„Motanul“ Stancu a fost descălţat de Cadu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelul dintre Cadu (stânga) şi Bogdan Stancu din urmă cu 2 etape s-a terminat la egalitate
Duelul dintre Cadu (stânga) şi Bogdan Stancu din urmă cu 2 etape s-a terminat la egalitate

CFR şi Steaua au remizat într-un derby spectaculos. Dacă atacantul roş-albaştrilor a deschis scorul, portughezul a adus un punct trupei lui Mandorlini. Sub privirile ameninţătoare ale lui Gigi Becali din loja stadionului, Mihai Stoichiţă a început derby-ul cu CFR cu o apărare de lut, dar un atac beton.

Fără superstarul în veşnică devenire, Cristi Tănase, rolul de primadonă în teren l-a acaparat introvertitul Stancu. „Motanul“ a prins glas încă din start, când, aţâţat cu o centrare de-a lui Szekely, nu a reuşit să-şi plaseze lovitura de cap, ţintindu-l pe Nuno Claro în minutul 5.

Mai citiţi şi:

Liţă Dumitru: "Steaua nu are nicio şansă cu CFR Cluj"

Gigi Becali: "Petre Marin şi Tudose sunt de Divizia C"

Becali: "Stoichiţă nu va fi demis dacă pierde la Cluj"

Stancu n-a mai greşit câteva secvenţe mai târziu, când i-a strecurat „ghemotocul“ printre picioare lui Cadu şi şi-a înfipt ghearele în plasa porţii lui Nuno Claro, marcând pe sub goalkeeper. Până în ultimele 10 minute ale primei reprize, Steaua a jucat exact cum trebuie.

A atacat în permanenţă, pentru a-i ţine pe munţii de abanos ai CFR-ului, Kone şi Traore, departe de „stâlpii“ şubrezi, Tudose şi Jelev, şi a mai ratat o uriaşă ocazie prin Bogdan Stancu. După o nouă pătrundere în forţă, vârful de 22 de ani a tras în portarul „feroviar“, iar „rătăcitul“ Toja a trimis peste, cu toată poarta goală în faţă. Din minutul 35, a ieşit la rampă Nicolae Dică.

Tătăruşanu, la meciul vieţii

Invizibil până atunci, fostul stelist a trimis o centrare impecabilă, iar Cadu a reuşit să marcheze după ce Tătăruşanu respinsese şutul celui mai dorit ratangiu din Liga I, Lacina Traore. După pauză,  un nou actor a intrat în scenă. Tătăruşanu, titularizat după gafa lui Zapata din meciul cu Ceahlăul, i-a „scos“ pe Jelev şi Tudose din toate situaţiile grele, respingând bombele lui „Dicanio“.

Turaţia celor două echipe a mai scăzut spre final, după 70 de minute în care au mers cap la cap cu acceleraţia în podea, acelaşi Tătăruşanu remarcându-se încă o dată pe final la lovitura de cap a lui Cristi Bud. În cele din urmă, s-a terminat egal, iar Stoichiţă şi-a mai stabilizat scaunul, care se clătina serios înaintea acestei etape.

CFR Cluj 1

Claro - Panin, Alcantara, Cadu, Leonardo - Culio, Dani, E Dică (88 Nei) – Dică (62 Peralta), Kone, Traore (80 Bud).
Antrenor: Andrea Mandorlini

Steaua 1

Tătăruşanu – P. Marin (88 Parpas), Jelev, Tudose, Art. Karamyan - Szekely (79 Surdu), Pleşan (72 Arm. Karamyan), Ov. Petre, Toja - Stancu, Kapetanos.

Antrenor: Mihai Stoichiţă

Goluri: Cadu 35 / Stancu 12

Stadionul „Dr. Constantin

Rădulescu“: 24.000

Arbitru: Alexandru Deaconu

„Eu am fost mai concentrat!“

Remiza cu Steaua i-a nemulţumit pe şefii clujenilor. Preşedintele Iuliu Mureşan a mărturisit că a avut mari emoţii că echipa sa va pierde derby-ul: „Putea fi 2-0 în prima repriză, dar am avut noroc“, a spus Mureşan. „Sunt nemulţumit de cum s-a jucat. Cred că am fost eu mai concentrat decât echipa“, a mai precizat preşedintele CFR-ului.

Dică:„Steaua mai are şanse la titlu“

Nicolae Dică a debutat la CFR tocmai împotriva fostei sale echipe. „Decarul“ din Gruia a mărturisit că a avut trac înainte de meci. „Nu m-am simţit foarte bine. Recunosc că am avut emoţii mari“, a spus mijlocaşul. Deşi joacă la CFR, gândul lui Dică zboară către Steaua: „Au în continuare şanse mari la campionat, chiar dacă au remizat cu noi“.

Gigi Becali s-a rugat pentru victorie

Patronul Stelei s-a deconectat de miza partidei de aseară şi a participat la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană. „Pot să număr pe degete de câte ori m-am rugat la biserică să câştig un meci, dar de data aceasta am făcut-o. Am spus Doamne, ajută-mi, pentru că duşmanii mei s-au întărit mai mult decât mine“, a spus Becali.

„Petre Marin şi Tudose sunt de «C»“

La finalul partidei, finanţatorul stelist Gigi Becali nu şi-a menajat jucătorii. „Am avut două mâini moarte în această partidă. Petre Marin şi Tudose sunt de Divizia C. Văd că Stoichiţă nu înţelege...“, a afirmat patronul echipei din Ghencea. „Tudose parcă a fost de pe Marte, iar Petre Marin, de pe Jupiter“, a completat patronul din Ghencea.

FILMUL MECIULUI

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj: "Rezultatul este echitabil, dar egalul mă nemulţumeşte. Am îngheţat la ocazia Stelei din prima repriză, când au fost aproape de 2-0"

FINAL: Jucătorii Stelei s-au dăruit extrem de mult şi au fost aproape de a pleca cu cele trei puncte.

min 88: OCAZIE MARE CFR Kone este faultat de Toja la 25 de metri. Centrează Culio în careu, Bud reia către poartă cu capul, respinge Tătăruşanu, dar Cadu din 5 metri şutează în plasa laterală

min 87: Schimbare: Iese Petre Marin şi intră Parpas

min 83: Combinaţie rapidă între Culio şi Kone, însă se repliează la timp Artiom Karamyan şi respinge în out

min 78:SCHIMBARE şi la CFR: Bud intră în locul lui Traore

min 77: Schimbare la Steaua: Iese Szekely şi intră fostul jucător jucător al CFR-ului Romeo Surdu

min 76: Ciprian Tătăruşanu are o altă intervenţie extraordinară în faţa lui Kone

min 71: SCHIIMBARE: Arman Karamyan intră în locul lui Pleşan

min 67: OCAZIE: PLeşan centrează periculos în careu, dar Cadu respinge în corner din faţa lui Bogdan Stancu

min 62: SCHIMBARE Nicolae Dică, care a jucat modest în această seară a fost înlocuit de Sixto Perralta

min 55: Culio este faultat la 30 de metri de Petre Marin, iar fundaşul Stelei primeşte cartonaşul galben şi va fi suspendat pentru etapa următoare

min 50: Kapetanos este găsit perfect de Szekely şi faultat în careu de Nuno Claro, dar tuşierul greşeşte în favoarea CFR-ului semnalizănd un ofsaid

min 48: Culio îl lansează excelent pe Lacina Traore, acesta este blocat însă de Jelev şi obţine doar cornerul

A început a doua repriză!

min 45: PAUZĂ. Steaua arată altă faţă după înfrăngerea cu Ceahlăul de pe teren propriu, scor 1-3. Bogdan Stancu, care se află într-o formă de invidiat a deschis scorul în minutul 13, iar Cadu a readus egalitatea pe tabelă, după o reluare cu capul a lui Kone, care a fost respinsă slab de Tătăruşanu.

min 38: OCAZIE Traore ratează monumentabil din 5 metri, după o pasă superbă a lui Kone

min 34: GOOOOOOOL CFR CLUJ. Cadu restabileşte egalitatea, după o centrare perfectă a lui Dică, reluată spre poarta lui Tătăruşanu de Kone.

min 27: Kone combină cu Lacina traore, iar tănărul atacant şutează mult peste dintr-o poziţie imposibilă, în locul unei centrări în faţa porţii

min 26: OCAZIE Toja ratează cu poarta goală, după o fază de mare atacant a lui Bogdan Stancu, care a trecut ca din tun de doi fundaşi ai CFR-ului şi a şutat spre poarta lui Nuno Claro

min 15: Replica clujenilor vine prin Emil Dică. Ex-rapidistul îşi încearcă şutul de la 20 de metri, dar balonul trece peste

min 12: GOOOOOOL STEAUA: Bogdan Stancu deschide scorul după o pătrundere frumoasă în careu şi un şut plasat în dreapta lui Nuno Claro

min 9: Leonardo este luat cu fulgi cu tot de Pleşan, iar fostul jucător al Universităţii primeşte cartonaşul galben

min 5: OCAZIE: Bogdan Stancu ratează deschiderea scorului, trimiţând din 8 metri cu capul în braţele lui Nuno Claro, după o centrare perfectă a lui Szekely

min 1: Steliştii au început curajos

A început partida!

Mihai Stoichiţă l-a trimis pe banca de rezerve pe Robinson Zapata după eroarea din meciul cu Ceahlăul. Tudose a fost şi el preferat lui Parpas, în timp ce Bogdan Stancu îi ia locul lui Tănase, accidentat, în ofensiva Stelei.

CFR Cluj: Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara, Leonardo - E.Dică, Dani, Culio - N.Dică - Traore, Kone

Steaua: Tătăruşanu - P. Marin, Jelev, Tudose, Art. Karamian - Szekely, Pleşan, Ov. Petre, Toja - B. Stancu, Kapetanos

Mijlocaşul lui CFR Cluj, Ciprian Deac, este convins că trupa lui Stoichiţă va bifa în această seară cea de-a doua înfrîngere a returului.

"Sunt sigur că vom învinge în seara asta. Am mare încredere în colegii mei. Îşi doresc foarte mult victoria, vor face un meci mare în seara asta. Nu ştiu dacă Dică e dornic de răzbunare, dar sper să-şi arate valoarea.

Chiar dacă vom cîştiga în seara asta, campionatul nu se va rupe. Mai sunt multe etape pînă la final. Jocul va fi decis de atacanţii noştri, Traore şi Kone", a declarat Ciprian Deac la televiziunea sportro.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite