„Joc să o fac pe mama fericită!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul unei „duble“ în victoria Timişoarei cu 3-1 cu Mediaş, Ianis Zicu a dedicat golurile memoriei mamei sale, Zoe, decedată în urmă cu o lună. Zicu speră ca Răzvan Lucescu să-l ia în calcul pentru meciul cu Bosnia de la sfârşitul lunii martie.

Ianis Zicu a avut un început de an de coşmar. Aflat cu Timişoara în cantonamentul din Spania, fotbalistul a fost anunţat că mama sa a decedat într-un spital din Capitală. 

Ianis s-a ocupat de toate aranjamentele pentru înmormântare, iar la trei zile de la tragedie s-a alăturat colegilor în stagiul de pregătire de la Marbella. „Ianis este un caracter puternic şi va trece peste aceste momente grele", spunea tehnicianul Duşan Uhrin jr, omul care-l consideră pe Zicu cel mai important jucător al echipei.

Încrederea cehului a  fost răsplătită în victoria cu 3-1 cu Gaz Metan, când Ianis a marcat de două ori, aducând astfel trei puncte extrem de importante lui Poli în lupta de urmărire a liderului Oţelul. „Am fost fericit că am marcat, dar mult mai mult mă bucur că am câştigat, şi asta datorita tuturor colegilor mei care sunt foarte  valoroşi şi fără de care nu aş fi reuşit nimic la Timişoara", a mărturisit mijlocaşul pentru „Adevărul".

După cele două goluri din meciul cu medieşenii, Ianis a îmbrăcat un tricou cu un mesaj pentru mama sa, căreia i-a dedicat reuşitele. „Trebuie să o fac pe mama fericită în fiecare zi prin comportamentul meu pe teren şi dincolo de el! Asta este viaţa, sunt momente pe care le avem de trecut toţi pământenii. Toată lumea mi-a fost alături în clipele grele", a precizat Zicu.

Fotbalistul Timişoarei a ajuns la 11 goluri marcate în acest sezon, însă nu ţinteşte titlul de golgheter: „Eu sunt mijlocaş, doar atacanţii au astfel de provocări personale. Pentru mine, o pasă bună este la fel de importantă ca un gol!".

Dacă nu vizează titlul de golgheter, Ianis recunoaşte că speră să „prindă" un loc în naţionala lui Răzvan Lucescu, în meciul cu Bosnia: „Selecţionerul ştie cel mai bine pe cine trebuie să convoace, dar mă gândesc la naţională. De fapt, toată ţară se gândeşte la partida cu Bosnia".

„Obiectiv: şapte puncte în trei etape"

Poli are un meci extrem de dificil etapa viitoare, în deplasare, la campioana CFR, iar bănăţenii par să fie mulţumiţi şi cu un egal. „Eu mi-am făcut calculele şi cred că, dacă facem şapte puncte în primele 3 etape (n.r.-meciurile cu Gaz Metan, CFR Cluj şi Universtatea Craiova), avem şanse mari la titlu. Îmi doresc să câştigăm la Cluj, dar o să ne fie foarte greu", a spus mijlocaşul.

Achiziţiile, sub lupă

Sorin Ghionea. Fostul fundaş al Stelei şi-a câştigat locul de titular în apărarea echipei lui Duşan Uhrin jr. Fotbalistul a  avut o evoluţie sigură cu Gaz Metan pe tot parcursul jocului, neavând vină la golul medieşenilor.

Tosaint Ricketts.  Atacantul canadian a „prins" 20 de minute cu Gaz Metan, însă s-a văzut că nu este pregătit fizic sută la sută.

Florin Bratu.  Adus în această iarnă la Mediaş, Bratu n-a semănat deloc cu atacantul care făcea ravagii în sezoanele trecute când evolua la Dinamo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite