„Jigodia“ se răzbună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi a dezavantajat Steaua, arbitrul Cristi Balaj (stânga) a reuşit să-i enerveze şi pe jucătorii de la CFR Cluj
Deşi a dezavantajat Steaua, arbitrul Cristi Balaj (stânga) a reuşit să-i enerveze şi pe jucătorii de la CFR Cluj

Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, l-a atacat suburban pe arbitrul meciului dintre echipa sa şi CFR Cluj. „Centralul“ Cristi Balaj îl va chema din nou în faţa justiţiei pe Becali.

Meciul dintre Steaua şi CFR Cluj (1-1) s-a terminat cu un scandal monstru izbucnit între patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, şi arbitrul internaţional Cristian Balaj. Folosind un limbaj de mahala, „creştinul" Becali s-a dezlănţuit la adresa „fluieraşului" din Baia Mare, pe care îl cocoloşise cu laude înaintea partidei. „Balaj este un arbitru bun, este cel mai şmecher, să te ferească Dumnezeu de astfel de arbitri. Este cel mai ipocrit şi cel mai nenorocit om din lume. Abia acum am văzut ce fel de om este Balaj.

Astfel de oameni nu trebuie să trăiască, sunt nişte jagardele. Singura echipă care este pe blat cu arbitrii este CFR-ul. Le-au dat banii înainte şi nu ai cum să-i prinzi. E un criminal acest Balaj, n-are demnitate. Nu mai poate să facă DNA-ul nimic. Cu două luni înainte de a începe campionatul, clujenii au dat vreo 500.000 de euro. Asta e echipă să ia campionatul? Nu am dominat nici pe Avântul Ştefăneşti aşa cum i-am dominat pe cei de la CFR. O jigodie de om şi-a bătut joc de munca acestor copii. Asta e, să ne călărească ungurii", a tunat Gigi Becali.

Balaj a jurat pe Biblie

Principalul argument al lui Becali e acela că Balaj l-a eliminat pe Gabi Mureşan abia în minutul 85, deşi în minutul 65, când clujeanul avea deja un cartonaş galben, i-a aplicat un cot în figură lui Tănase, care s-a ales cu ochiul umflat!

„În niciun caz nu-l avantajează pe Gigi Becali declaraţiile pe care le-a dat la adresa mea. Singura fază pe care aş vrea să o revăd este cea cu Mureşan. În timpul meciului am văzut că Mureşan a sărit cu mâinile ridicate, la fel a sărit şi Tănase, n-am sesizat ca mâna lui Mureşan să-l lovească pe Tănase.

Nu am luat şpagă în viaţa mea, m-am jurat cu mâna pe Biblie în faţa lui «Mache» Ianuli că n-am furat niciodată. Mai greşesc, dar nu am avut niciodată intenţie. Noi nu putem să ne apărăm în faţa celor care ne atacă, comisiile şi regulamentele nu sunt de partea mea, iar procesele durează ani de zile", a replicat Balaj.

În 2004 s-au împăcat la Judecătorie

Acest scandal nu este primul dintre patronul Stelei şi arbitrul originar din Baia Mare. Gigi Becali l-a numit pe Cristian Balaj „tâlhar, hoţ şi vagabond", dupa meciul Farul - Steaua, scor 2-1, din ultima etapa a turului ediţiei 2003-2004 a primei divizii. Balaj i-a intentat latifundiarului un proces de calomnie, dar cei doi s-au împăcat chiar la Judecătoria Sectorului 1.

„Vagabond înseamnă om fără casă, iar tu nu eşti aşa. N-ai vazut câtă muncă are doamna judecătoare? Hai să ne împăcăm. Bineînţeles că nu eşti tâlhar, ţi-am zis aşa metaforic", i-a spus atunci Becali lui Balaj. Cei doi şi-au dat mâna în faţa judecătoarei, iar apoi au petrecut împreună o jumătate de oră la bufetul din incinta Judecătoriei. Acum, Balaj a anunţat că îl va chema din noua în faţa instanţei pe Gigi Becali.

"Când l-am mai dat în judecată, Becali a venit la mine rugându-se să-l iert. A doua oară n-o mai fac, de asta să fie sigur!''
Cristian Balaj arbitru FIFA

"Îl rog să mă dea în judecată. Zicea că are copii şi nevastă şi nu-i place să fie făcut în toate felurile. Păi, băi, nenorocitule, nici copii nu meriţi să ai.''
Gigi Becali patron Steaua

Paszkany vrea să se bată cu Becali

Patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, consideră că Gigi Becali
e un personaj penal. „Acest personaj care ne acuză este cel care umbla în urmă cu câţiva ani cu pungi de bani după echipe de fotbal, care are nenumărate procese pe rol. De ce să nu rezolvăm aceste probleme bărbăteşte, în ring, cu pumnii, cu picioarele, indiferent după ce reguli. Chiar propun înfiinţarea unei Ligi de K1 între oficialii cluburilor, cred că ar bate la audienţă orice partidă din campionat. Primul meci l-aş vrea cu Gigi Becali, să vedem acolo cât e de bărbat", a spus Paszkany.

Balaj are o avere impresionantă

- Un duplex în centrul oraşului Baia Mare.
- Un teren de 5.000 m² într-o zonă rezidenţială a oraşului Baia Mare.
- Acţionar al firmei „Nirom Oil", ce are o cifră de afaceri de trei milioane de euro pe an.
- Este imaginea companiei germane de îmbrăcăminte „Casa Moda", de la care primeşte, prin contract, ţinute casual, business, lux şi sport.
- Este imaginea dealerului pe Maramureş al maşinilor BMW şi Hyundai.
- Două autoturisme: Audi All Road şi VW Golf 5.
- Câştigă oficial în jur de 50.000 de euro pe an din arbitraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite