Jucătorii Unirii au stat şapte zile în cantonament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru victoria cu Sevilla, fotbaliştii Urziceniului au îndurat un regim „spartan” de pregătire. Acum, sunt la un punct de optimile Ligii. Unirea a bătut Sevilla, cu 1-0, şi e aproape de “optimile” Ligii Campionilor. Victoria a fost una răsunătoare, iar despre Urziceni se vorbeşte acum în toată Europa.

Cum a reuşit echipa unui orăşel cu 18.000 de locuitori să răzbească în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent?  Dan Petrescu a pregătit meciul ca un adevărat comandant de unitate militară.

Şi-a băgat jucătorii în cantonament înaintea meciului cu Internaţional Piteşti şi i-a scos abia ieri, la prânz, după un regim de "detenţie" de şapte zile! "Nu am putut să sărbătorim după victoria cu Sevilla. Nu s-a putut şi nici nu ştiu dacă mai eram în stare. Eram foarte obosiţi. După meci am mers direct la cantonament, iar acasă am plecat abia astăzi, după încă un antrenament", a mărturisit ieri Pablo Brandan.

Argentinianul a precizat că nici el şi nici colegii lui nu sunt supăraţi pe antrenorul Dan Petrescu, întrucât modul în care acesta a pregătit jocul cu spaniolii s-a dovedit a fi cheia succesului: "Fiecare dintre noi a făcut multe sacrificii, a muncit până la limita puterilor, dar totul a fost cu folos. Acum, ne bucurăm pentru noi, pentru familiile noastre şi pentru toţi locuitorii Urziceniului, pe care i-am făcut mândri de noi".

Pablo Brandan a avut o contribuţie importantă la succesele Unirii în Liga Campionilor. Pe terenul lui Rangers, el a dat un gol şi o pasă de gol, pentru Bilaşco, iar marţi seară cu Sevilla a reuşit încă o pasă de gol, de data aceasta pentru spaniolul Dragutinovici, care şi-a trimis, nefericit, balonul, în propria poartă.

În urma victoriei de marţi seară, fotbaliştii Urziceniului şi-au asigurat prezenţa în şaisprezecimile Ligii Europa. Totuşi, jucătorii au nevoie de o victorie sau de un egal la Stuttgart pentru a merge în optimile Ligii Campionilor, un vis ce părea de nerealizat pentru o echipă românească.

Mihai Stoica i-a trimis „săgeţi" lui Cornel Dinu Mihai Stoica, managerul general al Unirii, a ţinut să le răspundă unor oameni din fotbal care au criticat echipa sau pe unii jucători.

"Cred că unii au fost  la un pas să-şi facă harakiri. E uşor să stai să faci rotocoale de fum şi cred că acestora le-a cam intrat fumul în ochi. Maftei este unul dintre cei mai buni fotbalişti din România şi vreau să subliniez asta, deşi anumite persoane pe care nu prea le-am văzut prin cupele europene au altă părere", a spus Meme. După meciul de la Sevilla, Cornel Dinu a declarat în presă că îi era jenă că este român, iar despre Maftei că nu este jucător de naţională.

1 - 0

Unirea Urziceni: Arlauskis - Bordeanu, Galamaz, Maftei, Mehmedovici, Brandan - D. Varga (89 Semedo), R. Gomes (90 Pădureţu), Apostol, S. Frunză (63 T. Bălan) - Bilaşco. 

Antrenor:  Dan Petrescu

FC Sevilla: J. Varas - Konko, S. Sánchez, Dragutinovici, F. Navarro - J. Navas, Zokora, Lolo (62 Renato), Capel (62 Luis Fabiano)- Kanouté, Negredo (70 Perotti). 

Antrenor: Manuel Jiménez

Gol: Dragutinovici 45 - autogol

Stadionul „Steaua":  12.000

Arbitru: Tom Ovrebo (Norvegia)

Grupa G

Rangers - VfB Stuttgart 0-2 : Rudy 16, Kuzmanovici 59

La oaspeţi, Ciprian Marica a fost rezervă

Unirea Urziceni - FC Sevilla 1-0

Dragutinovici 45 (autogol)

Clasament:

1. FC SEVILLA    5    3    1    1    10-4    10
2. Un. Urziceni    5    2    2    1    7-5    8
3. VfB Stuttgart    5    1    3    1    6-6    6
4. Gl. Rangers    5    0    2    3    4-12    2
Ultima etapă (9 decembrie):
Stuttgart - Urziceni, Sevilla - Rangers

Au ajuns marfă de export!

În urmă cu câţiva ani, jucătorii Unirii ar fi fost mulţumiţi cu un contract decent, iar Liga Campionilor însemna programul de marţi sau miercuri seară de la televizor. Parcursul fabulos al Urziceniului a deschis uşa ofertelor atât pentru jucători, dar şi pentru antrenorul Dan Petrescu.

Antrenorul Unirii a refuzat deja două oferte, una din Italia, de la o echipă din Serie A, şi una din Rusia. Nici jucătorii nu se pot plânge. Bilaşco a stârnit interesul italienilor de la Livorno, Dacian Varga e dorit în Germania, în vreme ce Apostol poate ajunge în Rusia.

Arlauskis -  A fost remarcat de Mihai Stoica la un meci al Lituaniei Under 21. Cota actuală: 1.500.000 de euro.

Bordeanu - A fost adus de la Iaşi, la „pachet" cu Onofraş, preţul lui fiind de 100.000 de dolari. Cota actuală: 700.000 de euro.

Mehmedovici -  Timişoara s-a dispensat uşor de serviciile lui, iar pentru o perioadă s-a antrenat de unul singur, pentru că nu avea echipă. Cota actuală: 1.000.000 de euro.

Maftei - După 10 ani petrecuţi în Giuleşti, Rapidul l-a vândut fără resentimente pentru 400.000 de euro. Cota actuală: 1.850.000 de euro.

Galamaz - După experienţe eşuate la Rapid şi Dinamo a ajuns la Unirea pentru 150.000 de euro. Cota actuală: 1.400.000 de euro.

Brandan - Cel poreclit „Ţăranul" a ajuns la Unirea la recomandarea lui Mara, care  îl ştia de la Alaves. Cota actuală: 1.000.000 de euro.

Varga - A fost împrumutat de la Sportul în două rânduri, la rugăminţile lui Dan Petrescu pe lângă Vasile Şiman. Cota actuală: 1.000.000 de euro.

Ricardo - A fost chemat în probe, la recomandarea unui fost jucător brazilian de la Unirea, într-un moment în care nu avea contract şi juca fotbal pe plajă în Brazilia. Cota actuală: 1.150.000 de euro.

Apostol - Fusese pus pe liber de Farul Constanţa în momentul în care a ajuns la Unirea. Acum, e om de bază şi la echipa naţională. Cota actuală: 1.050.000 de euro.

Frunză - Adrian Porumboiu, patronul Vasluiului, i-a dat „undă verde" lui Frunză să-şi caute altă echipă. Cota actuală:  700.000 de euro.

Bilaşco  - Urziceniul l-a adus pe „Bilă" direct de pe lista neagră a lui FC Argeş. Cota actuală: 1.300.000 de euro.

Cotele jucătorilor sunt luate de pe siteul www.trasnfermarkt.de, specializat în stabilirea preţurilor fotbaliştilor.

Spaniolii au ţinut mingea, noi am alergat ca „disperaţii"

După meciul de marţi seară, spaniolii au acuzat ghinionul ocaziilor ratate, precum şi norocul Urziceniului de a marca printr-un autogol.

"Jocul a fost de partea noastră, iar rezultatul de partea lor", a sintetizat Manolo Jimenez. Cifrele îi dau dreptate antrenorului Sevillei, deşi numărul şanselor mari de gol a fost aproximativ egal.

Andaluzii au punctat însă doar la impresia artistică, având o posesie a mingii zdrobitoare, de 70 la sută, şi o "ţesătură" de pase impresionantă, dar ineficientă.  1039 la 431 în favoarea Sevillei ar fi scorul paselor, reuşite şi greşite, pe parcursul celor 90 de minute!

Singurul capitol la care campioana României s-a situat peste iberici a fost la efortul depus pe teren. Cei 14 "maratonişti" ai lui Dan Petrescu au cumulat peste 112 kilometri, campion fiind internaţionalul Iulian Apostol, cu peste 12 kilometri trecuţi în cont.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite