Juniorii lui Săndoi, la un pas de Euro 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a remizat aseară cu Rusia (scor 0-0) şi s-a calificat de pe primul loc la „barajul“ pentru Euro 2011, din Danemarca. Cel mai greu adversar al tricolorilor ar putea fi Croaţia. În 2002, selecţionata U21, antrenată de Ion Moldovan, a ratat calificarea după playoff. Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj se va derula vineri la Herning (Danemarca).

Tricolorii mici au mers la Sankt Petersburg cu calificarea în playoff-ul pentru CE jucată încă de la Bucureşti. Atunci, aceştia au bătut clar, cu 3-0, iar Emil Săndoi le-a transmis jucătorilor săi: „Nu pierdem în Rusia".

Mai ales că un insucces le-ar fi adus la baraj un adversar mai dificil. Fără Bicfalvi, omul numărul 1 al românilor din meciul de săptămâna trecută, trupa lui Emil Săndoi a jucat prudent. Mai mult, încă din minutul 29, tricolorii au rămas în 10, Ioniţă fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Totuşi, românii s-au descurcat şi cu un om în minus. Mihai Costea l-a încercat pe portarul Pesyakov, pentru ca pe finalul primei reprize şi Rusescu să irosească o ocazie mare, trimiţând din voleu peste bara transversală.

Final cu emoţii

După pauză, ruşii au căpătat curaj, iar Kanunnikov nu a reuşit să-l învingă pe Lung jr, care a scos de sub vinclu cu un reflex de excepţie. Trupa lui Săndoi s-a închis bine, chiar dacă ruşii au atacat în valuri pe final. Până la urmă s-a terminat egal, iar tricolorii vor fi capi de serie la tragerea la sorţi a barajului pentru Euro 2011.

România mică îşi va afla vineri adversara din baraj, atunci când va avea loc tragerea la Herning (Danemarca). Meciurile, tur-retur, sunt programate la 9 şi la 13 octombrie.

Urna capilor de serie

România
Spania
Anglia
Suedia
Olanda
Cehia
Italia

Urna outsiderilor

Croaţia
Belarus
Scoţia
Grecia
Elveţia
Ucraina
Islanda

*Capii de serie s-au stabilit după rezultatele echipelor din campaniile de calificare la Euro 2011 şi la Euro 2009.

0-0

Rusia: Pesyakov - Şenikov, Smolnikov, Gabulov (Gatagov 70), Dyadyun - Mamaev, Ivanov, Makeev, Parşivliuc - Kanunnikov, Yakovlev (Ionov 46). Antrenor: Igor Kolyvanov.

România: Lung jr - Măţel, Găman, Papp, Chiricheş - Hora, Gardoş, A. Ionescu, M. Costea (Alexe 89) - Ioniţă, Rusescu (L. Ganea 66). Antrenor: Emil Săndoi.

Eliminat: Ioniţă 29

Stadionul „Petrovski - Sankt Petersburg": 1.000

Arbitru: Stuart Antwell (Anglia)

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite