„Jucătorii sunt bolnavi cu pariurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele unui club din Liga a doua a dezvăluit pentru „Adevărul“ modalitatea prin care fotbaliştii truchează rezultatele unor partide.

Din punctul de vedere al meciurilor aranjate la pariuri, Liga a doua e o adevărată „cloacă". Departe de atenţia care se acordă primei ligi, eşalonul secund oferă adăpostul perfect pentru amatorii de câştiguri nemeritate. De cele mai multe ori, în rolurile principale sunt jucătorii. Aceştia se înţeleg ca o echipă să conducă, eventual chiar la două-trei goluri, după care rezultatul să se întoarcă „miraculos".

Mugur Porumbacu, preşedintele clubului CS Otopeni, dezvăluie „tactica" folosită de jucători, în „cârdăşie" cu anumiţi impresari. „Sunt fotbalişti care nu mai au scrupule, sunt bolnavi cu pariurile. Discută între ei înaintea unui meci şi se înţeleg asupra evoluţiei scorului. Chiar dacă în fotbal e normal să fie şi rezultate neprevăzute, anumite aranjamente prea bat la ochi.

De multe ori, impresarii sau diverşi samsari sunt intermediarii afacerii, pentru că au mare putere asupra jucătorilor şi se evită astfel discuţiile directe între fotbalişti. Sunt diverse personaje, care poate nici nu au legătură cu fotbalul, care se ocupă doar cu aşa ceva. Dacă se demască un singur caz, sunt sigur că vor cădea ca popicele şi va ieşi la iveală o caracatiţă cum nu s-a mai văzut", susţine Porumbacu.

Soluţia: „camere şi microfoane în vestiare"

El a venit şi cu o soluţie pentru demascarea blătuitorilor. „Să se pună nişte microfoane sau nişte camere în vestiare. O să rămâneţi şocaţi să auziţi ce discută fotbaliştii între ei. Sunt nişte răsturnări de scor de te iei cu mâinile de cap", a mai spus preşedintele clubului din Otopeni.

„S-a dovedit vreun blat?"

Anamaria Prodan susţine sus şi tare că ea şi soţul ei, Laurenţiu Reghecampf, nu au legătură cu mafia pariurilor, deşi echipele Buftea, Snagov sau Chiajna au fost suspectate în mai multe rânduri.

Prodan despre...

- Întoarcerile de scor. Laurenţiu îşi antrenează echipa astfel încât să nu cadă psihic atunci când este condusă, să poate repara ce s-a stricat. Aşa au revenit echipele lui de la 1-0 sau 3-0.
- Mafia pariurilor din România. S-a demonstrat aşa ceva până acum? Eu nu ştiu ce era înainte la Snagov, dar noi n-am făcut nimic necurat. Dacă mi s-a propus? Nu vreau să vorbesc de aşa ceva, dar pot să privesc cinstit în ochi pe oricine.
- Eventuale suspiciuni. În stresul şi în nervii unui meci, te mai gândeşti: „Ăla e prieten cu ăla". Dar, vă dau cuvântul meu, la echipele mele nu am simţit aşa ceva. Dacă prind pe cineva, eu îl dau pe mâna poliţiei şi a DNA-ului.
- Acuzaţiile lui Dumitru Tudor. L-am luat în casă, i-am dat să mănânce, i-am dat maşină când nu avea. La un moment dat, fiind ocupată, nu mai puteam să îl car în spate. Cine e Mitică Ciorbă?

"Ar trebui să fiu foarte puternică astfel încât să aranjez eu un meci în Liga I. Acum, când eu şi Laur încercăm să ne facem un nume, credeţi că ne-am mânji pentru 10 sau 100 de mii de dolari?"
Anamaria Prodan manager Concordia Chiajna

Tudor: „O calc în picioare"

Pornit de la suspiciunile de blat formulate de Dumitru Tudor în privinţa cuplului Reghe - Prodan, scandalul dintre cele două părţi continuă la un nivel suburban. „N-am nevoie de mâncarea ei! O s-o calc în picioare. Vă spun eu cum a devenit ea impresar: mi l-a furat pe Iordache şi a fugit cu el în Cipru, unde a stat trei luni închisă cu el în camera de hotel", a spus Tudor. „Îl voi da în judecată. E un neica nimeni", a replicat Anamaria Prodan.

Interpolul anchetează aranjamentele!

La Comitetul Executiv al FRF de la 13 februarie,  Mircea Sandu (foto) a ţinut să le atragă atenţia cluburilor în legătură cu pericolul reprezentat de mafia pariurilor. „Fraţilor, e groasă! S-a demarat o anchetă de către organele competente şi în scurt timp va fi un cutremur foarte mare în fotbalul românesc", avertiza în urmă cu doar o lună şeful de la Casa Fotbalului.

Cutremurul e încă aşteptat, dar Sandu susţine că pe fir a intrat Interpolul, astfel încât sunt şanse să vedem şi ceva rezultate. „Avem mai multe meciuri suspectate de blat cu casele de pariuri. Sunt oameni de la Interpol care se ocupă de analizarea acestora! O să şi vedeţi rezultate în scurt timp!", a spus ieri Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Cazuri ignorate de FRF

Dacă la nivel declarativ preşedintele FRF pare un om de acţiune, faptele îl contrazic. UEFA a cerut forului condus de Mircea Sandu să ancheteze două meciuri din Liga a doua, iar una dintre aceste partide era FC Botoşani - FC Snagov, scor 5-0 (5 august 2010). Preşedintele moldovenilor, Cornel Şfaiţer, a povestit modul în care Mircea Sandu „a anchetat" acest caz: „M-a sunat preşedintele federaţiei să mă întrebe dacă ştiu ceva despre povestea asta. Eu nu eram atunci în ţară, mă aflam la Monte Carlo, la Supercupa Europei, şi doar m-am bucurat că am învins categoric".

"Fraţilor, e groasă! Vă rog să discutaţi cu jucătorii, să le spuneţi să se potolească. Vine un cutremur!"
Mircea Sandu la Comitetul Executiv din 13 februarie

"Oamenii de la Interpol analizează meciurile suspecte."
Mircea Sandu ieri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite