleznele puternice.

min. 8 Andone e foarte nervos pe banca de rezerve, deoarece e forţat să facă prima modificare în meciul cu Oţelul. Andrei Cristea îi ia locul lui lui Liviu Ganea.

image

min. 5 Andrei Cristea se pregăteşte să-i ia locul lui Liviu Ganea, care s-a accidentat la o fază care nu anunţa nimic. Dinnamo evoluează deocamdată în inferioritate numerică.

min. 2 Sîrghi a căzut rău la un duel cu Adrian Cristea, dar şi-a revenit rapid şi continuă meciul.

min. 1 A început meciul.

Echipele de start:

Dinamo: Dolha - Rubio, Scarlatache, Moţi, Bordeanu - Torje, N'Doye, C. Munteanu, Ad. Cristea - Alexe, L. Ganea.

Oţelul: Grahovac - Rîpă, Sîrghi, Sg. Costin, Sălăgean - Neagu, Giurgiu - Antal, Viglianti, S. Ilie - Paraschiv.

Ioan Andone l-a tachinat pe şeful "oţelarilor", Marius Stan, spunându-i că trupa sa va încasa patru goluri în "Groapă". Stan a replicat că nu-l sperie pronosticul dinamovistului. Tehnicianul dinamoviştilor i-a telefonat bunului său prieten şi l-a ameninţat cu o bătaie în "Groapă". "L-am felicitat că a învins Steaua, o să avem meci greu, dar trebuie să câştigăm", a spus "Fălcosul".

image

NU-I PASĂ DACĂ E DEMIS

Amuzat de optimismul lui Andone, Marius Stan l-a contrazis imediat: "Ando m-a sunat şi mi-a zis că ne va da patru goluri. Mă bucur când adversarul îmi dă un aşa pronostic. De obicei, iese un rezultat diferit, deci poate zice ce vrea".

Nici Dorinel Munteanu nu pare stresat de partida de astăzi şi nici de felul în care va fi primit de către suporterii "câinilor": "Nu mă interesează dacă sunt înjurat, sper să fie pentru rezultatul final", a comentat Munteanu.

image

VEZI CE SPUNEA DORINEL ÎNAINTEA MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite