România - Olanda 1-4! Ne batem cu Ungaria pentru locul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii echipei naţionale
Suporterii echipei naţionale

Olanda ne-a administrat o înfrângere usturătoare pe Arena Naţională.

Victoria cu Turcia a ridicat speranţele noastre până la cer şi mai mult decât atât. La fel cum austriacul Felix Baumgartner a ajuns cu picioarele pe pământ de la o altitudine ameţitoare, şi noi am coborât tot în nouă minute la nivelul de „muritori”. De atât a avut nevoie Olanda să dezumfle balonul iluziilor noastre că putem fi iarăşi ce am fost. Până la golul lui Lens, jucător cu nume de echipă franceză, Torje a stârnit suspine în tribunele arhipline cu o lovitură liberă bătută în transversală în minutul 5. Apoi, Tătăruşanu a respins o minge până în afara careului, de unde Lens a trimis cu capul, exact printre bara transversală şi ultimul fir de păr al lui Tamaş, care a sărit cât a putut pentru a evita golul. Aproape de minutul 30, olandezii au făcut 2-0, tot din fază fixă, Indi Martins reluând cu latul, ca la miuţă, centrarea lui Van der Vaart.

Penalty uşor pentru Olanda

Românii n-au lăsat scutul aşa uşor, încercând în limita posibilităţilor să pună probleme în atac. Golul lui Marica din minutul 40, cu un un şut de la marginea careului lângă bară, a crescut iar pulsul „tricolorilor”. La 1-2, celebrul „Pe ei, pe mama lor” s-a făcut din nou auzit, însă nu am reuşit să-i „călărim” pe batavi mai mult de câteva minute, până la ultima fază a reprizei. Tamaş l-a jenat în careu pe Narsingh, iar arbitrul scoţian nu s-a zgârcit în a scoate din buzunar un penalty pentru olandezi: gol Van der Vaart, 3-1 pentru Olanda. Repriza a doua? Vorba aceea, dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit. Piţurcă a încercat să mai schimbe ceva, i-a adus în teren pe Lazăr, pe Adrian Popa, însă fără niciun efect. Un şut al lui Stancu, altul al lui Van Persie, dar a fost nevoie şi de intrarea lui Mutu ca tribunele să se se mai dezmorţească puţin. Olanda a ţinut însă de minge în ultimele momente ale meciului şi probabil că nici intrarea lui Messi nu ne-ar fi ajutat să scăpăm de acest eşec. Nu-l avem pe Messi şi n-am avut nici un arbitru corect până la capăt pentru că Thompson n-a avut curaj să ne dea şi nouă penalty, la o fază în care Adi Popa a fost faultat în careu cel puţin la fel de clar ca Narsingh. În finalul meciului, Van Persie a dus scorul la 4-1 pentru „lalele”, punând punct unei seri negre de marţi.

UPDATERomânia a început bine meciul, iar Torje a lovit bara în minutul 5 din lovitură liberă.

Din păcate, în minutul 9, Olanda a deschis scorul. Tătăruşanu a respins până în afara careului, de unde Lens a trimis direct sub bară, cu capul, cu toată opoziţia lui Tătărăşanu

La două minute după ce Olanda a deschis scorul, Grozav a şutut din careu, dar Stekelenburg a reţinut

Minutul 18: Van Persie încearcă un călcâi din faţa porţii, Tătărăşanu respinge.

Minutul 29: fundaşul stânga Indie Martins face 2-0 pentru Olanda, reluând din careul mic simpul o centrare a lui van der Vaart

Minutul 40: Fanii României speră din nou! Ciprian Marica înscrise cu un şut plasat, din afara careului! România-Olanda e 1-2!

Minul 45+2: Tamaş îşi jenează un adversar în careu, iar Craig Thompson a dictat penalty pentru Olanda. Gol van der Vaart, 1-3 la pauză.

Van Persie a făcut 4-1 în finalul meciului, acesta fiind şi scorul final.

Primul 11 trimis de Victor Piţurcă în teren: Tătăruşanu - Tamaş, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Grozav, Stancu - Marica.

Echipa Olandei: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - N. de Jong, Van der Vaart, Strootman - Narsingh, Van Persie, Lens. Antrenor: Louis Van Gaal

Nici că se putea adversar mai greu pentru România în tentativa de a continua seria de victorii din aceste preliminarii. În faţa echipei lui Piţurcă nu va sta azi doar naţionala Olandei, ci o întreagă istorie de eşecuri în faţa batavilor, care reprezintă o adevărată formaţie-coşmar pentru tricolori.

O singură victorie în 11 meciuri

De fapt, dintre toate naţionalele pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului prima reprezentativă şi împotriva cărora a jucat cel puţin cinci meciuri, cu Olanda are cel mai prost bilanţ al victoriilor! Doar un singur succes în 11 partide, adică un procentaj de doar 9,09%! În acest clasament al celor mai „negri" adversari pentru tricolori, „portocalii" au luat faţa marilor forţe ale lumii, precum Italia, Germania, Franţa sau Argentina. Brazilia n-a intrat în calcul, pentru că ne-am întâlnit cu sud-americanii doar de trei ori.

Piţi vrea primul loc

Piţurcă speră însă să strice această ierarhie după meciul de astăzi. „Un punct m-ar mulţumi, jucăm cu Olanda, dar vreau victoria, nu mă gândesc la locul doi, vreau primul loc din grupă. Jucăm împotriva unei forţe, dar sper ca după discuţiile pe care le-am avut cu jucătorii să se exprime la fel ca în ultimele jocuri", a declarat ieri selecţionerul, care este neînvins în cele şapte jocuri oficiale de când a revenit pe banca tricolorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite