Kapetanos: „Nu vreau să aud de Steaua acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a fost singurul ziar din România care a stat de vorbă cu atacantul grec în Africa de Sud. Pentru atacantul grec, Mondialul a însemnat doar cele 29 de minute bifate în primul meci contra Coreei de Sud. În rest, a stat pe banca de rezerve şi a plecat acasă destul de nervos.

Pantelis Kapetanos a fost unul dintre cei patru fotbalişti legitimaţi la cluburi din Liga I datorită cărora numele României a apărut măcar pe nişte foi de meci la acest Mondial. Din păcate pentru ei, slovacul Kuciak (FC Vaslui), ivorianul Emmanuel Kone (Internaţional Curtea de Argeş) şi grecul Kapetanos (Steaua) au fost de „umplutură" în loturile naţionalelor lor. Doar slovacul Kozak (FC Timişoara) a fost titular şi integralist pentru echipa sa, în partida pierdută contra Paraguay-ului.

În rest, până acum, doar vârful Stelei a jucat câteva minute în partida de debut a grecilor, pierdută cu 0-2 în faţa Coreei de Sud. Apoi, selecţionerul Otto Rehaggel l-a „uitat" pe bancă. Cum era evident că elenii nu vor reuşi „minunea" în faţa „pumelor" lui Maradona, am decis să profităm de ultima ocazie de a ne întâlni cu Kapetanos pe pământ african. O misiune deloc uşoară din cauza distanţelor mari care despart oraşele Mondialului.

Astfel, drumul dus-întors, de la Johannesburg până la Polokwane (în traducere, „oraşul siguranţei"), a însemnat peste 600 de kilometri. După o călătorie de aproximativ trei ore pe nişte autostrăzi impecabile, cum nu vom avea în România nici în 50 de ani, am ajuns la destinaţie. Dacă am mai fi condus puţin, am fi trecut în Zimbabwe, unde ne-am fi putut vedea cu un alt fotbalist din Liga I, vasluianul Mike Temwanjera, însă am decis să amânăm întâlnirea cu Mike pentru altă dată.

Ne-am oprit în faţa Stadionului „Peter Mokabe" (fost activist politic), o arenă modernă de 45.000 de locuri. La vederea ei am realizat, încă o dată, unde e România, dacă un asemenea stadion există la capătul lumii, pe când noi ne chinuim, deocamdată, cu reconstrucţia Stadionului „Naţional".

Grecia şi Argentina intră pe teren. Bliţurile fotografilor îl urmăresc doar pe Maradona, iar spectatorii sunt extaziaţi la vederea unor superfotbalişti precum Messi, Milito, Aguero sau Veron. Probabil că suntem singurii din stadion care îl căutăm pe Kapetanos. Îl găsim pe bancă. Unde va sta pe toată durata întâlnirii cu Argentina. Aşa că singurele momente în care l-am văzut pe Pantelis „în acţiune" au fost în pauza meciului, când a jonglat puţin cu mingea şi a şutat de câteva ori la poartă.

Zona mixtă de după meci. „Kape" n-a transpirat deloc, însă ies de sub duşuri, înaintea lui, Karagounis şi Katsouranis, amândoi titulari. Apoi, pe culoarul care trece prin faţa a sute de ziarişti din întreaga lume, şi unde fotbaliştii sunt opriţi pentru interviurile de după meci, apare şi Kapetanos.

Iritat că n-a jucat

Stelistul ajunge în dreptul nostru: „Salut, Kape! Suntem din România". Atacantul este vizibil surprins. Probabil că nişte jurnalişti din România erau ultimii „vizitatori" cu care se aştepta să se întâlnească tocmai la Polokwane. „Nu pot să vorbesc", e prima lui reacţie. Insistăm: „De ce? Am venit pentru tine până aici". „Kape" răspunde într-o română combinată cu engleză: „Sunt supărat. Am pierdut, plecăm acasă şi nici n-am jucat". Îl asigurăm că, deşi ne pare rău pentru Grecia, ne interesează mai mult ce mai ştie de Steaua.

„Am auzit că domnul Piţurcă e noul antrenor. Dar, cam atât. Oricum, acum vreau nişte zile de vacanţă ca să uit ce s-a întâmplat la Mondial. Nu vreau să aud nici de Steaua, nici de fotbal", ne spune Pantelis. Apoi, îşi ia sacul şi pleacă spre autocar. Urmează drumul lung de întoarcere şi, probabil, nişte negocieri dure cu Steaua.

Mondialul nu i-a crescut cota

Kapetanos spera ca, după participarea la Campionatul Mondial, fie să obţină un contract mărit la Steaua, fie să semneze cu o formaţie mai puternică. „Pantelis nici nu avea cum să fie folosit mai des în faţa lui Samaras, Charisteas, Salpingidis sau Gekas. Trebuie să fie mulţumit că Rehhagel l-a inclus în lotul pentru turneul final", ne-a spus un ziarist grec.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite