Juniorul vrea titlul. E de acord şi „Naşu’“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tripleta din fruntea Rapidului: Dinu Gheorghe – Lucescu jr – George Copos
Tripleta din fruntea Rapidului: Dinu Gheorghe – Lucescu jr – George Copos

Înainte ca Mircea Sandu să-l desfiinţeze în conferinţa de presă, Răzvan Lucescu a fost prezentat la Rapid cu fast, la unul dintre hotelurile lui George Copos.

Patronul l-a ridicat în slăvi pe fostul selecţioner. „Acum e frumos, toată lumea te laudă, să vedem dacă în timp voi fi la fel de bine primit. Domnul Copos pune deja presiune, dar este bine că face aşa", a afirmat Lucescu cel mic. „Nu eu pun presiune, băncile, vor bani...", i-a replicat
afaceristul.

Lucescu  îşi linişteşte patronul, pe care l-a anunţat că vrea că câştige tot cu Rapid: „Din punctul meu de vedere,  trebuie să câştigăm campionatul şi Cupa, asta înseamnă performanţă". Răzvan îşi grăbeşte obiectivele pentru că-şi doreşte să antreneze afară,  alegând să semneze doar pe doi ani cu giuleştenii, care mai au şi o opţiune de prelungire pe două sezoane: „Chiar dacă obiectivul nu este înscris în contract, locul 1 este un obiectiv personal. Am discutat cu soţia mea şi am ales să vin la Rapid, i-am spus că mă interesează să antrenez afară după un timp. Acesta este planul meu".

Tentativa lui Lucescu de a lua titlul cu Rapid s-ar putea lovi totuşi de opoziţia lui Mircea Sandu, care are destule pârghii la dispoziţie să‑i pună beţe în roate fostului selecţioner. De altfel, Răzvan a fost avertizat de tatăl său că nu e bine să rămână în fotbalul românesc. „O să te cureţe! Mai bine te duci afară", i-a transmis Mircea Lucescu băiatului său, însă avertismentul seniorului nu a fost ascultat.

Telex

Trag de Teixeira. Giuleştenii sunt foarte aproape să-l aducă pe mijlocaşul ofensiv Filipe Teixeira (30 de ani), care a avut o evoluţie apreciată pentru FC Braşov în returul campionatului trecut. Lucescu a anunţat că vor mai veni la echipă doi străini şi un român, iar Teixeira e unul dintre ei.

Copos n-are obiectiv. „O spun cu tărie că obiectivul din primul an nu va fi titlul, ci calificarea în Europa League. Dar, la cum îl cunosc pe Răzvan, probabil va încerca să obţină totul", a spus Copos la prezentarea lui Răzvan Lucescu.

Constantin e de vânzare. Deşi Marius Constantin este unul dintre favoriţii lui Lucescu, fostul selecţioner nu a reuşit să-l convingă pe Dinu Gheorghe să-l reprimească la prima echipă. Jucătorul a fost pus pe lista de transferuri, iar rapidiştii vor să primească pe el 500.000 de euro.

Bozovici da, Lazăr nu. Rapidiştii au ajuns la un acord cu Vladmir Bozovici, care a semnat prelungirea contractului pentru trei sezoane. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Costin Lazăr, iar Dinu Gheorghe a anunţat că mai are termen trei săptămâni să se hotărască: „Noi i-am făcut ofertă, acum el trebuie să decidă. Trebuie să înţeleagă că dacă va accepta contractul oferit de noi, va deveni cel mai bine plătit jucător al nostru".

Bornescu, „executat". Portarul Rapidului a venit la reunirea lotului, dar el şi Lazăr au fost trimişi acasă de Lucescu. Cei doi au plecat în trombă cu maşina mijlocaşului. Portarul este convins că, odată cu venirea lui Răzvan Lucescu, Dani Coman va fi titularizat şi este decis să plece din Giuleşti.

Niciun străin la reunire. În afara lui Lazăr şi Bornescu, care nu se înţeleg cu şefii giuleştenilor, rapidiştii nu i-au avut ieri la reunire nici pe străinii din lot. Astfel, la antrenament au fost chemaţi jucători de la echipa a doua. La pregătire au venit şi noile achiziţii Deac şi Apostol.

Lotul de la reunire
Portari: Coman, Drăghia, Straton
Fundaşi: -
Mijlocaşi: A. Ioniţă, Grigorie, Grigore, Herea, Roman, Lazăr, Deac, Apostol
Atacanţi: Pancu, Ciolacu, Sburlea
Absenţi: Rui Duarte, Alexa, Surdu, Ezequias, Marcos Antonio, Bozovici, Glauber, Cesinha, Cassio.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite