Ladislau Bölöni, antrenor PAOK Salonic: „Nicoliţă trebuie să fie un ţigan mândru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul selecţioner l-a încurajat pe Bănel înaintea meciului cu Franţa, în care mijlocaşul de 26 de ani este anunţat titular. Bölöni va fi prezent, mâine-seară, pe „Arena Naţională“. El a evaluat şansele tricolorilor în faţa „cocoşilor“ şi a vorbit despre transferul lui Nicoliţă la Saint Etienne.

„Adevărul": Aţi văzut meciul cu Luxemburg?

Ladislau Bölöni: Nu. Cum s-a jucat?

A surprins uşurinţa cu care luxemburgezii ajungeau la poarta României. Clasa lui Torje însă a decis meciul. Din păcate, a luat „galben". Nu joacă împotriva Franţei...

Cum Dumnezeu a putut să ia „galben" într-un meci cu Luxemburg? Asta e inadmisibil! Să-i fie învăţătură de minte pentru data viitoare.

Intră Nicoliţă în locul lui...

Îi urez mult succes. Oricum, România nu mai are jucători de neînlocuit.

Nicoliţă care tocmai a semnat cu Saint Etienne...

Ştiu. Cei de acolo m-au întrebat de el acum vreo două luni, semn că îl urmăresc de o lungă perioadă. Le-am zis că nu prea l-am văzut jucând pe Nicoliţă.

Cunoaşteţi, în schimb, campionatul francez destul de bine...

Acolo se pune accent pe pregătirea fizică. Saint Etienne nu e o echipă aşa importantă din prima ligă, astfel încât nivelul să fie de netrecut pentru Nicoliţă.

Bănel e apreciat pentru faptul că aleargă non-stop. E de ajuns această calitate ca să reziste în Franţa?

În campionatul francez, ca să excelezi, pe lângă o capacitate mare fizică, îţi trebuie totuşi şi altceva. Ai nevoie şi de ceva calitate.

Credeţi că va avea probleme din cauza etniei?

La ce vă referiţi?

La faptul că e de etnie rromă.

Nuuuuuu! Absolut deloc nu va conta asta!

Englezii de la „The Guardian" l-au luat deja peste picior, spunând că Saint Etienne l-a transferat pe cel mai popular ţigan din România.

Atunci, Nicoliţă să fie un ţigan mândru! Care e problema dacă e ţigan? De fapt, de ce folosim cuvântul ţigan pe un ton negativ? Şi ei sunt oameni şi sunt peste tot, în Germania, în Italia, în Japonia. Eu nu văd o problemă fiindcă cineva e ţigan. Dacă eşti german, dar escroc, dacă eşti italian, dar bandit, e mai bine?

Revenind la meciul cu francezii. Care e atuul României?

Că toate calculele hârtiei îi dau pe ei favoriţi. Trebuie să profităm la maximum de faptul că francezii ne vor privi de sus.

Veniţi la meci?

Da, mai ales că n-am văzut până acum „Arena Naţională".

"În Franţa, dacă demonstrezi că eşti bun, vei fi iubit, indiferent dacă eşti alb sau negru. Altfel, o să începi să crezi că lumea are ceva cu tine.''
Ladislau Bölöni antrenor PAOK Salonic

4 echipe a pregătit Ladislau Böloni în campionatul Franţei: Nancy, Rennes, Monaco şi Lens.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite