Jorge Costa vine să ia titlul ca să fie demis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arpad Paszkany spune că niciodată unui antrenor care va mai câştiga eventul cu CFR nu-i va fi prelungit contractul. El a confirmat că portughezul este noul tehnician. După meciul cu Steaua din ultima etapă, fostul mare fotbalist portughez Jorge Costa va semna un contract pe un an cu CFR Cluj.

Arpad Paszkany pregăteşte de zor noul sezon pentru CFR. Încă de la finalul turului, acesta s-a resemnat cu ideea că formaţia sa nu are nicio şansă la primele locuri şi a sacrificat sezonul pentru a reconstrui echipa. Renan Garcia, Maykon, Lionn, Weldon Santos de Andrade şi Modou Sougou sunt primele nume noi care se vor prezenta la reunirea lotului clujean, după vacanţa de vară. Pe lângă aceştia, este posibil ca alţi trei jucători să mai semneze cu CFR în perioada imediat următoare.

Pentru ca lucrurile să meargă bine, era nevoie şi de un antrenor de calibru, iar alesul este portughezul Jorge Costa (40 de ani), fostul fundaş central al portughezilor, care a jucat 15 sezoane pentru FC Porto, câştigând 23 de trofee, printre care Cupa UEFA (2003), Liga Campionilor (2004) şi Cupa Intercontinentală (2005), toate sub comanda lui Jose Mourinho, dar şi opt titluri de campion.


După ce a renunţat la cariera de jucător profesionist în 2006, Costa a pregătit echipele Sporting Braga, unde a fost interimar, apoi Olhanense şi Academica. Ce nu ştie tehnicianul este noua concepţie a patronului clujean în legătură cu antrenorii. „De acum mă voi despărţi imediat de antrenorul care-mi câştigă campionatul", a spus Paszkany, care a continuat: „Duminică va fi prezentat noul antrenor, unul cu personalitate şi combativitate".

Costa n-a fost consultat la transferuri

Finanţatorul a mai spus că nu s-a sfătuit cu tehnicianul în privinţa transferurilor: „Niciodată nu voi mai face un lot de jucători pe baza cerinţelor unui antrenor, pentru că el este doar un angajat, care trebuie să lucreze pe materialul clubului. El pleacă şi noi rămânem cu problemele. Anul acesta am dat cu capul de toţi pereţii, am cheltuit o căruţă de bani pe jucători ceruţi de antrenori şi n-am realizat nimic". Jorge Costa va venila Cluj cu Jaime Magalhães, colaboratorul său de încredere, astfel că Alin Minteuan va fi antrenorul echipei a doua, care se va reînfiinţa la vară.

În altă ordine de idei, bossul din Gruia a declarat că şansele ca Ciprian Deac să se întoarcă la CFR sunt foarte mici: „Nu am auzit că Schalke ar vrea să renunţe la el. Părerea mea este că Ciprian trebuie să rămână în străinătate, chiar dacă nu a reuşit, să încerce la altă echipă, tot în Germania, pentru că revenirea în România pe un salariu mic nu i-ar face bine din niciun punct de vedere".

"Eu sunt principalul vinovat pentru acest sezon, pentru că mi-am încălcat o promisiune şi nu l-am dat afară pe antrenorul care a câştigat eventul.''
Arpad Paszkany
finanţator CFR Cluj

Pariurile lui Paszkany

- Renan Garcia - brazilian (24 de ani), mijlocaş. Fotbalistul lui Beira Mar a jucat 27 de partide în acest sezon şi a înscris trei goluri. În urmă cu trei ani a jucat în Segunda Division, la Celta Vigo, 20 de meciuri. Renan a semnat până în vara lui 2013 şi va câştiga 220.000 de euro pe an.
- Maykon - brazilian (27 de ani), fundaş stânga. A fost „ademenit" la Cluj cu un contract de trei ani şi un salariu de 250.000 de euro pe sezon. Maykon a mai jucat la Paulista, Vasco da Gama şi Belenenses.
- Lionn - brazilian (22 de ani), fundaş dreapta. 100.000 de euro a plătit CFR către Vitoria Guimaraes, cel mai scump transfer. Stă trei ani la Cluj pe un salariu de 150.000 de euro.
- Weldon Santos de Andrade - brazilian (30 de ani), atacant. Cel mai experimentat jucător  transferat, având un titlu cu Benfica. Va încasa 200.000 de euro în viitorii doi ani.
- Modou Sougou - senegalez (26 de ani), mijlocaş. Aflat în ultimele luni de contract cu Academica Coimbra, va primi un salariu de 180.000 de euro pe sezon.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite