România a câştigat medalia de argint la sabie pe echipe! Coreea de Sud a luat aur, iar Italia bronzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa masculină de sabie a României a obţinut astăzi medalia de argint după o finală grea cu Coreea de Sud, în care asiaticii s-au impus cu 45-26. Rareş Dumitrescu, Alexandru Siriţeanu, Florin Zalomir şi Tiberiu Dolniceanu au reuşit performanţa de a aduce a şaptea medalie a delegaţiei României la JO 2012, cea de argint.

România a evoluat în componenţa Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Alexandru Siriţeanu, în timp ce noii campioni olimpici sunt Gu Bongil, Kim Junghwan, Won Woo Young şi Oh Eunseok.

Singurul român care a câştigat în acest meci a fost Dolniceanu, 6-5 cu Kim. Scrimerii români au părut copleşiţi de miza întâlnirii, iar coreenii au fost mai agili, mai buni. Medalia numărul 300 pentru România la Olimpiadă, argint în finala de sabie pe echipe, a fost câştigată în urma finalei cu sud-coreenii.

UPDATE 11: Wow W.Y - Rareş Dumitrescu 5-2

UPDATE 10: Alexandru Siriţeanu - E. Oh 1-4

UPDATE 9: Tiberiu Dolniceanu - B. Gu 3-5

UPDATE 8: Florin Zalomir - W. Won 2-5

UPDATE 7: Gu B. - Rareş Dumitrescu 5-2

UPDATE 6: Kim J. - Tiberiu Dolniceanu 5-6

UPDATE 5: Florin Zalomir - B. Gu 5-5

UPDATE 4: Tiberiu Dolniceanu - W. Won 3-5

UPDATE 3: Rareş Dumitrescu - J. Kim 2-5

UPDATE 2: Rareş Dumitrescu va deschide meciul cu Coreea de Sud!

UPDATE 1: Echipa masculină de sabie a Italiei, formată din Aldo Montano, Luigi Tarantino şi Diego Occhiuzzi, a câştigat medalia de bronz, după ce a învins, cu 45-40, reprezentativa Rusiei, în finala mică a probei din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Semifinala dintre România şi Rusia a început cu un uşor avantaj al adversarilor, însă românii au echilibrat disputa după care s-au distanţat. Scorul ajunsese la 31-26 pentru România, moment în care Dolniceanu s-a accidentat la picior, dar a tras de el şi a continuat meciul.  Dolniceanu a dus meciul până la 35-29, însă Rareş Dumitrescu a fost apoi ezitant cu Yakimenko, având o serie de asalturi eşuate. Românul a căzut şi psihic, iar rusul a echilibrat meciul. Înaintea ultimei runde, partida căpăta accente dramatice, iar scorul era 40-40!

Zalomir ne-a dus în finală, câştigând cu 5-3 şi ducând scorul la 45-43!

Înaintea acestei finale neaşteptate, România era a patra favorită, în timp ce Coreea de Sud era a şasea favorită! Aşadar, echipa noastră porneşte cu prima şansă!

Laura Badea, fostă campioană olimpică: "Am trăit la intensitate maximă semifinala cu Rusia. A fost o victorie muncită şi ne bucurăm pentru băieţi. Ei au muncit o viaţă pentru a ajunge aici"

Octavian Morariu, preşedinte COSR: "Pe hârtie, ruşii erau mai buni, dar băieţii s-au mobilizat exemplar. Să le ţinem pumnii în finală, sperăm să tragă la fel de bine şi vom avea parte de o zi superbă"

Cum s-a desfăşurat semifinala

Florin Zalomir - Kovalev 3-5

Tiberiu Dolniceanu - Yakimenko 6-5

Rareş Dumitrescu - Reshetnikov 4-5

Tiberiu Dolniceanu - Kovalev 7-2

Florin Zalomir - Reshetnikov 5-4

Rareş Dumitrescu - Yakimenko 5-3

Tiberiu Dolniceanu - Reshetnikov 5-5

Rareş Dumitrescu - Kovalev 5-10

Florin Zalomir - Yakimenko 5-3

UPDATE SABIE. România s-a calificat în semifinalele concursului de sabie, după ce a învins China cu scorul de 45-30.  Românii vor întâlni marea favorită Rusia de la ora 15.30, pentru un loc în finala olimpică, care este programată la 20.45.  

Rareş Dumitrescu s-a luptat în primul asalt cu M. Zhong, scor 5-3, apoi Florin Zalomir - Liu Xiao 5-2, Tiberiu Dolniceanu - J. Wang 5-6, Rareş Dumitrescu - Liu Xiao 5-5, Dolniceanu - M. Zhong  5-1, Florin Zalomir - J. Wang 5-2, Dolniceanu - Liu Xiao 5-8, Dumitrescu - Wang 5-2, Zalomir - Zong 5-1.

În palmaresul României figurează un titlu mondial, în 2009, când tricolorii s-au impus în cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă din Antalya, după o victorie dramatică cu Italia în finală, scor 45-44. În schimb, Rusia ne-a bătut în ultimele trei confruntări, ultima în iunie, la Legnano, când România a pierdut în faţa Rusiei medalia europeană de aur, scor 42-45.

Ora 11.37: Judo (ExCeL - North Arena 2) - Competiţia masculină, calificări, +100 de kilograme: Vlăduţ Simionescu - Iurii Krakovetskii (Kîrgîzstan)

Vlăduţ Simionescu şi-a învins adversarul prin ippon, cu circa 40 de secunde înaintea finalului meciului. În optimi, sportivul nostru, care are 22 de ani şi 145 de kilograme a fost învins de germanul Toelzer. El a pierdut cu 1 minut înainte de încheierea meciului, din cauza unor penalizări multiple pentru non-combat.

Ora 12.25: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Cristina Bujin - triplusalt (feminin) - calificări (ora 12.25).

Cristina a ratat toate cele trei sărituri şi nu a fost punctată.

Ora 13.30: Scrimă (ExCeL - South Arena 1) - Sabie echipe masculin, sferturi de finală: România (Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Gelu Zalomir) - China 45-30. Semifinalele sunt de la 15.30, ia finala de la 20.45 

Ora 14.00: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Bianca Razor - 400 metri feminin - serii

Bianca Răzor a terminat oe locul 5 în seria sa şi a ratat calificarea în semifinale.

Ora 21.00: Haltere (ExCeL - North Arena 3) - Finala - 85 de kilograme - Gabriel Sincraian

Ora 21.10: Atletism (Olympic Park - Olympic Stadium): Nicoleta Grasu - aruncarea discului (feminin) - calificări.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite