Juan Pablo Garat: „Borcea şi Becali vor distruge Dinamo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul argentinian şi-a reziliat contractul cu clubul din „Ştefan cel Mare“, pe care l-a caracterizat drept unul „mafiot“. Intrat în conflict cu Ioan Becali, apărătorul de 27 de ani şi-a pierdut postul de titular şi a fost tras pe linie moartă. Ieri a renunţat la 40.000 de euro pentru a deveni liber.

„Adevărul": Eşti supărat că pleci de la Dinamo?

Juan Pablo Garat: Nu, absolut deloc. Din contră, sunt foarte fericit pentru că scap de nişte oameni care nu m-au tratat cum se cuvine. Mă refer la colegii de echipă, cei români, la conducători, dar şi la apropiaţii acestora.

Cine sunt „apropiaţii", aşa cum îi numeşti?

Ştiţi foarte bine cine sunt cei mai apropiaţi oameni ai lui Borcea: fraţii Becali. De când am intrat în conflict cu Becali (n.r. - Giovanni Becali), totul a fost un coşmar pentru mine la Dinamo. Cu stranierii de la echipă m-am înţeles excelent, dar în ceea ce îi priveşte pe români, în afară de Marius Niculae, nimeni nu mă mai băga în seamă!

De când datează această răceală din vestiar?

De când au fost sfătuiţi fotbaliştii de Becali. Nu vreau să dau numele vreunui jucător pentru că îi cunoaşteţi pe cei impresariaţi de fraţii Becali. Totul a început după contrele mele cu Giovanni, când ne-am certat prin SMS-uri.

Cristi Borcea cum s-a comportat cu tine?

Vă spun doar un lucru despre el. Are bani, dar îi ţine pentru el şi nu-i foloseşte pentru binele clubului. Dacă va mai rămâne la Dinamo, şi îi va avea pe fraţii Becali lângă el, totul se va duce naibii. Borcea şi Becali vor distruge această echipă. Şi este păcat de tradiţia lui Dinamo şi de suporterii pe care îi are.

Cu Andone cum te-ai înţeles?

Andone nu are niciun cuvânt de spus acolo. Nu mi-a dat nicio explicaţie de ce nu mă foloseşte, dar sunt sigur că şi el face exact cum îi spun Borcea şi alţii.

Ce vei face de acum încolo?

Astăzi (n.r. - ieri) am primit dezlegarea şi voi merge în Argentina. A trebuit să renunţ la 40.000 de euro pentru a deveni liber de contract.

Câţi bani ai primit de când ai ajuns la Dinamo?

Doar 20.000 de euro. Am avut o înţelegere cu ei pentru 120.000 de euro pe an, jumătate urma să-i primesc până în iarnă, şi alţi 60.000 până în vara viitoare.

Pleci cu un gust amar din România?

Să fiu sincer da, pentru că venisem cu speranţe mari. Ca ţară, România mi-a plăcut foarte mult. Lumea a fost foarte prietenoasă cu mine. În afară de cei care lucrează la Dinamo. Ei muncesc la un club mare, dar nu sunt deloc profesionişti. Dinamo arată ca un club mafiot. În Argentina nu este aşa ceva. Acolo, dacă eşti fotbalist, ţi se acordă un respect maxim. Nu o să mai calc pe aici şi îi voi sfătui pe toţi prietenii mei să nu semneze vreodată cu un club din România. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite