Kone, ademenit cu „mărunţiş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamoviştii îi oferă ivorianului un salariu în euro faţă de dolari, un autoturism şi plata integrală a chiriei în schimbul prelungirii contractului.

De la 1 iulie acordul lui Djakaridja Kone cu Dinamo expiră şi, acum, intrat deja în ultimele şase luni de contract, africanul se poate înţelege cu orice club, iar „câinii" îl pot pierde gratis. Însă, mijlocaşul este esenţial în echipă, iar bucureştenii îl presează de anul trecut să semneze o nouă înţelegere. Până acum, Kone a refuzat, aşteptând Cupa Africii, competiţie unde au asistat emisari ai cluburilor din toată lumea.

Burkina Faso, naţională pentru care joacă ivorianul, nu a avut o prestaţie bună şi implicit cota sa nu a crescut. Totuşi, cluburi din fostul spaţiu sovietic au trimis oferte pentru el şi ar fi tentat să le dea curs, mai ales că salariul său ar creşte exponenţial. Dar, nici în aceste condiţii dinamoviştii nu i-au făcut o ofertă de nerefuzat.

Maşina e de la sponsori

În prezent, Kone e plătit în dolari, având 10.000 lunar, şi ar urma să câştige suma respectivă în euro. Apoi, bonusul de prezenţe, de 1.000 de dolari pentru fiecare meci ca titular, s‑ar achita tot în moneda europeană. În plus, oficialii i-au propus o maşină de serviciu, dar clubul nu ar cheltui nimic pentru că automobilul este oferit de către un sponsor, şi plata chiriei integrale pentru un apartament mai mare, în prezent locuind într-unul de două camere.

Noutatea ar fi că lui Kone nu i se va aplica plafonul de 200 de euro lunar, aşa cum primesc ceilalţi „chiriaşi" din lot. Prin această măsură, oficialii speră ca jucătorul să accepte mai uşor noul contract, dacă ar avea alături soţia şi cei doi copii. Anual, ca un „bonus", familia lui Kone va avea patru bilete dus-întors către ţara natală. Cert e că săptămâna aceasta situaţia se va lămuri, azi Djakaridja urmând să părăsească Africa.

4 goluri a marcat Kone de când a venit la Dinamo şi a disputat 63 de meciuri pentru roş-albi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite