Kuciak, pivotul dintre buturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dusan Kuciak
Dusan Kuciak

Înainte de a face fotbal, portarul moldovenilor a fost baschetbalist. Slovacul în vârstă de 25 de ani a demonstrat din nou că este unul dintre cei mai buni străini care activează în Liga I.

Duşan Kuciak a apărat un penalty la Craiova, în ultimul minut al meciului, reuşind să păstreze avantajul echipei sale, care a plecat cu toate cele trei puncte din Bănie.

„Nu vreau să mă laud, dar să ştiţi că îmi place să exersez mult la penalty-uri în timpul antrenamentelor. Se spune că acestea nu se apară, ci se ratează. Eu am altă părere. Cred că de multe ori, portarii apără loviturile de la punctul cu var. Şi la mine a fost tot aşa. Am simţit că Prepeliţă va trage în dreapta mea şi am plonjat pe minge", a afirmat Kuciak.

Slovacul nu se consideră un erou după rezultatul obţinut de formaţia sa la Bănie. „Echipa a reuşit să ia punctele. Treaba mea e să închid poarta. Victoria de la Craiova este importantă pentru că am reintrat în lupta pentru titlu. Ne-am recăpătat pofta de a juca şi sper să câştigăm toate partidele până la final. Suntem un grup unit şi cred că am depăşit momentele grele de la începutul turului", afirmă Duşan. El a ajuns la fotbal dintr-o întâmplare, deoarece în copilărie practica baschetul!

Are şi un titlu

 „Mai joc baschet şi acum, dar fotbalul rămâne marea mea pasiune. La baschet m-a luat profesorul de la şcoală datorită înălţimii. Eram cel mai înalt dintre toţi elevii şi am prins primul «cinci» imediat. Jucam pivot şi reuşeam să înscriu destul de des. Dacă îmi aduc aminte bine am luat chiar un titlu regional. Mi-a prins bine baschetul pentru că m-a întins bine de tot. Acum am 1,94 de metri înălţime", a povestit slovacul.

Un antrenor l-a remarcat la o miuţă de cartier şi l-a chemat la stadion pentru a participa la antrenamentele formaţiei de juniori. Înălţimea l-a ajutat şi de această dată, Kuciak fiind un adevărat stăpân al careului de 16 metri.

„Nu mă gândeam niciodată că voi face fotbal de performanţă. La miuţele din curtea şcolii jucam portar, dar şi atacant. Am făcut cam de toate. Executam bine loviturile de la 11 metri, dar şi apăram multe.  De atunci eram bun la penalty-uri", a conchis goalkeeper-ul, care a apărat de 66 de ori poarta vasluienilor.

"Vreau să-mi respect contractul cu Vasluiul. S-au investit bani frumoşi aici şi ar fi păcat să nu câştigăm titlul. Cred că merităm această performanţă mai ales că n-am câştigat niciun trofeu la Vaslui."
Dusan Kuciak
portar Vaslui

A fost împrumutat şase luni la West Ham

Dusan Kuciak a ajuns la FC Vaslui de la Zilina, formaţie sub tricoul căreia a câştigat trei campionate ale Slovaciei şi trei Supercupe. În 2005, pe când avea numai 20 de ani, Kuciak a avut şansa de a ajunge în Premier League.

West Ham l-a împrumutat şase luni, însă goalkeeperul n-a apărat niciun meci, drept pentru care s-a întors înapoi la Zilina, trei ani mai târziu fiind transferat de FC Vaslui. Vara aceasta, Duşan a prins lotul naţionalei ţării sale, participantă la Cupa Mondială din Africa de Sud. Kuciak (3 selecţii) n-a apărat însă niciun minut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite